דרום אמריקה אצלכם במטבח: אמפנדס במילוי בשר
הם נחשבים לאחד ממאכלי הרחוב הכי פופולריים באמריקה הלטינית, ויש להם כמה וכמה וריאציות. נטע לויה מלמדת אתכם להכין אמפנדס אפויים ומושלמים במילוי בשר
הם נחשבים לאחד ממאכלי הרחוב הכי פופולריים באמריקה הלטינית, ויש להם כמה וכמה וריאציות. נטע לויה מלמדת אתכם להכין אמפנדס אפויים ומושלמים במילוי בשר
- נטע לויה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1220.9 קק״ל 4883.7 קק״לפחמימות 116.4 גרם 465.4 גרםשומן 57.4 גרם 229.8 גרםנתרן 1301.8 מ״ג 5207.3 מ״גחלבון 58.2 גרם 232.7 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.7 גרםכולסטרול 261.5 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 119.1 מ״ג 476.2 מ״גברזל 7.3 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 898.7 מ״ג 3594.7 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 39.4 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות1221
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1220.9 קק״ל 4883.7 קק״לפחמימות 116.4 גרם 465.4 גרםשומן 57.4 גרם 229.8 גרםנתרן 1301.8 מ״ג 5207.3 מ״גחלבון 58.2 גרם 232.7 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 23.9 גרםשומן רווי 11.4 גרם 45.7 גרםכולסטרול 261.5 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 119.1 מ״ג 476.2 מ״גברזל 7.3 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 898.7 מ״ג 3594.7 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 39.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 1221 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1 פלפל אדום בינוניחתוכה לרבעים
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך גס
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחריף. חתוך גס - לא חובה
-
2 שיני שוםקלופות
-
3 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כוס מים
-
3 ביצים קשות Lקצוצות גס או מגוררות בפומפייה
-
1 תפוח אדמה בינונימבושל ומעוך
-
3 גבעולי בצל ירוקחתוכים לעיגולים
-
1 ביצה Lלהברשת האמפנדס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון נינג׳ה עם להב הבצק שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח, ולוחצים 2-3 פעמים על כפתור PULSE עד שכל המרכיבים מתערבבים.
- מוסיפים שמן זית, מים וביצה ולוחצים על כפתור MIX.
- מעבירים את הבצק לניילון נצמד, ומשטחים בעזרת הידיים. מכניסים את הבצק למקרר לשעה לפחות.
- מכינים את המילוי: במעבד מזון נינג׳ה עם להב הקיצוץ שמים בצל, פלפל אדום, פלפל חריף ושום, ולוחצים על כפתור CHOP.
- מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית, ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מטגנים על להבה גבוהה במשך 3-4 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתחיל להשחים.
- מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי למשך 7-10 דקות, עד שכמעט ולא נשארים נוזלים במחבת.
- מעבירים את תערובת הבשר לקערה, מוסיפים את הביצים הקשות, תפוח האדמה והבצל הירוק, ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מכסים ומניחים בצד עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר (אפשר גם להכניס למקרר כדי לקצר זמנים).
- מכינים את האמפנדס: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מקמחים את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים גם אותו ומניחים על המשטח. מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ בערך (רידוד דק מדי עלול לגרום לבצק להיקרע).
- קורצים עיגולים בקוטר של 11-12 ס״מ ומניחים כף גדושה של המילוי במרכז של עיגול.
- מקפלים את העיגולים לחצי, ומהדקים היטב בקצוות כדי שהמילוי לא יברח החוצה באפייה. צובטים ומקפלים לצורת אמפנדס.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בביצה טרופה. אופים במשך 30 דקות בערך, עד שהאמפנדס מזהיבים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון נינג׳ה עם להב הבצק שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח, ולוחצים 2-3 פעמים על כפתור PULSE עד שכל המרכיבים מתערבבים.
- מוסיפים שמן זית, מים וביצה ולוחצים על כפתור MIX.
- מעבירים את הבצק לניילון נצמד, ומשטחים בעזרת הידיים. מכניסים את הבצק למקרר לשעה לפחות.
- מכינים את המילוי: במעבד מזון נינג׳ה עם להב הקיצוץ שמים בצל, פלפל אדום, פלפל חריף ושום, ולוחצים על כפתור CHOP.
- מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית, ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מטגנים על להבה גבוהה במשך 3-4 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתחיל להשחים.
- מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי למשך 7-10 דקות, עד שכמעט ולא נשארים נוזלים במחבת.
- מעבירים את תערובת הבשר לקערה, מוסיפים את הביצים הקשות, תפוח האדמה והבצל הירוק, ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מכסים ומניחים בצד עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר (אפשר גם להכניס למקרר כדי לקצר זמנים).
- מכינים את האמפנדס: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מקמחים את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים גם אותו ומניחים על המשטח. מרדדים לעובי של 0.5 ס״מ בערך (רידוד דק מדי עלול לגרום לבצק להיקרע).
- קורצים עיגולים בקוטר של 11-12 ס״מ ומניחים כף גדושה של המילוי במרכז של עיגול.
- מקפלים את העיגולים לחצי, ומהדקים היטב בקצוות כדי שהמילוי לא יברח החוצה באפייה. צובטים ומקפלים לצורת אמפנדס.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בביצה טרופה. אופים במשך 30 דקות בערך, עד שהאמפנדס מזהיבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (31)
לדעתי התכוונתם לרדד לעובי של 0.5 ולא 5ס”מ
תודה רבה מרים, צודקת, תוקן במתכון
סבתא שלי מכינה כזה