-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.6 קק״ל 3152.5 קק״לפחמימות 12.1 גרם 242.8 גרםשומן 9.6 גרם 192.9 גרםנתרן 356.0 מ״ג 7120.3 מ״גחלבון 5.4 גרם 108.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 27.2 גרםכולסטרול 20.5 מ״ג 409.4 מ״גסידן 74.4 מ״ג 1488.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 80.9 מ״ג 1617.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות158
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.6 קק״ל 3152.5 קק״לפחמימות 12.1 גרם 242.8 גרםשומן 9.6 גרם 192.9 גרםנתרן 356.0 מ״ג 7120.3 מ״גחלבון 5.4 גרם 108.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 27.2 גרםכולסטרול 20.5 מ״ג 409.4 מ״גסידן 74.4 מ״ג 1488.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 80.9 מ״ג 1617.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.7 מ״גסגור
אוזני המן מתוקות הן כמובן המסורתיות, אבל למה שלא נגוון ונשבור קצת שגרה? את מתכון אוזני ההמן המלוחות שלנו תנסו פעם אחת ויכול להיות שלעולם לא תרצו לחזור אחורה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 158 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
2 כפות שמן זית
-
1 בטטה בינוניתחתוכה לקוביות קטנות
-
1 זוקיני ירוק בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
חופן עגבניות מיובשותקצוצות
-
200 גרם גבינת פטה 5%מפוררת
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בבלנדר את הקמח, החמאה, המלח והתבלינים ומעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק (במידת הצורך מוסיפים מים). משטחים אותו לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מכינים את המלית: מניחים את הבטטה והזוקיני בקערת המיקסר ומפעילים את האינדוקציה לחום של 120 מעלות. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות, מערבבים ומצננים.
- מוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ושומרים במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של חצי ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את שולי הבצק במעט חלבון ביצה ומהדקים היטב לצורה משולשת של אוזן המן. מפזרים פרג ושומשום.
- מסדרים את האוזני המן בתבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בבלנדר את הקמח, החמאה, המלח והתבלינים ומעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק (במידת הצורך מוסיפים מים). משטחים אותו לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
- מכינים את המלית: מניחים את הבטטה והזוקיני בקערת המיקסר ומפעילים את האינדוקציה לחום של 120 מעלות. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות, מערבבים ומצננים.
- מוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ושומרים במקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של חצי ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את שולי הבצק במעט חלבון ביצה ומהדקים היטב לצורה משולשת של אוזן המן. מפזרים פרג ושומשום.
- מסדרים את האוזני המן בתבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן