-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.6 קק״ל 1157.8 קק״לפחמימות 19.9 גרם 99.6 גרםסוכר 6.7 גרם 33.4 גרםשומן 13.6 גרם 67.9 גרםנתרן 919.1 מ״ג 4595.6 מ״גחלבון 5.5 גרם 27.5 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 14.5 גרםשומן רווי 5.8 גרם 29.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.2 מ״ג 111.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 331.7 מ״ג 1658.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות232
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.6 קק״ל 1157.8 קק״לפחמימות 19.9 גרם 99.6 גרםסוכר 6.7 גרם 33.4 גרםשומן 13.6 גרם 67.9 גרםנתרן 919.1 מ״ג 4595.6 מ״גחלבון 5.5 גרם 27.5 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 14.5 גרםשומן רווי 5.8 גרם 29.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.2 מ״ג 111.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 331.7 מ״ג 1658.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל סגול בינוניקלוף וקצוץ דק
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רכתוש
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןקצוץ
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות בינוניות
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
1/2 כוס שעועית שחורהמשומרת
-
1/2 כוס שעועית אזוקיאדומה משומרת
-
1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת במיםמשומרת
-
2 קוביות תיבולית נוסח הודי קנור
-
240מ"ל או 1 כוס מים רותחים
-
120מ"ל או 1/2 כוס קרם קוקוס
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
או ליים
אופן הכנה
- מחממים את השמם במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את רוטב הפומודורו ושלושת סוגי השעועית, מערבבים ומבשלים כ-7-10 דקות.
- מוסיפים את התיבולית, מערבבים ומוודאים שהיא נמסה לגמרי.
- מוסיפים את המים וקרם הקוקוס ומערבבים. מבשלים עוד 5 דקות, טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים ומגישים עם אורז. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את השמם במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את רוטב הפומודורו ושלושת סוגי השעועית, מערבבים ומבשלים כ-7-10 דקות.
- מוסיפים את התיבולית, מערבבים ומוודאים שהיא נמסה לגמרי.
- מוסיפים את המים וקרם הקוקוס ומערבבים. מבשלים עוד 5 דקות, טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים ומגישים עם אורז. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית יבשה מכל אחד מהסוגים המופיעים במתכון: משרים את השעועית למשך לילה שלם. שוטפים, מעבירים לסיר גדול עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים, או עד שהשעועית מתרככת. אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר משמעותית ל-20-25 דקות.
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית יבשה מכל אחד מהסוגים המופיעים במתכון: משרים את השעועית למשך לילה שלם. שוטפים, מעבירים לסיר גדול עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים, או עד שהשעועית מתרככת. אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר משמעותית ל-20-25 דקות.
בשיתוף עם קנור
טיפ מהדיאטנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אני מתה על אוכל הודי, וזה פשוט מתכון מצויין!
תודה רבה !
כהודית זאת מנה לתפארת העדה
תודה נראה מעולה