רוקט קרומפלי: מאפה תפוחי אדמה וביצים קשות מהמטבח ההונגרי
אוהבים את המטבח ההונגרי? מעולה! קבלו מתכון טעים במיוחד למאפה תפוחי אדמה וביצים קשות בגרסה חלבית ומושחתת עם גבינת קשקבל מגוררת מעל.
אוהבים את המטבח ההונגרי? מעולה! קבלו מתכון טעים במיוחד למאפה תפוחי אדמה וביצים קשות בגרסה חלבית ומושחתת עם גבינת קשקבל מגוררת מעל.
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 870.5 קק״ל 3482.1 קק״לפחמימות 3.6 גרם 14.4 גרםשומן 78.5 גרם 313.8 גרםנתרן 1876.9 מ״ג 7507.6 מ״גחלבון 37.8 גרם 151.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 34.2 גרם 136.8 גרםכולסטרול 80.9 מ״ג 323.8 מ״גסידן 429.0 מ״ג 1716.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות871
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 870.5 קק״ל 3482.1 קק״לפחמימות 3.6 גרם 14.4 גרםשומן 78.5 גרם 313.8 גרםנתרן 1876.9 מ״ג 7507.6 מ״גחלבון 37.8 גרם 151.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 34.2 גרם 136.8 גרםכולסטרול 80.9 מ״ג 323.8 מ״גסידן 429.0 מ״ג 1716.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 871 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםלבשל במים עם הקליפה
-
8 ביצים קשות L
-
2 גביעי שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
50 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות קטנות
-
25 גרם חמאהמומסת
-
300 גרם גבינת אמנטלאו קשקבל - מגוררת דק
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי אדמה עד לריכוך במים רותחים, מצננים את תפוחי האדמה וקולפים אותם.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
- קולפים את הביצים הקשות וחותכים לעיגולים דקים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים תבנית פיירקס אובלית או מלבנית בחמאה המומסת.
- מניחים על התבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מסודרות בצפיפות (בערך 1/3 מהכמות). ממליחים את תפוחי האדמה.
- מעל תפוחי האדמה מניחים 1/2 מפרוסות הביצים הקשות ומפזרים בעזרת כף תלוליות של שמנת חמוצה. מעל השמנת החמוצה מפזרים 1/3 מכמות הגבינה הצהובה.
- מניחים שוב פרוסות תפוחי אדמה, מעליהן את שארית פרוסות הביצים הקשות, ממליחים ומפלפלים, מפזרים שמנת חמוצה ועוד 1/3 מכמות הגבינה הצהובה.
- מניחים את שארית תפוחי האדמה כשכבה אחרונה ומפזרים ביניהם את קוביות החמאה. מפזרים מעל גבינה צהובה.
- אופים בערך 40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתייצב כמה דקות ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי אדמה עד לריכוך במים רותחים, מצננים את תפוחי האדמה וקולפים אותם.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
- קולפים את הביצים הקשות וחותכים לעיגולים דקים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים תבנית פיירקס אובלית או מלבנית בחמאה המומסת.
- מניחים על התבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מסודרות בצפיפות (בערך 1/3 מהכמות). ממליחים את תפוחי האדמה.
- מעל תפוחי האדמה מניחים 1/2 מפרוסות הביצים הקשות ומפזרים בעזרת כף תלוליות של שמנת חמוצה. מעל השמנת החמוצה מפזרים 1/3 מכמות הגבינה הצהובה.
- מניחים שוב פרוסות תפוחי אדמה, מעליהן את שארית פרוסות הביצים הקשות, ממליחים ומפלפלים, מפזרים שמנת חמוצה ועוד 1/3 מכמות הגבינה הצהובה.
- מניחים את שארית תפוחי האדמה כשכבה אחרונה ומפזרים ביניהם את קוביות החמאה. מפזרים מעל גבינה צהובה.
- אופים בערך 40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתייצב כמה דקות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן