בוש קאבר דסקטופ

עוגיות אמסטרדם מטריפות

הרבה יותר קלות להכנה משנדמה לכם - עוגיות אמסטרדם שעושות געגועים לילדוּת! עוגיות פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן נימוח וטעים
הרבה יותר קלות להכנה משנדמה לכם - עוגיות אמסטרדם שעושות געגועים לילדוּת! עוגיות פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן נימוח וטעים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
154 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.2 גרם
    שומן 11.4 גרם 113.6 גרם
    נתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרם
    כולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.2 גרם
    שומן 11.4 גרם 113.6 גרם
    נתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרם
    כולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור

עוגיות אמסטרדם, דמיון מודרך: דמיינו עוגיית שוקולד תמימה למראה שרק כשנוגסים בה טועמים שהיא ממולאת בשוקולד לבן. עוגיות אמסטרדם בוצעים לשתיים ורואים את המילוי השוקולדי נוזל החוצה. לזה אנחנו קוראים חלום!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
מערכת Foody
X

154 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות אמסטרדם


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את מה שעתיד להיות עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הווניל.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
  6. מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
  7. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  8. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
  9. במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
  10. מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה - חשוב מאוד כי העוגיות משתטחות.
  11. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
  12. מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה

    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה
    זהירות, עוגיות אמסטרדם הן ממכרות במיוחד! צילום: שניר גואטה

הערות

  • ניתן להוסיף כף אבקת חלב להדגשת הטעמים (בשלב של הוספת הקמח והקקאו)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות אמסטרדם מטריפות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מלכה פריד
    Avatar
    מלכה פריד

תגובות (69)

Avatar

    Avatar
    טליה

    היי. לגבי הביצים, כמה זמן צריך להקציף אותם אחרי שמכניסים אותם לקערה? רק עד שנטמעים או כמה דקות? תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי טליה, מכניסים את הביצים לקערה עד שנטמעים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות