אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית

אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
אפשר כבר לחזור ליוון, ואפשר גם להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
65 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 291.9 קק״ל 2335.1 קק״ל
    פחמימות 34.3 גרם 274.5 גרם
    סוכר 12.3 גרם 98.1 גרם
    שומן 15.9 גרם 127.4 גרם
    נתרן 850.6 מ״ג 6805.0 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 67.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.6 מ״ג 268.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 697.7 מ״ג 5581.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 291.9 קק״ל 2335.1 קק״ל
    פחמימות 34.3 גרם 274.5 גרם
    סוכר 12.3 גרם 98.1 גרם
    שומן 15.9 גרם 127.4 גרם
    נתרן 850.6 מ״ג 6805.0 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 67.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.6 מ״ג 268.5 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 697.7 מ״ג 5581.6 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
מערכת Foody
X

65 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים

בשר

הרכבת המנה


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את החצילים לרוחבם (עיגולים) לעובי של 1 ס”מ. מברישים את הפרוסות משני הצדדים בשמן הזית, מניחים בתבנית וזורים עליהם מלח.
  3. אופים 30-20 דקות עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות.
  4. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
  5. מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב. מערבבים עם הבצל ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הקינמון, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
  8. מרכיבים את המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. מוזגים לתחתית התבנית כרבע כוס מרוטב העגבניות. על שכבת העגבניות מסדרים שכבה צפופה של החצילים, ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות הבשר המבושל.
  10. מכסים את שכבת הבשר בכוס אחת של רוטב העגבניות (אפשר קצת יותר) מעל מסדרים בצפיפות עוד שכבה של החצילים (שימו לב להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה) ועל שכבת החצילים מניחים בשכבה אחידה את יתר תערובת הבשר.
  11. על תערובת הבשר יוצקים עוד שכבה של רוטב העגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של החצילים ומפזרים מעל פירורי לחם בנדיבות.
  12. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך.
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה

    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה
    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    עליזה יהלומי

    מה המטרה של פירורי הלחם מעל השכבה העליונה של החצילים ?

      Avatar
      מערכת Foody

      מרקם קריספי וסופר כיפי בפה 🙂

      Avatar
      Ada Lazarovitz

      יש אומרים שאפשר לשים פרו

      Avatar
      Ada Lazarovitz

      אפשר לשלב גם גבינה צהובה?

    Avatar
    michal luzon

    הכל טוב ויפה, אבל זה לא המתכון לעוף בקוקי של רון יוחננוב שהובטח בכותרת.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות