פשטידת גבינה וברוקולי – שילוב של חלבון, פחמימה ושומן
פשטידה שהיא ארוחה בפני עצמה, מכילה חלבון, פחמימה ושומן, ואפילו עשירה בסידן. פשטידת גבינה וברוקולי טעימה להפליא, רק להוסיף ירקות חתוכים ולהגיש
פשטידה שהיא ארוחה בפני עצמה, מכילה חלבון, פחמימה ושומן, ואפילו עשירה בסידן. פשטידת גבינה וברוקולי טעימה להפליא, רק להוסיף ירקות חתוכים ולהגיש
- יעל רחמנוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1615.2 קק״ל 1615.2 קק״לפחמימות 114.2 גרם 114.2 גרםשומן 87.1 גרם 87.1 גרםנתרן 4144.6 מ״ג 4144.6 מ״גחלבון 126.6 גרם 126.6 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 39.9 גרם 39.9 גרםכולסטרול 1027.4 מ״ג 1027.4 מ״גסידן 1305.7 מ״ג 1305.7 מ״גברזל 4.8 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 879.7 מ״ג 879.7 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1615
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1615.2 קק״ל 1615.2 קק״לפחמימות 114.2 גרם 114.2 גרםשומן 87.1 גרם 87.1 גרםנתרן 4144.6 מ״ג 4144.6 מ״גחלבון 126.6 גרם 126.6 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 39.9 גרם 39.9 גרםכולסטרול 1027.4 מ״ג 1027.4 מ״גסידן 1305.7 מ״ג 1305.7 מ״גברזל 4.8 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 879.7 מ״ג 879.7 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1615 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
600 גרם ברוקולי
-
3 ביצים L
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
-
1/2גביע או 100 גרם קוטג’
-
3 פרוסות גבינה צהובה 22%קצוצות
-
50 גרם גבינת פטה 16%או גבינה מלוחה, מפוררת
-
3 כפות גדושות קמח לבןאו קמח כוסמין
-
1 כף שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך כ-10 דקות לריכוך חלקי.
- מוציאים מהמים, מסננים את הברוקולי וחותכים אותו לפרחים קטנים.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים יחד.
- משמנים את התבנית ושופכים לתוכה את התערובת.
- אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד להשחמה.
- מגישים לצד מגוון ירקות חתוכים.
אופן הכנה
- מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך כ-10 דקות לריכוך חלקי.
- מוציאים מהמים, מסננים את הברוקולי וחותכים אותו לפרחים קטנים.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים יחד.
- משמנים את התבנית ושופכים לתוכה את התערובת.
- אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד להשחמה.
- מגישים לצד מגוון ירקות חתוכים.
הערות
- ניתן לשלב בפשטידה מגוון ירקות ובמרקמים שונים: טחונים או חתוכים ובכך ניתן לחשוף את הקטנטנים להתנסויות שונות עם טעמים, צבעים ומרקמים.
- הפשטידה מהווה בסיס למגוון פשטידות וניתן להוסיף במקום כרישה, פטריות, קישואים וכו'.
הערות
- ניתן לשלב בפשטידה מגוון ירקות ובמרקמים שונים: טחונים או חתוכים ובכך ניתן לחשוף את הקטנטנים להתנסויות שונות עם טעמים, צבעים ומרקמים.
- הפשטידה מהווה בסיס למגוון פשטידות וניתן להוסיף במקום כרישה, פטריות, קישואים וכו'.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
יצא קצת תפל. צריך להוסיף מלח ואולי תבלינים נוספים
היי דורית, עדכנו את תבליני המתכון, ובכל אופן יש המון טעם מהגבינות השונות, אך ניתן להוסיף תיבול כפי שרוצים.
היי המתכון מעולהההה וקל כולם אהבו אותו! הולכת להכין פעם שניה!