אפילו בתימן לא חשבו שזה יהיה כזה להיט: פרעצל קובנה!
פעם חשבתם מה יצא אם נשלב את אמריקה יחד עם תימן? פרעצל קובנה! קיבוץ גלויות במאפה אחד חלומי ובניחוח אפייה שממלא את כל הבית. אהה והוא גם טבעוני
פעם חשבתם מה יצא אם נשלב את אמריקה יחד עם תימן? פרעצל קובנה! קיבוץ גלויות במאפה אחד חלומי ובניחוח אפייה שממלא את כל הבית. אהה והוא גם טבעוני
- יהודה עמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 534.7 קק״ל 6416.3 קק״לפחמימות 71.9 גרם 863.1 גרםשומן 22.1 גרם 264.9 גרםנתרן 670.2 מ״ג 8042.5 מ״גחלבון 11.5 גרם 138.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרםשומן רווי 7.0 גרם 83.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.9 מ״ג 286.9 מ״גברזל 2.8 מ״ג 33.1 מ״גאשלגן 187.1 מ״ג 2245.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 21.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות535
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 534.7 קק״ל 6416.3 קק״לפחמימות 71.9 גרם 863.1 גרםשומן 22.1 גרם 264.9 גרםנתרן 670.2 מ״ג 8042.5 מ״גחלבון 11.5 גרם 138.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרםשומן רווי 7.0 גרם 83.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.9 מ״ג 286.9 מ״גברזל 2.8 מ״ג 33.1 מ״גאשלגן 187.1 מ״ג 2245.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 21.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 535 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבןמנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
700 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה
- בתוך קערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לערבל.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
- אחרי 6 דקות לישה מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה ולשים עוד 2 דקות.
- אוספים את הבצק לכדור ומכסים להתפחה ראשונה של חצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים חזרה לקערה להתפחה נוספת של חצי שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים של 100 גרם לכל כדור ונותנים להם מנוחה של עוד 20 דקות.
- מניחים חצי כפית מחמאה בטמפ׳ החדר מעל כל כדור ופותחים בעזרת הידיים לצורה מלבנית. מגלגלים לצורת לחמנייה וככה חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- מערבבים בקערה מים וסילאן. בקערה רחבה נפרדת מפזרים שומשום.
- אחרי שכל הכדורים הפכו לנחשושים קטנים, תופסים את שני הקצוות ומסובבים כל קצה לכיוון שונה.
- מחברים את שני הקצוות זה לזה לצורת עיגול, טובלים במי סילאן ומיד בשומשום ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לנוח מכוסים 15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים במשך 25 דק׳ או עד שהפרעצלים משחימים.
אופן הכנה
- בתוך קערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לערבל.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
- אחרי 6 דקות לישה מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה ולשים עוד 2 דקות.
- אוספים את הבצק לכדור ומכסים להתפחה ראשונה של חצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים חזרה לקערה להתפחה נוספת של חצי שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים של 100 גרם לכל כדור ונותנים להם מנוחה של עוד 20 דקות.
- מניחים חצי כפית מחמאה בטמפ׳ החדר מעל כל כדור ופותחים בעזרת הידיים לצורה מלבנית. מגלגלים לצורת לחמנייה וככה חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- מערבבים בקערה מים וסילאן. בקערה רחבה נפרדת מפזרים שומשום.
- אחרי שכל הכדורים הפכו לנחשושים קטנים, תופסים את שני הקצוות ומסובבים כל קצה לכיוון שונה.
- מחברים את שני הקצוות זה לזה לצורת עיגול, טובלים במי סילאן ומיד בשומשום ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לנוח מכוסים 15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים במשך 25 דק׳ או עד שהפרעצלים משחימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן