אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית

אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 258.2 קק״ל 2065.5 קק״ל
    פחמימות 30.3 גרם 242.3 גרם
    שומן 13.2 גרם 105.8 גרם
    נתרן 705.6 מ״ג 5644.5 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 44.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 68.5 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 14.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 331.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 715.2 מ״ג 5721.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 258.2 קק״ל 2065.5 קק״ל
    פחמימות 30.3 גרם 242.3 גרם
    שומן 13.2 גרם 105.8 גרם
    נתרן 705.6 מ״ג 5644.5 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 44.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 68.5 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 14.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 331.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 715.2 מ״ג 5721.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
17 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים

בשר

הרכבת המנה


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את החצילים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את החצילים לרוחבם (עיגולים) לעובי של 1 ס”מ. צובעים את הפרוסות משני הצדדים בשמן הזית, מניחים בתבנית וזורים עליהם מלח.
  3. מכניסים לתנור ואופים כ30-20 דקות (עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות).
  4. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  5. מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב. מערבבים עם הבצל ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הקינמון, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
  8. מרכיבים את המנה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. מוזגים לתחתית התבנית כרבע כוס ממחית העגבניות. על שכבת העגבניות מסדרים שכבה צפופה של חצילים ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות הבשר המבושל.
  10. מכסים את שכבת הבשר בכוס אחת של מחית עגבניות (אפשר קצת יותר) מעל מסדרים עוד שכבה של חצילים בצפיפות (שימו לב להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה) ועל שכבת החצילים מוזגים ומסדרים בשכבה אחידה את יתרת תערובת הבשר.
  11. על תערובת הבשר מוזגים עוד שכבה של מחית עגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של חצילים מסודרים בצפיפות ועל החצילים מפזרים פירורי לחם בנדיבות.
  12. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך.
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה

    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה
    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    michal luzon

    הכל טוב ויפה, אבל זה לא המתכון לעוף בקוקי של רון יוחננוב שהובטח בכותרת.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות