הסנדוויץ’ הלאומי – סביח של בריאות
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.6 קק״ל 1451.1 קק״לפחמימות 54.3 גרם 108.6 גרםשומן 45.7 גרם 91.5 גרםנתרן 1217.4 מ״ג 2434.7 מ״גחלבון 23.2 גרם 46.4 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 26.9 גרםשומן רווי 5.9 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 111.9 מ״ג 223.8 מ״גברזל 4.3 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1071.0 מ״ג 2141.9 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות726
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.6 קק״ל 1451.1 קק״לפחמימות 54.3 גרם 108.6 גרםשומן 45.7 גרם 91.5 גרםנתרן 1217.4 מ״ג 2434.7 מ״גחלבון 23.2 גרם 46.4 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 26.9 גרםשומן רווי 5.9 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 111.9 מ״ג 223.8 מ״גברזל 4.3 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1071.0 מ״ג 2141.9 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 3.5 מ״גסגור
אוהבים סביח? גם אנחנו! בעצם, איך אפשר שלא.
אז איך בא הסביח לעולם? קבלו את האמת הצרופה. אנחנו יודעים שיש כל מיני אסכולות.
סביח אל ח’יר או איך עירקי אומר בוקר טוב? בשבת בבוקר יהודי עירק נוהגים לשבת בפיג’מה (היינו חייבים, מי בכלל צריך וואנזי כשיש פיג’מת פסים?!) ולאכול חציל מטוגן, סלט קצוץ עם המון פטרוזיליה, עמבה (שיהיה מה שיכתים את הפיג’מה), ביצה חומה שנשלפה מסיר החמין הלוהט וטחינה.
בקיצור, אנחנו רעבים! אנשים רעבים רוצים את האוכל שלהם כאן ועכשיו, במיוחד כשמדובר בכזו מנה. אז הקצרנים הרעבים פשוט קרא לאובססיה שלהם בקיצור סבי”ח – מדובר בראשי התיבות של מרכיבי המנה – סלט, ביצה, ירק, חציל.
אבל האמת היא… שמדובר בעצם במנה שנקראה על שם האיש שהמציא אותה. סביח חלבי, שהיה לו דוכן קטן ברחוב עוזיאל פינת שדרות ירושלים ברמת גן והוא גרם לכל העולם להתמכרות קשה. הדוכן של סביח חלבי כבר לא קיים, אבל עריית רמת גן הקימה במקום את ככר הסביח, כי אוכל זה תרבות, וזה גורם לנו להשמין מנחת.
אפשר לאכול סביח מעולה אצל עובד הרחוב שינקין בגבעתיים או אצל אפי ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב או בבית. אנחנו ארגנו לכם סביח בריאות, מנה נהדרת ומשביעה, עם פיתה מקמח מלא, חצילים אפויים וים של טעם. שיהיה לכם לבריאות!
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 726 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 פיתות בינוניותמקמח מלא
תפוח אדמה
-
1 תפוח אדמה גדול
-
סיר מים רותחים ומומלחים
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
הרכבת המנה
-
2 ביצים קשות L
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניפרוס
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 עגבנייה גדולהחתוכה לקוביות קטנות
-
1 בצל בינוניחתוך לחצאי טבעות דקות
-
1/4 כפית סומאק
-
1 כוס טחינה מוכנהבסמיכות ובטעם שאוהבים, אפשר גם יותר
-
לפי הטעם (לא חובה)
אופן הכנה
- יש לכם את כל החומרים לסביח בריאות? אז בואו נצא לדרך!
- מכינים את החציל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- פורסים את החציל לפרוסות של עד חצי ס”מ, מניחים את הפרוסות בקערה, מזלפים מעל את שמן הזית והמלח ומורחים היטב עם הידיים את הפרוסות בשמן ובמלח.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהחצילים משחימים. אפשר להפוך לצד השני.
- מכינים את תפוח האדמה: מרתיחים סיר עם מים מומלחים, מכניסים את תפוח האדמה (עם הקליפה) ומבשלים עד ריכוך מלא.
- מסננים את תפוח האדמה מהמים, מחכים שיתקרר קצת, מקלפים, ופורסים דק. מתבלים במלח ובפלפל.
- מערבבים בקערה את טבעות הבצל עם הסומאק.
- מרכיבים את המנה: מורחים בפיתה את הטחינה בנדיבות, מניחים מעל חצי מפרוסות החציל וחצי מפרוסות תפוח האדמה.
- גוררים את הביצים הקשות ושמים בפיתה על תפוחי האדמה.
- מזלפים עוד קצת טחינה, עמבה, מוסיפים פלפל חריף, קוביות עגבנייה, בצל עם סומאק ופטרוזיליה ומגישים.
אופן הכנה
- יש לכם את כל החומרים לסביח בריאות? אז בואו נצא לדרך!
- מכינים את החציל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- פורסים את החציל לפרוסות של עד חצי ס”מ, מניחים את הפרוסות בקערה, מזלפים מעל את שמן הזית והמלח ומורחים היטב עם הידיים את הפרוסות בשמן ובמלח.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהחצילים משחימים. אפשר להפוך לצד השני.
- מכינים את תפוח האדמה: מרתיחים סיר עם מים מומלחים, מכניסים את תפוח האדמה (עם הקליפה) ומבשלים עד ריכוך מלא.
- מסננים את תפוח האדמה מהמים, מחכים שיתקרר קצת, מקלפים, ופורסים דק. מתבלים במלח ובפלפל.
- מערבבים בקערה את טבעות הבצל עם הסומאק.
- מרכיבים את המנה: מורחים בפיתה את הטחינה בנדיבות, מניחים מעל חצי מפרוסות החציל וחצי מפרוסות תפוח האדמה.
- גוררים את הביצים הקשות ושמים בפיתה על תפוחי האדמה.
- מזלפים עוד קצת טחינה, עמבה, מוסיפים פלפל חריף, קוביות עגבנייה, בצל עם סומאק ופטרוזיליה ומגישים.
הערות
- לא אוהבים חצילים? הכינו את הסביח עם קישואים אפויים. זה יוצא נפלא!
הערות
- לא אוהבים חצילים? הכינו את הסביח עם קישואים אפויים. זה יוצא נפלא!
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
יצאו פיתות סביח פדות מעולים! אחלה מתכון!!!
אפי כבר מזמן לא בטשרניחובסקי. עכשיו יש לו פופאפ באיזשהי מסעדה
אפשר להכין בבוקר להכניס לחמניות ביס להניח על תבנית עטופה בניילון נצמד להכניס למקרר ולהגיד באותו היום בערב? לא יקרה כלום??
אין בעיה
מה עושים אם לא אוהבים חצילים? אפשר לטפל בקישואים באותה צורה? אשמח לתשובה מהירה
כן. אפשר להכין עם קישואים. לפרוס לרוחבם ולצלות בתנור. בהצלחה!
אפשר גם קישוא וגם דלעת וחסר עמבה אני עיראקי חייב עמבה
אתה לגמרי מוזמן להוסיף עמבה. לא כולם אוהבים, אנחנו מתים על עמבה 🙂