אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית
אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 291.9 קק״ל 2335.1 קק״לפחמימות 34.3 גרם 274.5 גרםסוכר 12.3 גרם 98.1 גרםשומן 15.9 גרם 127.4 גרםנתרן 850.6 מ״ג 6805.0 מ״גחלבון 5.7 גרם 45.5 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 67.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.6 מ״ג 268.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 697.7 מ״ג 5581.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות292
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 291.9 קק״ל 2335.1 קק״לפחמימות 34.3 גרם 274.5 גרםסוכר 12.3 גרם 98.1 גרםשומן 15.9 גרם 127.4 גרםנתרן 850.6 מ״ג 6805.0 מ״גחלבון 5.7 גרם 45.5 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 67.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.6 מ״ג 268.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 697.7 מ״ג 5581.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 292 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
1/2 ק"ג בשר כבש טחוןאו בקר טחון
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
5 שיני שוםפרוסות
-
100 גרם רסק עגבניות
-
1/4 כוס מים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הרכבת המנה
-
2 צנצנות רוטב עגבניות בזיליקום
-
3/4 כוס פירורי לחם(רצוי פנקו) או לפי הצורך
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- פורסים את החצילים לרוחבם (עיגולים) לעובי של 1 ס”מ. מברישים את הפרוסות משני הצדדים בשמן הזית, מניחים בתבנית וזורים עליהם מלח.
- אופים 30-20 דקות עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות.
- מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב. מערבבים עם הבצל ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הקינמון, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
- מרכיבים את המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוזגים לתחתית התבנית כרבע כוס מרוטב העגבניות. על שכבת העגבניות מסדרים שכבה צפופה של החצילים, ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות הבשר המבושל.
- מכסים את שכבת הבשר בכוס אחת של רוטב העגבניות (אפשר קצת יותר) מעל מסדרים בצפיפות עוד שכבה של החצילים (שימו לב להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה) ועל שכבת החצילים מניחים בשכבה אחידה את יתר תערובת הבשר.
- על תערובת הבשר יוצקים עוד שכבה של רוטב העגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של החצילים ומפזרים מעל פירורי לחם בנדיבות.
- מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך.
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- פורסים את החצילים לרוחבם (עיגולים) לעובי של 1 ס”מ. מברישים את הפרוסות משני הצדדים בשמן הזית, מניחים בתבנית וזורים עליהם מלח.
- אופים 30-20 דקות עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות.
- מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב. מערבבים עם הבצל ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הקינמון, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
- מרכיבים את המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוזגים לתחתית התבנית כרבע כוס מרוטב העגבניות. על שכבת העגבניות מסדרים שכבה צפופה של החצילים, ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות הבשר המבושל.
- מכסים את שכבת הבשר בכוס אחת של רוטב העגבניות (אפשר קצת יותר) מעל מסדרים בצפיפות עוד שכבה של החצילים (שימו לב להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה) ועל שכבת החצילים מניחים בשכבה אחידה את יתר תערובת הבשר.
- על תערובת הבשר יוצקים עוד שכבה של רוטב העגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של החצילים ומפזרים מעל פירורי לחם בנדיבות.
- מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
לא הבנתי משהו: בהוראות ההרכבה כתוב לשים את הבשר ואז את רוטב העגבניות, אבל על פי המתכון נראה שרוטב העגבניות מצטרף במחבת לבשר. אז האם הם צריכים להיות בנפרד?
היי איריס, לבשר מוסיפים את רסק העגבניות, בבניית הלזניה משתמשים ברוטב העגבניות-בזיליקום.