אחרי שתטעמו תגידו, יאסו! מוסקה בשרית

עכשיו שיוון הפכה למדינה אדומה נותר רק להתענג על המאכלים שלה פה בבית, קבלו מתכון קל להכנה למנה הכי עסיסית שיש - מוסקה בשרית מדהימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

חצילים

בשר

הרכבת המנה

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את החצילים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את החצילים לרוחבם (עיגולים) לעובי של 1 ס”מ. צובעים את הפרוסות משני הצדדים בשמן הזית, מניחים בתבנית וזורים עליהם מלח.
  3. מכניסים לתנור ואופים כ30-20 דקות (עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות).
  4. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  5. מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב. מערבבים עם הבצל ומטגנים יחד עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הקינמון, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
  8. מרכיבים את המנה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. מוזגים לתחתית התבנית כרבע כוס ממחית העגבניות. על שכבת העגבניות מסדרים שכבה צפופה של חצילים ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות הבשר המבושל.
  10. מכסים את שכבת הבשר בכוס אחת של מחית עגבניות (אפשר קצת יותר) מעל מסדרים עוד שכבה של חצילים בצפיפות (שימו לב להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה) ועל שכבת החצילים מוזגים ומסדרים בשכבה אחידה את יתרת תערובת הבשר.
  11. על תערובת הבשר מוזגים עוד שכבה של מחית עגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של חצילים מסודרים בצפיפות ועל החצילים מפזרים פירורי לחם בנדיבות.
  12. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך.
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה
    מוסקה בשרית. צילום: שניר גואטה

    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה
    מומלץ לקרר את המוסקה לגמרי ולחמם שוב לפני ההגשה כדי להקל על החיתוך. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 258.2 קק״ל 2065.5 קק״ל
פחמימות 30.3 גרם 242.3 גרם
שומן 13.2 גרם 105.8 גרם
נתרן 705.6 מ״ג 5644.5 מ״ג
חלבון 5.6 גרם 44.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.6 גרם 68.5 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 14.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 41.5 מ״ג 331.8 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
אשלגן 715.2 מ״ג 5721.9 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    מיכל תורג׳מן

    אני צמחונית אחליף את הבשר לטחון מהצומח

הצג עוד