עוגת גלידה בייגלה מלוח: שילוב קטלני של טעמים מנוגדים!
טרנד השילוב של מתוק ומלוח הגיע גם לגלידה. עוגת גלידה מפנקת בשילוב טעמים נועז ומהפנט, עם תחתית בייגלה מלוח ורוטב שוקולד ובייגלה מעורר חושים!
טרנד השילוב של מתוק ומלוח הגיע גם לגלידה. עוגת גלידה מפנקת בשילוב טעמים נועז ומהפנט, עם תחתית בייגלה מלוח ורוטב שוקולד ובייגלה מעורר חושים!
- אור בן אוליאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.6 קק״ל 1285.0 קק״לפחמימות 14.2 גרם 113.7 גרםשומן 11.1 גרם 89.2 גרםנתרן 127.8 מ״ג 1022.6 מ״גחלבון 1.8 גרם 14.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.2 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 128.5 מ״גסידן 28.2 מ״ג 225.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 64.1 מ״ג 513.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 12 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.6 קק״ל 1285.0 קק״לפחמימות 14.2 גרם 113.7 גרםשומן 11.1 גרם 89.2 גרםנתרן 127.8 מ״ג 1022.6 מ״גחלבון 1.8 גרם 14.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.2 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 128.5 מ״גסידן 28.2 מ״ג 225.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 64.1 מ״ג 513.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 12 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
2 כוסות בייגלה
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף חמאת בוטנים חלקה
שכבת גלידה
-
2 גביעי שמנת להקצפה יטבתה 38%פחות רבע כוס עבור רוטב בייגלה
-
1 גביע חלב מרוכז
רוטב מלוח
-
100גרם או 1 חפיסה שוקולד לבן
-
1/4 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כוס בייגלה
-
1 כפית חמאת בוטנים חלקה
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את תחתית שברי הבייגלה: מרסקים כוס וחצי בייגלה לשברים גסים.
- טוחנים גם את חצי כוס הבייגלה שנותרה לפירורים.
- מערבבים יחד בקערה את השברים והפירורים עם כל שאר המרכיבים, החמאה, הסוכר וחמאת הבוטנים.
- מהדקים את תערובת הבייגלה בעזרת תחתית כוס לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים למשך 5 דקות לייצוב במקרר.
- מכינים את שכבת הגלידה וניל: מקציפים יחד את השמנת המתוקה (פחות רבע כוס שתישמר לרוטב) ואת החלב המרוכז עד למרקם של גלידה מומסת, במשך כ-5 דקות.
- נוסף לכך, מוזגים את הגלידה על תחתית שברי הבייגלה ומכניסים להתייצבות למשך לילה בהקפאה.
- מכינים את רוטב הבייגלה המלוח: ממיסים יחד שוקולד ורבע כוס שמנת מתוקה ששמרנו מראש, בפולסים של 30 שניות במיקרוגל.
- טוחנים כוס בייגלה במטחנת קפה / תבלינים לדרגת אבקה.
- מערבבים יחד ואת רוטב השוקולד ואבקת הבייגלה. מוסיפים מלח וחמאת בוטנים.
- כמו כן, מצננים לטמפרטורת החדר (חשוב מאוד שלא יהיה חם כשיוצקים על העוגה).
- מרכיבים את עוגת הגלידה: בצמוד למועד ההגשה מכינים את רוטב הבייגלה המלוח.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים רוטב בייגלה ומפזרים בייגלה שלמים מעל.
אופן הכנה
- מכינים את תחתית שברי הבייגלה: מרסקים כוס וחצי בייגלה לשברים גסים.
- טוחנים גם את חצי כוס הבייגלה שנותרה לפירורים.
- מערבבים יחד בקערה את השברים והפירורים עם כל שאר המרכיבים, החמאה, הסוכר וחמאת הבוטנים.
- מהדקים את תערובת הבייגלה בעזרת תחתית כוס לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים למשך 5 דקות לייצוב במקרר.
- מכינים את שכבת הגלידה וניל: מקציפים יחד את השמנת המתוקה (פחות רבע כוס שתישמר לרוטב) ואת החלב המרוכז עד למרקם של גלידה מומסת, במשך כ-5 דקות.
- נוסף לכך, מוזגים את הגלידה על תחתית שברי הבייגלה ומכניסים להתייצבות למשך לילה בהקפאה.
- מכינים את רוטב הבייגלה המלוח: ממיסים יחד שוקולד ורבע כוס שמנת מתוקה ששמרנו מראש, בפולסים של 30 שניות במיקרוגל.
- טוחנים כוס בייגלה במטחנת קפה / תבלינים לדרגת אבקה.
- מערבבים יחד ואת רוטב השוקולד ואבקת הבייגלה. מוסיפים מלח וחמאת בוטנים.
- כמו כן, מצננים לטמפרטורת החדר (חשוב מאוד שלא יהיה חם כשיוצקים על העוגה).
- מרכיבים את עוגת הגלידה: בצמוד למועד ההגשה מכינים את רוטב הבייגלה המלוח.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים רוטב בייגלה ומפזרים בייגלה שלמים מעל.
הערות
- יש להוציא את העוגה מההקפאה בסמוך לאכילה.
הערות
- יש להוציא את העוגה מההקפאה בסמוך לאכילה.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
חוזרת לעדכן שהעוגה פשוט וואו!!!!! הכנתי לחברים והם עפו עליה.. טעם של גולדה.תוגה רבה על המתכון המוצלח😀😀😀😀