מעטפות פילו במילוי כבד ופרגיות: התגעגענו לחתונות!
בורקס בשר בגרסה המשודרגת! מעטפות פילו אישיות יפהפיות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מושלם כמנה ראשונה חגיגית עם רוטב יין אדום מתקתק
בורקס בשר בגרסה המשודרגת! מעטפות פילו אישיות יפהפיות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות. מושלם כמנה ראשונה חגיגית עם רוטב יין אדום מתקתק
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 251.8 קק״ל 3021.8 קק״לפחמימות 30.5 גרם 365.9 גרםשומן 12.9 גרם 155.1 גרםנתרן 375.1 מ״ג 4501.2 מ״גחלבון 3.4 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.2 גרםשומן רווי 4.7 גרם 56.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.1 מ״ג 96.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 781.2 מ״גאבץ 115.4 מ״ג 1385.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות252
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 251.8 קק״ל 3021.8 קק״לפחמימות 30.5 גרם 365.9 גרםשומן 12.9 גרם 155.1 גרםנתרן 375.1 מ״ג 4501.2 מ״גחלבון 3.4 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.2 גרםשומן רווי 4.7 גרם 56.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.1 מ״ג 96.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 781.2 מ״גאבץ 115.4 מ״ג 1385.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 252 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1/2 חבילה כבד עוף
-
1/4 חבילה שווארמה פרגית
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל גדולפרוס לפרוסות
-
חופן צימוקים בהירים
-
4 כפות דבש
-
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
בצק
-
1 חבילה בצק פילועדיף מקורר ולא קפוא, אם קפוא - להפשיר לילה במקרר
רוטב
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 כפיות קורנפלור
-
2 כפות מים
אופן הכנה
- ממליחים את הכבדים וצולים אותם על רשת מעל אש גלויה עד שהם מוכנים.
- מעבירים את הכבדים הצלויים למשטח עבודה ובסכין חדה קוצצים אותם לחתיכות קטנות. קוצצים גם את הפרגיות לקוביות קטנות.
- מטגנים במחבת רחבה את השמן ואת הבצל כחמש דקות. מוסיפם את קוביות העוף ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים והכבד, מערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את הדבש, החומץ, המלח והפלפל ומדליקים שוב את האש, מקרמלים יחד כשתי דקות ומכבים. מסננים את הנוזלים לקערית ושומרים אותה להמשך. ומקררים את המלית בנפרד.
- מוציאים עלה פילו מהאריזה, שומרים ששאר העלים יישארו מכוסים במגבת לחה. מרססים את הפילו בתרסיס שמן.
- לוקחים עלה נוסף, מניחים על העלה המשומן ומרססים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם עלה שלישי. אם העלים נקרעים קצת, זה לא נורא, פשוט מסדרים אותם אחד על השני. לא יראו את זה בתוצאה הסופית.
- חותכים את העלים לארבע ריבועים שווים. מניחים על כל ריבוע כף מהמלית שהתקררה. מרימים את השוליים לצורת שקיק ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם שלושת ריבועי הבצק שנותרו.
חוזרים על פעולות 4-6 ויוצרים עוד 4 שקיקי פילו. - מעבירים בזהירות לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד הזהבה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לסיר את הנוזלים שאגרנו מהמחבת, מוסיפים חצי כוס יין אדום, חצי כוס סוכר ורבע כפית מלח. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
- ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים קרים ואז מוסיפים לסיר. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
- מגישים את המאפה ומזלפים מעליו רוטב.
אופן הכנה
- ממליחים את הכבדים וצולים אותם על רשת מעל אש גלויה עד שהם מוכנים.
- מעבירים את הכבדים הצלויים למשטח עבודה ובסכין חדה קוצצים אותם לחתיכות קטנות. קוצצים גם את הפרגיות לקוביות קטנות.
- מטגנים במחבת רחבה את השמן ואת הבצל כחמש דקות. מוסיפם את קוביות העוף ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים והכבד, מערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את הדבש, החומץ, המלח והפלפל ומדליקים שוב את האש, מקרמלים יחד כשתי דקות ומכבים. מסננים את הנוזלים לקערית ושומרים אותה להמשך. ומקררים את המלית בנפרד.
- מוציאים עלה פילו מהאריזה, שומרים ששאר העלים יישארו מכוסים במגבת לחה. מרססים את הפילו בתרסיס שמן.
- לוקחים עלה נוסף, מניחים על העלה המשומן ומרססים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם עלה שלישי. אם העלים נקרעים קצת, זה לא נורא, פשוט מסדרים אותם אחד על השני. לא יראו את זה בתוצאה הסופית.
- חותכים את העלים לארבע ריבועים שווים. מניחים על כל ריבוע כף מהמלית שהתקררה. מרימים את השוליים לצורת שקיק ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם שלושת ריבועי הבצק שנותרו.
חוזרים על פעולות 4-6 ויוצרים עוד 4 שקיקי פילו. - מעבירים בזהירות לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד הזהבה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לסיר את הנוזלים שאגרנו מהמחבת, מוסיפים חצי כוס יין אדום, חצי כוס סוכר ורבע כפית מלח. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
- ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים קרים ואז מוסיפים לסיר. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
- מגישים את המאפה ומזלפים מעליו רוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם ניתן להקפיא את מעטפות הפילו? והאם ניתן להכין יום קודם להגשה ולשמור במקרר?
אפשר להקפיא את המעטפות פילו ריקות ללא מילוי. עם מילוי לא ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, אלא אפשר להכין את מעטפות הפילו יום לפני, ואת המילוי להוסיף לפני ההגשה.