קלאסיקה יהודית: מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף צח עם קניידלך מהווה את אחד מאבני היסוד של ארוחת ליל הסדר, בעבור מי שמגיע מיהדות מזרח אירופה. המתכון לקניידלך האלו עובר במשפחת זיידמן מדור לדור ואני באופן אישי מחכה להם כל השנה. נסו ותיהנו!
מרק עוף צח עם קניידלך מהווה את אחד מאבני היסוד של ארוחת ליל הסדר, בעבור מי שמגיע מיהדות מזרח אירופה. המתכון לקניידלך האלו עובר במשפחת זיידמן מדור לדור ואני באופן אישי מחכה להם כל השנה. נסו ותיהנו!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    213
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 212.8 קק״ל 1277.1 קק״ל
    פחמימות 86.8 גרם 520.8 גרם
    שומן 95.3 גרם 571.8 גרם
    נתרן 1690.9 מ״ג 10145.1 מ״ג
    חלבון 90.0 גרם 540.1 גרם
    סיבים תזונתיים 85.4 גרם 512.1 גרם
    שומן רווי 86.0 גרם 515.8 גרם
    כולסטרול 232.1 מ״ג 1392.9 מ״ג
    סידן 167.4 מ״ג 1004.2 מ״ג
    ברזל 86.9 מ״ג 521.5 מ״ג
    אשלגן 332.2 מ״ג 1993.3 מ״ג
    אבץ 85.1 מ״ג 510.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    213
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 212.8 קק״ל 1277.1 קק״ל
    פחמימות 86.8 גרם 520.8 גרם
    שומן 95.3 גרם 571.8 גרם
    נתרן 1690.9 מ״ג 10145.1 מ״ג
    חלבון 90.0 גרם 540.1 גרם
    סיבים תזונתיים 85.4 גרם 512.1 גרם
    שומן רווי 86.0 גרם 515.8 גרם
    כולסטרול 232.1 מ״ג 1392.9 מ״ג
    סידן 167.4 מ״ג 1004.2 מ״ג
    ברזל 86.9 מ״ג 521.5 מ״ג
    אשלגן 332.2 מ״ג 1993.3 מ״ג
    אבץ 85.1 מ״ג 510.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
מלי זיידמן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קניידלך

בישול


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מרתיחים את חלקי העוף וההודו בסיר מים, נותנים להם להתבשל 5 דקות אחרי הרתיחה ואז שופכים את המים, שוטפים את העוף במים קרים ומנקים את הסיר.
  2. שוטפים היטב את עלי השמיר והפטרוזיליה ומרפדים בהם את תחתית הסיר. מניחים עליהם את חלקי העוף וההודו השטופים.
  3. מקלפים את כל הירקות ומסדרים אותם בצפיפות על העוף.
  4. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
  5. יוצקים לסיר את המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, כך שהרתיחה תהיה עדינה מאוד לאורך הבישול.
  6. מבשלים שעה עד שעה וחצי.
  7. אחרי חצי שעה, מוציאים את הקצף שנוצר בסיר בעזרת כף.
  8. כשהמרק מוכן, טועמים ואם חסר מלח, מוסיפים.
  9. מסננים את המרק במסננת בעודו חם (אחרת הירקות יספגו עוד ועוד מהמרק).
  10. מכינים את הקניידלך: שמים בקערה את הקמח מצה, יוצקים את המים הרותחים על הקמח ומערבבים היטב.
  11. מוסיפים את המלח, השמן והביצים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  12. מרתיחים מים בסיר גדול וצרים 16 כופתאות עגולות.
  13. כשהמים רותחים מוסיפים את המלח ומערבבים.
  14. מחליקים את הקניידלך לתוך המים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
  15. מעבירים את הקניידלך לצלחת.
  16. בעת הארוחה, מעבירים את הקניידלך למרק הצח ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות.

    מרק עוף 2356
    מרק קניידלעך שמחכים לו כל השנה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלאסיקה יהודית: מרק עוף עם קניידלך

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות