אוזני המן מלוחות במילוי בטטה וגבינה כחולה

רוצים להפתיע את כולם במשלוחי המנות שלכם בפורים? מכינים אוזני המן מלוחות במילוי בטטה וגבינה כחולה. משלבים חרדל גרגירים בבצק שמוסיף טעם ומרקם מתפצפץ
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

מילוי ועיטור

אופן הכנה

  1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות מאוד. 
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק שמתאחד סביב הוו. אם הבצק מעט יבש או לא מתאחד אחרי 3-5 דקות אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים. 
  3. מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את המילוי. 
  4. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. דקה לפני שהן מוכנות מזלפים מעט מייפל וממליחים. מצננים. 
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וקורצים עיגולים עם סף של כוס או קורצן בצורת עיגול.
    מרדדים את הבצק שמשובץ בגרגירי חרדל (צילום: אפיק גבאי)
    מרדדים את הבצק שמשובץ בגרגירי חרדל (צילום: אפיק גבאי)

     

  7. מניחים באמצע עיגול הבצק מעט קוביות בטטה וצ’אנקים של גבינת בלו ברס. סוגרים לצורת אוזן המן.
    סוגרים את עיגולי הבצק לצורת אוזני המן (צילום: אפיק גבאי)
    סוגרים את עיגולי הבצק לצורת אוזני המן (צילום: אפיק גבאי)

     

  8. מברישים את הבצק מסביב בביצה ומפזרים שומשום או פרג במידה ורוצים. 
  9. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שאוזני ההמן מוכנות וזהובות. 

 

הפקה מסחרית עבור סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי

הערות

  • במקום בטטה אפשר להשתמש בדלורית
  • רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי אגוזים קצוצים
  • אוהבים טעם פיקנטי? אפשר להוסיף לבצק 1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס
  • רוצים לשדרג? מוסיפים מעל המילוי עלי תימין או רוזמרין

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 112.2 קק״ל 2805.3 קק״ל
פחמימות 8.1 גרם 202.4 גרם
שומן 7.0 גרם 175.4 גרם
נתרן 149.2 מ״ג 3730.8 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 85.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.7 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 98.5 גרם
כולסטרול 26.6 מ״ג 664.2 מ״ג
סידן 56.9 מ״ג 1422.7 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 7.4 מ״ג
אשלגן 56.5 מ״ג 1413.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 7.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody