סלט שומר והדרים של יונתן רושפלד
סלט שומר סופר־טעים לכבוד חגיגת סיום החורף, עם טאץ' הדרים. המליחות בסלט מגיעה מרוטב הדגים שמעניק למתכון טוויסט תאילנדי מפתיע, והחריפות המעוררת מגיעה מהפלפלים
סלט שומר סופר־טעים לכבוד חגיגת סיום החורף, עם טאץ' הדרים. המליחות בסלט מגיעה מרוטב הדגים שמעניק למתכון טוויסט תאילנדי מפתיע, והחריפות המעוררת מגיעה מהפלפלים
- יונתן רושפלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 323.3 קק״ל 1939.8 קק״לפחמימות 36.5 גרם 218.9 גרםשומן 10.6 גרם 63.3 גרםנתרן 2149.0 מ״ג 12893.9 מ״גחלבון 5.5 גרם 33.1 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 73.9 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 135.5 מ״ג 813.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 1480.2 מ״ג 8881.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות323
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 323.3 קק״ל 1939.8 קק״לפחמימות 36.5 גרם 218.9 גרםשומן 10.6 גרם 63.3 גרםנתרן 2149.0 מ״ג 12893.9 מ״גחלבון 5.5 גרם 33.1 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 73.9 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 135.5 מ״ג 813.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 1480.2 מ״ג 8881.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 323 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 פלפלים ירוקים בינונייםחריפים
-
3 פלפלים אדומים בינונייםחריפים
-
6 שיני שוםקלופות
-
5 שומרים בינונייםשטופים וחתוכים לחצאים לאורך
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
4 מיץ תפוזי דם בינונייםאפשר גם להחליף או לערבב עם תפוזים ופומלות
-
1 צרור כוסברה
-
1 חופן בזיליקוםאופציונלי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס מיץ לימוןטרי
-
1/2 כוס רוטב דגים
-
1/4 כוס שמן זית
הגשה
-
3 פלפלים אדומים בינונייםחריפים, בכל צבע שתרצו
-
3 גבעולי כוסברהשלמים ושטופים
אופן הכנה
- קוצצים היטב את הפלפלים החריפים והשום על קרש חיתוך.
- פורסים את השומר לפרוסות הכי דקיקות שאתם יכולים, בעזרת מנדולינה או סכין.
- פורסים גם את הבצל באותו האופן.
- קולפים את פירות ההדר ופורסים אותם לפרוסות ואז חותכים לקוביות.
- קוצצים את הכוסברה דק.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את רוטב הדגים עם מיץ הלימון, הסוכר ושמן הזית.
- מעבירים הכול לקערה ומערבבים בידיים. תוחבים פלפלים חריפים שלמים בצדדים, למי שרוצים להחריף את החוויה, ומניחים מעל כמה גבעולי כוסברה שלמים.
אופן הכנה
- קוצצים היטב את הפלפלים החריפים והשום על קרש חיתוך.
- פורסים את השומר לפרוסות הכי דקיקות שאתם יכולים, בעזרת מנדולינה או סכין.
- פורסים גם את הבצל באותו האופן.
- קולפים את פירות ההדר ופורסים אותם לפרוסות ואז חותכים לקוביות.
- קוצצים את הכוסברה דק.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את רוטב הדגים עם מיץ הלימון, הסוכר ושמן הזית.
- מעבירים הכול לקערה ומערבבים בידיים. תוחבים פלפלים חריפים שלמים בצדדים, למי שרוצים להחריף את החוויה, ומניחים מעל כמה גבעולי כוסברה שלמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
השתמשתי במלח הימליה והרבה.
הכנתי עם אשכולית אדומה, אשכולית צהובה , תפוז גדול והמון מיץ לימון ושמן זית. במקום רוטב דגים( לא כשר בשום גרסה)
היי רחל, נשמע מעולה! יש רוטב דגים כשר. שבוע טוב!
המון תודה ליוזמה היפה. תודות