שיהיה לכם יום כתום: מרק דלעת עם עדשים כתומות

יש אנשים שלא מחכים לחורף כדי לשתות קערת מרק טעימה - מתכון מנצח של מרק דלעת עם עדשים כתומות קל ומהיר להכנה. שיהיה לכולנו יום כתום!
יש אנשים שלא מחכים לחורף כדי לשתות קערת מרק טעימה - מתכון מנצח של מרק דלעת עם עדשים כתומות קל ומהיר להכנה. שיהיה לכולנו יום כתום!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    230
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 230.1 קק״ל 1380.4 קק״ל
    פחמימות 30.8 גרם 184.8 גרם
    סוכר 8.6 גרם 51.4 גרם
    שומן 4.0 גרם 24.1 גרם
    נתרן 1499.7 מ״ג 8998.0 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 59.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.6 גרם 63.4 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 3.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 105.5 מ״ג 632.7 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 27.5 מ״ג
    אשלגן 997.4 מ״ג 5984.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    230
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 230.1 קק״ל 1380.4 קק״ל
    פחמימות 30.8 גרם 184.8 גרם
    סוכר 8.6 גרם 51.4 גרם
    שומן 4.0 גרם 24.1 גרם
    נתרן 1499.7 מ״ג 8998.0 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 59.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.6 גרם 63.4 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 3.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 105.5 מ״ג 632.7 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 27.5 מ״ג
    אשלגן 997.4 מ״ג 5984.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
מערכת Foody
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל, השום ושורש הפטרוזיליה עד להזהבת הבצל. מוסיפים את הכמון, הבהרט, ההל והקינמון ומערבבים.
  2. בינתיים, חותכים את הדלעת ותפוח האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.

    חותכים את הדלעת ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. צילום: שניר
    חותכים את הדלעת ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. צילום: שניר

  3. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. טוחנים את הירקות בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
  5. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

    מוסיפים את העדשים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את העדשים. צילום: שניר גואטה

  6. מתבלים את המרק באבקת המרק בטעם עוף, מלח ופלפל ומערבבים. אם הוא סמיך מדי - מוסיפים עוד קצת מים רותחים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.

    מתבלים באבקת מרק עוף של קנור. צילום: שניר גואטה
    מתבלים באבקת מרק עוף של קנור. צילום: שניר גואטה

  7. מוסיפים את עלי הבייבי תרד, מערבבים היטב ומשאירים עם מכסה ל-10 דקות
  8. מגישים ושומרים בכלי אטום.
    מרק דלעת ועדשים כתומות. צילום: שניר גואטה
    מרק דלעת ועדשים כתומות. צילום: שניר גואטה

     


tip

טיפ מהדיאטנית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שיהיה לכם יום כתום: מרק דלעת עם עדשים כתומות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שרון

    מרק כתום מחמם לימי הסערה שתכף מגיעה

    Avatar
    סיגל סולומון

    איך מתאים במיוחד שקר עכשיו בחוץ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות