פפאנש – סופגניות רומניות חלומיות!
הפעם הבאנו לכם שוס רציני מהמטבח הרומני! במיוחד לחנוכה, קבלו מתכון קל להכנה לפפנאש, סופגנייה או לביבת גבינה המטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם שמנת חמוצה וריבה
הפעם הבאנו לכם שוס רציני מהמטבח הרומני! במיוחד לחנוכה, קבלו מתכון קל להכנה לפפנאש, סופגנייה או לביבת גבינה המטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם שמנת חמוצה וריבה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 71.8 קק״ל 861.2 קק״לפחמימות 11.3 גרם 135.2 גרםשומן 1.5 גרם 18.0 גרםנתרן 103.4 מ״ג 1241.1 מ״גחלבון 2.9 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 15.6 מ״ג 187.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 35.2 מ״ג 422.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות72
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 71.8 קק״ל 861.2 קק״לפחמימות 11.3 גרם 135.2 גרםשומן 1.5 גרם 18.0 גרםנתרן 103.4 מ״ג 1241.1 מ״גחלבון 2.9 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 4.3 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 15.6 מ״ג 187.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 35.2 מ״ג 422.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 72 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2 ק"ג גבינה כחושה “טוב טעם”
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1/2 לימון בינוניגרידת לימון בלבד
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות גדושות קמח לבן
-
2 כפות סולת
-
1/2שקית או 5 גרם אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
טיגון
-
או כל שמן צמחי אחר (חמניות, תירס) לטיגון חצי עמוק
הגשה
-
ריבת דובדבנים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים גרידת הלימון והווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים לקערה מערבבים את הקמח, הסולת, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הגבינה ומערבבים עד איחוד.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.
- מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (170 מעלות), בידיים רטובות מעט מכדררים את הבצק או שיוצרים ממנו צורה של בייגלה בקוטר של 5-6 ס”מ, מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה (כדאי לטגן בנגלות של 4 בכל פעם).
- מוציאים את הפפנאש המטוגן לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל שמנת חמוצה וריבה.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים גרידת הלימון והווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים לקערה מערבבים את הקמח, הסולת, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הגבינה ומערבבים עד איחוד.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.
- מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (170 מעלות), בידיים רטובות מעט מכדררים את הבצק או שיוצרים ממנו צורה של בייגלה בקוטר של 5-6 ס”מ, מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה (כדאי לטגן בנגלות של 4 בכל פעם).
- מוציאים את הפפנאש המטוגן לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל שמנת חמוצה וריבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן