אמאאאא!!! תבשיל בשר מרוקאי מטורף!
יהודה עמר מכין תבשיל בשר טעים בטירוף לארוחת ערב משפחתית וחגיגית! בשר אונטריב רך כמו חמאה, ברוטב אדום ופינקטי עם שום, גרגירי חומוס, פלפל, עגבניות ושלל תבלינים
יהודה עמר מכין תבשיל בשר טעים בטירוף לארוחת ערב משפחתית וחגיגית! בשר אונטריב רך כמו חמאה, ברוטב אדום ופינקטי עם שום, גרגירי חומוס, פלפל, עגבניות ושלל תבלינים
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 789.1 קק״ל 7891.0 קק״לפחמימות 17.8 גרם 178.3 גרםשומן 21.3 גרם 212.5 גרםנתרן 585.4 מ״ג 5854.4 מ״גחלבון 36.0 גרם 360.3 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 55.5 גרםשומן רווי 4.8 גרם 48.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.1 מ״ג 730.7 מ״גברזל 4.0 מ״ג 40.4 מ״גאשלגן 372.1 מ״ג 3721.5 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 62.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות789
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 789.1 קק״ל 7891.0 קק״לפחמימות 17.8 גרם 178.3 גרםשומן 21.3 גרם 212.5 גרםנתרן 585.4 מ״ג 5854.4 מ״גחלבון 36.0 גרם 360.3 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 55.5 גרםשומן רווי 4.8 גרם 48.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.1 מ״ג 730.7 מ״גברזל 4.0 מ״ג 40.4 מ״גאשלגן 372.1 מ״ג 3721.5 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 62.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 789 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
2 ק"ג בשר אונטריבאפשר גם להשתמש בנתח שלם אחר- אסאדו, בשר ראש או כל נתח לבישול ארוך
-
1 כף זרעי כוסברה
-
6 עלי דפנה בינוניים
רוטב
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
10 שיני שום
-
7 פלפלים יבשים חריפים בינונייםשאטה
-
3 כפות פפריקה מתוקהבשמן
-
1/2 כף פפריקה חריפהאו לפי הטעם
-
1/2 כף כורכום
-
1/2 כף מלח דקאו לפי הטעם
-
2 כפות כמון טחון
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
2 פלפלים אדומים בינונייםחתוך לקוביות גדולות
-
3 כוסות מים
-
6 פלפל שושקה בינונייםיבש ומושרה במים חמים
-
1 צרור כוסברהקצוצה, כמה שיותר יותר טעים
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואיםמופשרים
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מכניסים לתוך סיר עם מים חמים את נתח הבשר, זרעי הכוסברה ועלי הדפנה ומבשלים לפחות שעתיים (כל נתח צריך זמן שונה) עד שהבשר רך. עדיף להכניס את הנתח בשלמותו לסיר ולאחר שהנתח רך ומוכן לקרר ולחתוך לקוביות. (חשוב לבשל את הבשר עד שיהיה רך ממש לפני שמכניסים אותו לרוטב).
- מכינים את הרוטב: בתוך סיר שטוח שמים את השמן, השום ופלפל שאטה. מטגנים מעט כדי לפתוח טעמים.
- מוסיפים את יתר התבלינים ופותחים גם אותם בשמן על אש נמוכה.
- מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל שושקה, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- מוסיפים את קוביות הבשר שהכנו מראש לרוטב, מוסיפים את החומוס, הכוסברה והרסק, מערבבים קלות מבשלים עוד 20 דק לפחות על אש נמוכה כדי שהבשר יתפוס טעמים.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מכניסים לתוך סיר עם מים חמים את נתח הבשר, זרעי הכוסברה ועלי הדפנה ומבשלים לפחות שעתיים (כל נתח צריך זמן שונה) עד שהבשר רך. עדיף להכניס את הנתח בשלמותו לסיר ולאחר שהנתח רך ומוכן לקרר ולחתוך לקוביות. (חשוב לבשל את הבשר עד שיהיה רך ממש לפני שמכניסים אותו לרוטב).
- מכינים את הרוטב: בתוך סיר שטוח שמים את השמן, השום ופלפל שאטה. מטגנים מעט כדי לפתוח טעמים.
- מוסיפים את יתר התבלינים ופותחים גם אותם בשמן על אש נמוכה.
- מוסיפים את הגמבה ואת הפלפל שושקה, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- מוסיפים את קוביות הבשר שהכנו מראש לרוטב, מוסיפים את החומוס, הכוסברה והרסק, מערבבים קלות מבשלים עוד 20 דק לפחות על אש נמוכה כדי שהבשר יתפוס טעמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות