סלט קינואה מקסיקני צבעוני עם אבוקדו ותירס צלוי
אתם יושבים? קבלו מתכון של סלט קינואה מקסיקני שיעיף לכם את הראש! סלט צבעוני ומהמם עם אבוקדו, תירס, צ'ילי ועשבי תיבול שהכי כיף לנשנש עם נאצוס בצד
אתם יושבים? קבלו מתכון של סלט קינואה מקסיקני שיעיף לכם את הראש! סלט צבעוני ומהמם עם אבוקדו, תירס, צ'ילי ועשבי תיבול שהכי כיף לנשנש עם נאצוס בצד
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.8 קק״ל 1345.5 קק״לפחמימות 45.8 גרם 91.6 גרםשומן 47.6 גרם 95.2 גרםנתרן 2100.3 מ״ג 4200.7 מ״גחלבון 11.5 גרם 23.0 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 30.4 גרםשומן רווי 6.2 גרם 12.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 86.7 מ״ג 173.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 821.8 מ״ג 1643.6 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות673
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.8 קק״ל 1345.5 קק״לפחמימות 45.8 גרם 91.6 גרםשומן 47.6 גרם 95.2 גרםנתרן 2100.3 מ״ג 4200.7 מ״גחלבון 11.5 גרם 23.0 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 30.4 גרםשומן רווי 6.2 גרם 12.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 86.7 מ״ג 173.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 821.8 מ״ג 1643.6 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 673 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 כוס גרגירי תירסאפשר גם תירס טרי או קפוא
-
1 כף שמן זיתלטיגון התירס
-
1 אבוקדו גדול
-
1/2 כוס זיתים שחוריםמגולענים
-
1/2 בצל סגול בינוניקצוץ, אפשר גם יותר אם אוהבים
-
4 כפות כוסברהקצוצה
-
1/4 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימוןסחוט טרי או 2 כפות חומץ יין אדום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית חומץ בלסמי
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מרוככת ומוכנה לאכילה.
- מכינים את הסלט: מחממים מחבת נון סטיק קטנה עם כף שמן וקולים את גרעיני התירס קלות (שיזהיבו מעט, הזהרו שלא יישרפו). מניחים בצד ומקררים.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הזיתים, הבצל, הכוסברה, הפלפל החריף, הפטרוזיליה, הקינואה והתירס.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות והקינואה. מערבבים היטב ומגישים עם נאצ’וס.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מרוככת ומוכנה לאכילה.
- מכינים את הסלט: מחממים מחבת נון סטיק קטנה עם כף שמן וקולים את גרעיני התירס קלות (שיזהיבו מעט, הזהרו שלא יישרפו). מניחים בצד ומקררים.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הזיתים, הבצל, הכוסברה, הפלפל החריף, הפטרוזיליה, הקינואה והתירס.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות והקינואה. מערבבים היטב ומגישים עם נאצ’וס.
בשיתוף עם "הנמל"
יש לנו עוד כמה מתכונים של סלטים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן