עוגיות אלפחורס קלאסיות הכי טעימות שיש!
תגידו "דרון אנריקה" ואענה "אלפחורס". העוגיות הארגנטינאיות שמשגעות את העולם, הן בכלל לא מסובכות להכנה והתוצאה כל כך מפנקת! עוגיות אלפחורס קריספיות ומתפוררות, עם ריבת חלב מענגת, טבולות בקוקוס. הכינו פעם אחת, ותתמכרו
תגידו "דרון אנריקה" ואענה "אלפחורס". העוגיות הארגנטינאיות שמשגעות את העולם, הן בכלל לא מסובכות להכנה והתוצאה כל כך מפנקת! עוגיות אלפחורס קריספיות ומתפוררות, עם ריבת חלב מענגת, טבולות בקוקוס. הכינו פעם אחת, ותתמכרו
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 150.8 קק״ל 6031.2 קק״לפחמימות 20.2 גרם 807.3 גרםשומן 7.0 גרם 279.5 גרםנתרן 13.3 מ״ג 530.1 מ״גחלבון 1.5 גרם 59.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 24.2 גרםשומן רווי 4.5 גרם 178.7 גרםכולסטרול 30.7 מ״ג 1226.5 מ״גסידן 33.2 מ״ג 1326.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 2289.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות151
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 150.8 קק״ל 6031.2 קק״לפחמימות 20.2 גרם 807.3 גרםשומן 7.0 גרם 279.5 גרםנתרן 13.3 מ״ג 530.1 מ״גחלבון 1.5 גרם 59.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 24.2 גרםשומן רווי 4.5 גרם 178.7 גרםכולסטרול 30.7 מ״ג 1226.5 מ״גסידן 33.2 מ״ג 1326.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 2289.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 151 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכהחתוכה לקוביות
-
150גרם או 1 1/4 כוסות אבקת סוכר
-
3 חלמונים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית ברנדי
-
200גרם או 1 1/3 כוסות קמח לבן
-
280גרם או 2 כוסות קורנפלור
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 כפיות אבקת אפייה
מילוי וקישוט
-
400 גרם ריבת חלב
-
100 גרם קוקוס טחון
אפייה
-
1 חבילה נייר אפייה
אופן הכנה
- מכניסים אל קערת המיקסר עם וו גיטרה את קוביות החמאה ואבקת הסוכר. מפעילים על מהירות נמוכה למשך דקה ואז מגבירים מהירות לעוד דקה (אפשר להשתמש גם במיקסר חשמלי ידני).
- מוסיפים חלמון אחר חלמון וממשיכים לערבל עוד 3 דקות.
- מוסיפים את תמצית הווניל והברנדי וכשהם נטמעים בתערובת, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה וקורצים עוגיות בגודל 4 ס”מ.
- מניחים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרווחים אחת מהשנייה, כי העוגיות תופחות (כנראה שתזדקקו לשתי תבניות, כי אמורות להתקבל מהמתכון כ-80 עוגיות).
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-8-10 דקות.
- העוגיות לא אמורות להזהיב, אלא רק להתייבש בחלקן העליון. מצננים.
- מרכיבים את עוגיות הסנדוויץ’: על עוגייה אחת מורחים חצי כפית ריבת חלב ואז סוגרים אותה בעוגייה שנייה.
- לוחצים מעט כדי שריבת החלב תצא מעט מהצדדים, כדי להדביק את הקוקוס.
- אחרי שסיימנו להרכיב את כל העוגיות, מגלגלים כל עוגייה בקערה עם הקוקוס הטחון מכל הצדדים.
אופן הכנה
- מכניסים אל קערת המיקסר עם וו גיטרה את קוביות החמאה ואבקת הסוכר. מפעילים על מהירות נמוכה למשך דקה ואז מגבירים מהירות לעוד דקה (אפשר להשתמש גם במיקסר חשמלי ידני).
- מוסיפים חלמון אחר חלמון וממשיכים לערבל עוד 3 דקות.
- מוסיפים את תמצית הווניל והברנדי וכשהם נטמעים בתערובת, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה וקורצים עוגיות בגודל 4 ס”מ.
- מניחים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרווחים אחת מהשנייה, כי העוגיות תופחות (כנראה שתזדקקו לשתי תבניות, כי אמורות להתקבל מהמתכון כ-80 עוגיות).
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-8-10 דקות.
- העוגיות לא אמורות להזהיב, אלא רק להתייבש בחלקן העליון. מצננים.
- מרכיבים את עוגיות הסנדוויץ’: על עוגייה אחת מורחים חצי כפית ריבת חלב ואז סוגרים אותה בעוגייה שנייה.
- לוחצים מעט כדי שריבת החלב תצא מעט מהצדדים, כדי להדביק את הקוקוס.
- אחרי שסיימנו להרכיב את כל העוגיות, מגלגלים כל עוגייה בקערה עם הקוקוס הטחון מכל הצדדים.
הערות
- העוגיות טעימות יותר כ-3 שעות לאחר ההכנה, כיוון שריבת החלב נספגת בעוגיות והן מקבלות את הטעם הסופי והנהדר שלהן. התוכלו להמתין?
- לא צריכים כזאת כמות גדולה של עוגיות? הקפיאו דסקית בצק אחת. כתבו על הניילון הנצמד אשר עוטף אותה "בצק לאלפחורס" ובפעם הבאה שיגיעו אורחים, תוכלו להפתיע אותם עם העוגיות הנפלאות האלה.
הערות
- העוגיות טעימות יותר כ-3 שעות לאחר ההכנה, כיוון שריבת החלב נספגת בעוגיות והן מקבלות את הטעם הסופי והנהדר שלהן. התוכלו להמתין?
- לא צריכים כזאת כמות גדולה של עוגיות? הקפיאו דסקית בצק אחת. כתבו על הניילון הנצמד אשר עוטף אותה "בצק לאלפחורס" ובפעם הבאה שיגיעו אורחים, תוכלו להפתיע אותם עם העוגיות הנפלאות האלה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן