קלאסיקה יהודית: מרק עוף עם קניידלך
מרק עוף צח עם קניידלך מהווה את אחד מאבני היסוד של ארוחת ליל הסדר, בעבור מי שמגיע מיהדות מזרח אירופה. המתכון לקניידלך האלו עובר במשפחת זיידמן מדור לדור ואני באופן אישי מחכה להם כל השנה. נסו ותיהנו!
מרק עוף צח עם קניידלך מהווה את אחד מאבני היסוד של ארוחת ליל הסדר, בעבור מי שמגיע מיהדות מזרח אירופה. המתכון לקניידלך האלו עובר במשפחת זיידמן מדור לדור ואני באופן אישי מחכה להם כל השנה. נסו ותיהנו!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 212.8 קק״ל 1277.1 קק״לפחמימות 86.8 גרם 520.8 גרםשומן 95.3 גרם 571.8 גרםנתרן 1690.9 מ״ג 10145.1 מ״גחלבון 90.0 גרם 540.1 גרםסיבים תזונתיים 85.4 גרם 512.1 גרםשומן רווי 86.0 גרם 515.8 גרםכולסטרול 232.1 מ״ג 1392.9 מ״גסידן 167.4 מ״ג 1004.2 מ״גברזל 86.9 מ״ג 521.5 מ״גאשלגן 332.2 מ״ג 1993.3 מ״גאבץ 85.1 מ״ג 510.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות213
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 212.8 קק״ל 1277.1 קק״לפחמימות 86.8 גרם 520.8 גרםשומן 95.3 גרם 571.8 גרםנתרן 1690.9 מ״ג 10145.1 מ״גחלבון 90.0 גרם 540.1 גרםסיבים תזונתיים 85.4 גרם 512.1 גרםשומן רווי 86.0 גרם 515.8 גרםכולסטרול 232.1 מ״ג 1392.9 מ״גסידן 167.4 מ״ג 1004.2 מ״גברזל 86.9 מ״ג 521.5 מ״גאשלגן 332.2 מ״ג 1993.3 מ״גאבץ 85.1 מ״ג 510.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 213 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק עוף
קניידלך
-
1 כוס קמח מצה
-
1 כוס מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות שמן קנולה
-
3 ביצים Lטרופות
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מרתיחים את חלקי העוף וההודו בסיר מים, נותנים להם להתבשל 5 דקות אחרי הרתיחה ואז שופכים את המים, שוטפים את העוף במים קרים ומנקים את הסיר.
- שוטפים היטב את עלי השמיר והפטרוזיליה ומרפדים בהם את תחתית הסיר. מניחים עליהם את חלקי העוף וההודו השטופים.
- מקלפים את כל הירקות ומסדרים אותם בצפיפות על העוף.
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
- יוצקים לסיר את המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, כך שהרתיחה תהיה עדינה מאוד לאורך הבישול.
- מבשלים שעה עד שעה וחצי.
- אחרי חצי שעה, מוציאים את הקצף שנוצר בסיר בעזרת כף.
- כשהמרק מוכן, טועמים ואם חסר מלח, מוסיפים.
- מסננים את המרק במסננת בעודו חם (אחרת הירקות יספגו עוד ועוד מהמרק).
- מכינים את הקניידלך: שמים בקערה את הקמח מצה, יוצקים את המים הרותחים על הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המלח, השמן והביצים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מרתיחים מים בסיר גדול וצרים 16 כופתאות עגולות.
- כשהמים רותחים מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מחליקים את הקניידלך לתוך המים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
- מעבירים את הקניידלך לצלחת.
- בעת הארוחה, מעבירים את הקניידלך למרק הצח ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מרתיחים את חלקי העוף וההודו בסיר מים, נותנים להם להתבשל 5 דקות אחרי הרתיחה ואז שופכים את המים, שוטפים את העוף במים קרים ומנקים את הסיר.
- שוטפים היטב את עלי השמיר והפטרוזיליה ומרפדים בהם את תחתית הסיר. מניחים עליהם את חלקי העוף וההודו השטופים.
- מקלפים את כל הירקות ומסדרים אותם בצפיפות על העוף.
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
- יוצקים לסיר את המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, כך שהרתיחה תהיה עדינה מאוד לאורך הבישול.
- מבשלים שעה עד שעה וחצי.
- אחרי חצי שעה, מוציאים את הקצף שנוצר בסיר בעזרת כף.
- כשהמרק מוכן, טועמים ואם חסר מלח, מוסיפים.
- מסננים את המרק במסננת בעודו חם (אחרת הירקות יספגו עוד ועוד מהמרק).
- מכינים את הקניידלך: שמים בקערה את הקמח מצה, יוצקים את המים הרותחים על הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המלח, השמן והביצים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מרתיחים מים בסיר גדול וצרים 16 כופתאות עגולות.
- כשהמים רותחים מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מחליקים את הקניידלך לתוך המים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
- מעבירים את הקניידלך לצלחת.
- בעת הארוחה, מעבירים את הקניידלך למרק הצח ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן