רקע ברימאג

אוזני המן מלוחות במלית ירקות קלויים וגבינות

לא כל יום פורים, אבל כל יום אפשר להכין אוזני המן! קבלו מתכון של אוזני המן מלוחות במלית ירקות קלויים וגבינות
לא כל יום פורים, אבל כל יום אפשר להכין אוזני המן! קבלו מתכון של אוזני המן מלוחות במלית ירקות קלויים וגבינות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.6 קק״ל 3152.5 קק״ל
    פחמימות 12.1 גרם 242.8 גרם
    שומן 9.6 גרם 192.9 גרם
    נתרן 356.0 מ״ג 7120.3 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 108.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.8 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 20.5 מ״ג 409.4 מ״ג
    סידן 74.4 מ״ג 1488.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 80.9 מ״ג 1617.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 157.6 קק״ל 3152.5 קק״ל
    פחמימות 12.1 גרם 242.8 גרם
    שומן 9.6 גרם 192.9 גרם
    נתרן 356.0 מ״ג 7120.3 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 108.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.8 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 20.5 מ״ג 409.4 מ״ג
    סידן 74.4 מ״ג 1488.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 80.9 מ״ג 1617.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור

אוזני המן מתוקות הן כמובן המסורתיות, אבל למה שלא נגוון ונשבור קצת שגרה? את מתכון אוזני ההמן המלוחות שלנו תנסו פעם אחת ויכול להיות שלעולם לא תרצו לחזור אחורה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בבלנדר את הקמח, החמאה, המלח והתבלינים ומעבדים עד שהחמאה נטמעת ומתקבלת תערובת פירורית יבשה.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק (במידת הצורך מוסיפים מים). משטחים אותו לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
  3. מכינים את המלית: מניחים את הבטטה והזוקיני בקערת המיקסר ומפעילים את האינדוקציה לחום של 120 מעלות. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את העגבניות המיובשות, מערבבים ומצננים.
  5. מוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ושומרים במקרר.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של חצי ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות.
  8. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את שולי הבצק במעט חלבון ביצה ומהדקים היטב לצורה משולשת של אוזן המן. מפזרים פרג ושומשום.
  9. מסדרים את האוזני המן בתבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
אוזני המן 2
אוזני המן מלוחות. צילום: נמרוד סונדרס, וידאו: אלי סטרול, סטיילינג: נעמה חן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני המן מלוחות במלית ירקות קלויים וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות