בטטה ווארה הודיות: לביבות תפוחי אדמה מושלמות
בטטה ווארה הוא אוכל רחוב הודי פופולרי, לביבות תפוח אדמה מצופות בקמח חומוס ועושר תבלינים. המתכון מותאם לישראלים ומוגש עם יוגורט שמעדן את הביס
בטטה ווארה הוא אוכל רחוב הודי פופולרי, לביבות תפוח אדמה מצופות בקמח חומוס ועושר תבלינים. המתכון מותאם לישראלים ומוגש עם יוגורט שמעדן את הביס
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 356.7 קק״ל 5707.4 קק״לפחמימות 14.4 גרם 230.1 גרםשומן 32.3 גרם 517.5 גרםנתרן 112.6 מ״ג 1801.8 מ״גחלבון 3.6 גרם 57.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 45.1 גרםשומן רווי 3.0 גרם 48.4 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 13.5 מ״גסידן 23.4 מ״ג 374.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 96.7 מ״ג 1548.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות357
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 356.7 קק״ל 5707.4 קק״לפחמימות 14.4 גרם 230.1 גרםשומן 32.3 גרם 517.5 גרםנתרן 112.6 מ״ג 1801.8 מ״גחלבון 3.6 גרם 57.7 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 45.1 גרםשומן רווי 3.0 גרם 48.4 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 13.5 מ״גסידן 23.4 מ״ג 374.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 96.7 מ״ג 1548.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 357 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
משחה הודית
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחריף ללא זרעים
-
4 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 כפות מים
בלילת המעטפת
-
1 כוס קמח חומוס
-
2 1/3 כוסות מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
קורט אבקת סודה לשתייה
טיגון
-
1/2 ליטר שמן קנולה
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- מבשלים בסיר על כיריים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים וסכין הננעצת במרכז עוברת בקלות.
- מסננים, מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
- מתבלים בכמון, כורכום, מיץ לימון, סוכר ומלח, מערבבים ושומרים בצד.
- מכינים את המשחה ההודית: טוחנים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המשחה לקערת תפוחי האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את הבלילה: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה וסמיכה במרקם טחינה. אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- יוצרים מהפירה כדורים הדוקים בגודל אגוז ומסדרים את הכדורים על משטח העבודה.
- כשהשמן חם, טובלים את הכדורים בבלילה ומעבירים אותם בעדינות לתוך השמן. בכל פעם מטגנים 4-6 כדורים, תלוי בגודל הסיר. חשוב שהכדורים לא יהיו צפופים.
- מטגנים את הכדורים עד להשחמה יפה מכל הצדדים, ומעבירים אותם בעזרת כף מחוררת לקערה מרופדת בנייר אפייה.
- מגישים את כדורי הבטטה ווארה עם יוגורט.
אופן הכנה
- מבשלים בסיר על כיריים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים וסכין הננעצת במרכז עוברת בקלות.
- מסננים, מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
- מתבלים בכמון, כורכום, מיץ לימון, סוכר ומלח, מערבבים ושומרים בצד.
- מכינים את המשחה ההודית: טוחנים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מוסיפים את המשחה לקערת תפוחי האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את הבלילה: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה וסמיכה במרקם טחינה. אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- יוצרים מהפירה כדורים הדוקים בגודל אגוז ומסדרים את הכדורים על משטח העבודה.
- כשהשמן חם, טובלים את הכדורים בבלילה ומעבירים אותם בעדינות לתוך השמן. בכל פעם מטגנים 4-6 כדורים, תלוי בגודל הסיר. חשוב שהכדורים לא יהיו צפופים.
- מטגנים את הכדורים עד להשחמה יפה מכל הצדדים, ומעבירים אותם בעזרת כף מחוררת לקערה מרופדת בנייר אפייה.
- מגישים את כדורי הבטטה ווארה עם יוגורט.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לא ברור במתכון מה עושים עם המשחה ההודית
כפי שכתוב בסעיף 4 לאופן ההכנה, מוסיפים את המשחה ההודית לקערת פירה תפוחי האדמה ומערבבים יחדיו.