עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7618.2 קק״ל 7618.2 קק״לפחמימות 739.5 גרם 739.5 גרםשומן 465.2 גרם 465.2 גרםנתרן 1810.0 מ״ג 1810.0 מ״גחלבון 137.7 גרם 137.7 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 6.9 גרםשומן רווי 276.6 גרם 276.6 גרםכולסטרול 2443.5 מ״ג 2443.5 מ״גסידן 721.6 מ״ג 721.6 מ״גברזל 19.2 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 11314.2 מ״ג 11314.2 מ״גאבץ 18.9 מ״ג 18.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות7618
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7618.2 קק״ל 7618.2 קק״לפחמימות 739.5 גרם 739.5 גרםשומן 465.2 גרם 465.2 גרםנתרן 1810.0 מ״ג 1810.0 מ״גחלבון 137.7 גרם 137.7 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 6.9 גרםשומן רווי 276.6 גרם 276.6 גרםכולסטרול 2443.5 מ״ג 2443.5 מ״גסידן 721.6 מ״ג 721.6 מ״גברזל 19.2 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 11314.2 מ״ג 11314.2 מ״גאבץ 18.9 מ״ג 18.9 מ״גסגור
כנראה שהלכתי לישון רעבה וחלמתי שאני אוכלת עוגת גבינה עם תחתית עוגיות שוקולד צ’יפס. התעוררתי מהחלום באמצע הלילה והתגנבתי למטבח. בשקט בשקט (בלי להפעיל את המיקסר) הכנתי בצק מהיר לעוגיות שוקולד צ’יפס וגם תערובת לעוגת גבינה. כשהידקתי את הבצק לתחתית התבנית גיליתי שיש לי יותר מדי ממנו. התעצלתי לאפות ממנו עוגיות בנפרד אז פיזרתי על מלית הגבינה את שאריות הבצק. הכנסתי לתנור, הפעלתי טיימר וזחלתי חזרה למיטה. צפצוף הטיימר העיר אותי לעוגה טעימה כמו בחלום, ואפילו קצת יותר יפה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 7618 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות (לתחתית ולקישוט)
-
100 גרם חמאה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1כוס או 200 גרם שוקולד צ’יפס
תערובת גבינה
-
750 גרם גבינת שמנת
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
- משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל- 140 מעלות.
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
- מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
- מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
- אופים בתנור בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
- מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
- משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל- 140 מעלות.
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
- מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
- מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
- אופים בתנור בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
- מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
פעם אחרונה ששמתי בקמח בעוגת גבינה של קרין יצא לי כבדה ולא אווירית אולי יש טעות
היי גלית, אין טעות, המתכון כולל קמח, אפשר לראות גם בסרטון.
ואם אני ישים קונפלור במקום?
אפשרי בהחלט, העוגה תצא אוורירית יותר. במתכון הקלאסי של קרין גורן לעוגת גבינה אפויה, היא משתמשת רק בקורנפלור ולא בקמח והעוגה יוצאת רכה ומדהימה.