אורז שמונת האוצרות עם פירות יבשים של ישראל אהרוני

עוגה מאורז? יש דבר כזה! אהרוני מכין מנה שמתאימה בדיוק לאירוח בט"ו בשבט - אורז שמונת האוצרות, עם המון פירות יבשים, אגוזים והפתעות מתוקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז הדביק: מסננים את האורז ממי ההשרייה (לאחר השרייה במשך לילה שלם במים קרים). בסטימר מניחים בד חיתול ועליו את האורז, ומאדים על סיר עם מים רותחים במשך 30 דקות.
  2. בעזרת תרסיס שמן משמנים קערת זכוכית חסינת חום, מסדרים שכבה ראשונה של משמשים מיובשים ודובדבנים מסוכרים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את האורז המאודה עם החמוציות, הדובדבנים המיובשים, הצימוקים, התאנים המיובשות והג’ינג’ר המסוכר. מוסיפים חלב קוקוס וחלב מרוכז ומערבבים.
  4. בעזרת כף שמים שכבה ראשונה של אורז מעל שכבת המשמשים והדובדבנים המסוכרים. מהדקים בעזרת הידיים. חוזרים על הפעולה: שמים שכבה של אורז, מהדקים בידיים ומסדרים עוד שכבה של פירות מיובשים. מעל הכול מוסיפים את יתרת האורז ומהדקים היטב.
  5. מכסים את הקערה בנייר כסף ובעזרת סכין יוצרים כמה חורים.
  6. בסיר שמים 1 ו-1/2 כוסות מים ומעלים לרתיחה. מניחים בו את הקערה של האורז, מכסים במכסה ומאדים כ-40 דקות.
  7. הופכים את עוגת האורז על צלחת ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 318.6 קק״ל 1911.5 קק״ל
פחמימות 50.7 גרם 304.5 גרם
שומן 10.1 גרם 60.4 גרם
נתרן 33.3 מ״ג 200.0 מ״ג
חלבון 3.9 גרם 23.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.6 גרם
שומן רווי 7.9 גרם 47.5 גרם
כולסטרול 5.9 מ״ג 35.4 מ״ג
סידן 102.3 מ״ג 613.7 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 10.9 מ״ג
אשלגן 599.9 מ״ג 3599.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody