החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.2 קק״ל 2090.2 קק״לפחמימות 38.1 גרם 343.1 גרםשומן 7.6 גרם 68.1 גרםנתרן 487.5 מ״ג 4387.5 מ״גחלבון 6.9 גרם 62.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.6 גרםשומן רווי 3.6 גרם 32.1 גרםכולסטרול 81.2 מ״ג 730.5 מ״גסידן 35.3 מ״ג 317.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 85.6 מ״ג 770.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות232
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.2 קק״ל 2090.2 קק״לפחמימות 38.1 גרם 343.1 גרםשומן 7.6 גרם 68.1 גרםנתרן 487.5 מ״ג 4387.5 מ״גחלבון 6.9 גרם 62.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.6 גרםשומן רווי 3.6 גרם 32.1 גרםכולסטרול 81.2 מ״ג 730.5 מ״גסידן 35.3 מ״ג 317.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 85.6 מ״ג 770.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.3 מ״גסגור
מי לא אוהב חלה מתוקה ורכה, נכון? אז אחרי שהכנתי את הלחמניות האלו, הבנתי שזה בעצם הגרסה המשודרגת לחלה וכל מה שחשבתי על חלות לפני נשכח לגמרי. וכן, שמתי אותה על צלחת של עוגה כי מגיע לה כבוד.
אז אם זה לארוחת שישי, חג או סתם פינוק לארוחת הבוקר שלכם, אתם חייבים לנסות את הלחמניות האלו.
הסוד לרכות המושלמת של הלחמניות האלו הוא הסטרטר שלו. אז אי אפשר לוותר עליו או לקצר את הדרך. גם אחרי יומיים-שלושה הלחמניות שומרות על הרכות שלהן. הטכניקה הזאת הומצאה במזרח ומשם הן קיבלו את השם שלהן.
אני השתמשתי באבקת חלב שאפשר למצוא היום בכל חנות אפייה. אבקת חלב מעשירה את הטעם במאפים ומדגישה את טעמי החלב. זה לא חובה להשתמש בה אם אין לכם, עדיין יצאו לכם לחמניות מדהימות.
אם רוצים להכין את הלחמניות בצורת לחם – ניתן לחלק את הבצק ל-3,לגלגל לכדורים, להתפיח ולאפות בתבנית לחם מלבנית.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- מכינים את הסטרטר: בסיר קטן מאחדים את כל המרכיבים בעזרת מטרפה.
- מעל להבה נמוכה, מחממים את התערובת תוך כדי טריפה, כ-3-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מניחים את כל המרכיבים (כולל הסטרטר שהכנו מבעוד מועד) פרט למלח לפי סדר הרשימה.
- באמצעות וו לישה מאחדים את הבצק במהירות נמוכה. לאחר איחוד מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 8 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים 60-90 דקות. הבצק יתפח אך לא אמור להכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-9 כדורים ומסדרים בתבנית בקוטר 20 או 22. מכסים ומתפיחים עוד 45 דקות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- טורפים היטב את מרכיבי האגוואש ומברישים בעדינות את כדורי הבצק.
- אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות השחימו היטב. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
אופן הכנה
- מכינים את הסטרטר: בסיר קטן מאחדים את כל המרכיבים בעזרת מטרפה.
- מעל להבה נמוכה, מחממים את התערובת תוך כדי טריפה, כ-3-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מניחים את כל המרכיבים (כולל הסטרטר שהכנו מבעוד מועד) פרט למלח לפי סדר הרשימה.
- באמצעות וו לישה מאחדים את הבצק במהירות נמוכה. לאחר איחוד מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 8 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים 60-90 דקות. הבצק יתפח אך לא אמור להכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-9 כדורים ומסדרים בתבנית בקוטר 20 או 22. מכסים ומתפיחים עוד 45 דקות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- טורפים היטב את מרכיבי האגוואש ומברישים בעדינות את כדורי הבצק.
- אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות השחימו היטב. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
הערות
- ניתן לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים (או יותר כדורים ואז הם קטנים יותר או פחות כדורים גדולים יותר)
הערות
- ניתן לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים (או יותר כדורים ואז הם קטנים יותר או פחות כדורים גדולים יותר)