סנו רקע

אוזני המן מלוחות ומפתיעות: במילוי בטטה, גבינת עיזים ופקאן מסוכר

אוזני המן מלוחות בציפוי שומשום פריך ובמילוי גבינתי, רך ומפנק. מבטיחים שתתמכרו ותשובו להכין אותן גם בפורים הבא
אוזני המן מלוחות בציפוי שומשום פריך ובמילוי גבינתי, רך ומפנק. מבטיחים שתתמכרו ותשובו להכין אותן גם בפורים הבא
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    220
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 219.9 קק״ל 5496.9 קק״ל
    פחמימות 15.9 גרם 396.6 גרם
    שומן 15.9 גרם 397.7 גרם
    נתרן 198.0 מ״ג 4950.7 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 95.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.9 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 45.6 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 402.9 מ״ג
    סידן 12.0 מ״ג 299.5 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 36.0 מ״ג
    אשלגן 80.1 מ״ג 2003.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 20.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    220
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 219.9 קק״ל 5496.9 קק״ל
    פחמימות 15.9 גרם 396.6 גרם
    שומן 15.9 גרם 397.7 גרם
    נתרן 198.0 מ״ג 4950.7 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 95.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.9 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 45.6 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 402.9 מ״ג
    סידן 12.0 מ״ג 299.5 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 36.0 מ״ג
    אשלגן 80.1 מ״ג 2003.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 20.2 מ״ג
    סגור

כולנו יודעים שאי אפשר לעמוד בפני שילוב של מתוק ומלוח: ועכשיו במתכון אוזני המן מלוחות עם טוויסט שיעשו לכם חשק להכין אותן גם לא בפורים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח במעבד מזון בפולסים קצרים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים רק עד שנוצרים פירורי בצק.
  3. מוסיפים את המים ומעבדים כדקה ליצירת כדור בצק.
  4. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, יוצרים ממנו מלבן, עוטפים בסנו סושי - ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  5. מכינים את המלית: במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את קוביות הבטטה. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים סוכר ומטגנים כ-8 דקות עד שהבטטות מתרככות מעט, ומצננים את המלית.
  6. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ.
  7. מעבירים את הפקאנים לסנו סושי- שקית זיפר M ודופקים עליה בעדינות כדי שהאגוזים יישברו מעט.

    אוזני המן מלוחות3
    נגיעות מתוקות מפתיעות של פקאן באוזני המן מלוחות.

  8. מערבבים את הבטטות עם הגבינה והפקאן, בזהירות, כדי שהתערובת לא תהפוך לעיסה.
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ”מ, קורצים לעיגולים בקוטר 8 ס”מ באמצעות קורצן או כוס.
  10. מברישים את העיגולים בביצה טרופה, מפזרים עליהם שומשום והופכים אותם כך שצידם השומשומי כלפי מטה.
  11. מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז כל עיגול מברישים את שולי הבצק בביצה ומהדקים בעדינות ומקפלים לצורת אוזן המן.
  12. מרפדים תבנית בסנו סושי - נייר אפייה טבעי ומניחים את אוזני ההמן במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
  13. אופים במשך 15-18 דקות עד ששולי אוזני ההמן מזהיבות.

    אוזני המן מלוחות4
    אוזני המן מלוחות. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: מיכל לוי אלחלל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני המן מלוחות ומפתיעות: במילוי בטטה, גבינת עיזים ופקאן מסוכר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות