אורז מוקפץ עם ירקות בסגנון תאילנדי

השף שגב משה מלמד להכין אורז מוקפץ עם ירקות בסגנון תאילנדי - מנה פשוטה להכנה, בריאה, מאוד טעימה ומתאימה לצמחונים
השף שגב משה מלמד להכין אורז מוקפץ עם ירקות בסגנון תאילנדי - מנה פשוטה להכנה, בריאה, מאוד טעימה ומתאימה לצמחונים
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 334.6 קק״ל 1338.4 קק״ל
    פחמימות 37.8 גרם 151.2 גרם
    שומן 16.2 גרם 64.8 גרם
    נתרן 601.3 מ״ג 2405.2 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 35.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 13.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 69.1 מ״ג 276.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 457.2 מ״ג 1829.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 334.6 קק״ל 1338.4 קק״ל
    פחמימות 37.8 גרם 151.2 גרם
    שומן 16.2 גרם 64.8 גרם
    נתרן 601.3 מ״ג 2405.2 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 35.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 13.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 69.1 מ״ג 276.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 457.2 מ״ג 1829.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: בסיר קטן מחממים שמן קנולה. מוסיפים את האורז, מקל הלמון גראס והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 17 דקות. מכבים את האש ומשאירים ל-10 דקות נוספות.
  2. עוברים להכנת המוקפץ: בבלנדר מוט טוחנים את הג’ינג’ר, הלמון גראס, השום והשמן.
  3. חותכים את הגזר לרצועות דקות, פורסים את הבצל לפרוסות דקות, קוצצים דק את פטריות השיטאקי המושרות ומסוננות, פורסים את כל הפטריות לפרוסות דקות וחותכים את עלי הבוק צ’וי למקטעים גדולים.
  4. מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים את תערובת השמן והשום ומטגנים כחצי דקה.
  5. מוסיפים את הגזר, הבצל ופלפל הצ’ילי ומטגנים כדקה.
  6. מוסיפים את כל הפטריות לסיר: שיטאקי, שמפיניון, יער ושימאג’י.
  7. מוסיפים את עלי הבוק צ’וי ומטגנים כדקה.
  8. מוסיפים ביצה לסיר ומערבבים היטב עד שהיא נהיית מקושקשת.
  9. מוסיפים את הסויה, הסוכר החום ושמן השומשום.
  10. קוצצים את הבצל הירוק ואת הכוסברה, ומוסיפים יחד עם הבזיליקום לסיר. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  11. מוסיפים לתבשיל 1-2 כוסות אורז לבן מבושל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  12. מוסיפים לתבשיל את הבוטנים הקצוצים ומערבבים. מגישים חם בקערת הגשה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז מוקפץ עם ירקות בסגנון תאילנדי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שרון פרנקל-הדס

    המנה נראית ממש מגרה!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות