אוזני המן במילוי תמרים ועדשים צבעוניות

חג פורים בפתח וצריך להתארגן על משלוחי מנות - השנה מכינים אוזני המן במילוי תמרים לגמרי לבד מבצק פריך וחמאתי במיוחד. והבונוס? מקשטים בעדשים צבעוניות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בפולסים במשך כ- 1/2 דקה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ויבשה.
  3. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה עד 1 כף מים קרים.
  4. מעבירים את פירורי הבצק על השיש, מקבצים לכדור, מועכים לדיסקית, מניילנים ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
  5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומרססים שכבה דקה של תרסיס השמן.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי כ-3-4 מ”מ (אפשר לחלק אותו לשני חלקים).
  7. בעזרת כוס קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח התמרים. תוקעים בכל תלולית התמרים 4-5 סוכריות צבעוניות, וסוגרים את העיגולים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. אוספים את שאריות הבצק לכדור וחוזרים על הפעולה.
  8. מסדרים את העוגיות על התבנית ואופים כ- 20 דקות, או עד להזהבה.
  9. מצננים על הרשת, מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 248.7 קק״ל 4974.9 קק״ל
פחמימות 37.1 גרם 741.9 גרם
שומן 13.1 גרם 262.1 גרם
נתרן 9.4 מ״ג 188.3 מ״ג
חלבון 6.2 גרם 124.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 114.4 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 87.5 גרם
כולסטרול 14.7 מ״ג 294.9 מ״ג
סידן 20.4 מ״ג 408.4 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 86.8 מ״ג
אשלגן 136.2 מ״ג 2724.8 מ״ג
אבץ 4.2 מ״ג 83.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody