נמצא השילוב המושלם: סופגניות חמאת בוטנים וריבה
נטלי לוין לקחה את השילוב האמריקאי המוכר של חמאת בוטנים וריבה, ושידכה אותו לסופגניות ארצישראליות רכות ונימוחות. התוצאה: סופגניות חמאת בוטנים וריבה פשוט ממכרות
נטלי לוין לקחה את השילוב האמריקאי המוכר של חמאת בוטנים וריבה, ושידכה אותו לסופגניות ארצישראליות רכות ונימוחות. התוצאה: סופגניות חמאת בוטנים וריבה פשוט ממכרות
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.2 קק״ל 4754.8 קק״לפחמימות 69.4 גרם 832.3 גרםשומן 10.0 גרם 120.1 גרםנתרן 230.8 מ״ג 2770.1 מ״גחלבון 8.2 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 29.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 33.6 גרםכולסטרול 47.8 מ״ג 573.9 מ״גסידן 36.7 מ״ג 440.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 179.6 מ״ג 2155.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות396
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.2 קק״ל 4754.8 קק״לפחמימות 69.4 גרם 832.3 גרםשומן 10.0 גרם 120.1 גרםנתרן 230.8 מ״ג 2770.1 מ״גחלבון 8.2 גרם 98.1 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 29.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 33.6 גרםכולסטרול 47.8 מ״ג 573.9 מ״גסידן 36.7 מ״ג 440.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 179.6 מ״ג 2155.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 396 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
2כפיות או 7 גרם שמרים יבשים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
25 גרם חמאה רכה
-
2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
-
1/2כוס או 125 מ"ל חלב 3%
-
1 כף ברנדיאו רום
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית תמצית וניל
מילוי
-
1 צנצנת ריבת תותאו ריבת פטל
קישוט
-
3 כפות חמאת בוטנים חלקהטבעית
התפחה וטיגון
-
1 גליל סנו סושי – רב מגבת ג’מבו
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים ביחד קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חמאת בוטנים, חלב, ברנדי, ביצה, חלמון, מלח ותמצית וניל, ולשים במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל כמעט את נפחו.
- מעצבים ומכינים את הסופגניות: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס”מ.
- חותכים סנו סושי - נייר אפייה טבעי לריבועים בגודל 10*10 ס”מ.
- מניחים כל סופגנייה על גבי נייר אפייה, ומניחים על גבי מגש. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהסופגניות מכפילות כמעט את נפחן.
- מטגנים: מחממים שמן בסיר (בערך בגובה של 4-5 ס”מ - מתאים לטיגון עמוק) לטמפרטורה של 170 מעלות (מומלץ להשתמש במדחום לדיוק מירבי, וכדי להבטיח שהטיגון יהיה אחיד). אם אין מדחום, אפשר לבדוק שהשמן מספיק חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוך השמן. אם נוצרות בועיות קטנטנות מסביב לידית הכף - השמן מספיק חם.
- מעבירים בזהירות את הסופגניות ביחד עם ריבועי נייר האפייה לתוך השמן, ומטגנים אותן במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות לחלוטין. לאחר השניות הראשונות בשמן ניתן להסיר את הנייר בקלות בעזרת מקלחיים.
- מוציאים את הסופגניות המוכנות לתוך צלחת או מגש עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר.
- ממלאים ומגישים: דרך החלק העליון של הסופגנייה, ממלאים בנדיבות בריבה חלקה באמצעות שק זילוף או מזרק (איזו ריבה שאוהבים).
- מעבירים חמאת בוטנים לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על החלק העליון של הסופגניות לקישוט.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים ביחד קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חמאת בוטנים, חלב, ברנדי, ביצה, חלמון, מלח ותמצית וניל, ולשים במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל כמעט את נפחו.
- מעצבים ומכינים את הסופגניות: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס”מ.
- חותכים סנו סושי - נייר אפייה טבעי לריבועים בגודל 10*10 ס”מ.
- מניחים כל סופגנייה על גבי נייר אפייה, ומניחים על גבי מגש. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהסופגניות מכפילות כמעט את נפחן.
- מטגנים: מחממים שמן בסיר (בערך בגובה של 4-5 ס”מ - מתאים לטיגון עמוק) לטמפרטורה של 170 מעלות (מומלץ להשתמש במדחום לדיוק מירבי, וכדי להבטיח שהטיגון יהיה אחיד). אם אין מדחום, אפשר לבדוק שהשמן מספיק חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוך השמן. אם נוצרות בועיות קטנטנות מסביב לידית הכף - השמן מספיק חם.
- מעבירים בזהירות את הסופגניות ביחד עם ריבועי נייר האפייה לתוך השמן, ומטגנים אותן במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות לחלוטין. לאחר השניות הראשונות בשמן ניתן להסיר את הנייר בקלות בעזרת מקלחיים.
- מוציאים את הסופגניות המוכנות לתוך צלחת או מגש עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר.
- ממלאים ומגישים: דרך החלק העליון של הסופגנייה, ממלאים בנדיבות בריבה חלקה באמצעות שק זילוף או מזרק (איזו ריבה שאוהבים).
- מעבירים חמאת בוטנים לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על החלק העליון של הסופגניות לקישוט.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
חמאת הבוטנים לא אמורה להיות לקישוט.? כי כתוב להכניס את חמאת הבוטנים עם הקמח ועוד חומרים לקערת הבצק
יש חמאת בוטנים גם בבצק. יש להוסיף 2 כפות גדושות חמאה בוטנים. בהצלחה!