אטריות שעועית ועוף מוקפץ
מנה מושלמת של אטריות שעועית ועוף, שתסגור לכם פינה במהירות ועם הרבה טעם. עוף במרינדה עשירה בטעמים ורוטב אסייתי מצוין - נהדר גם לפסח
מנה מושלמת של אטריות שעועית ועוף, שתסגור לכם פינה במהירות ועם הרבה טעם. עוף במרינדה עשירה בטעמים ורוטב אסייתי מצוין - נהדר גם לפסח
- Studio R.Y
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 558.5 קק״ל 2792.5 קק״לפחמימות 57.5 גרם 287.6 גרםשומן 67.0 גרם 334.8 גרםנתרן 246.2 מ״ג 1231.2 מ״גחלבון 33.0 גרם 165.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.1 מ״ג 245.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 249.1 מ״ג 1245.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות559
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 558.5 קק״ל 2792.5 קק״לפחמימות 57.5 גרם 287.6 גרםשומן 67.0 גרם 334.8 גרםנתרן 246.2 מ״ג 1231.2 מ״גחלבון 33.0 גרם 165.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.1 מ״ג 245.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 249.1 מ״ג 1245.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 559 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1 חבילה אטריות שעועיתמזרח מערב
-
500 גרם חזה עוף שלםחתוך לקוביות
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
4 שיני שום
מרינדה
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
לפי הטעם
רוטב
-
1/2 כוס רוטב סויהמזרח מערבללא גלוטן
-
3 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
1/3 כוס רוטב סרירצ’המזרח מערב
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפות סילאן
הגשה
-
1 חופן כוסברהעלים בלבד
-
2 כפות בוטנים קלוייםאו קשיו
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במים בהתאם להוראות על האריזה.
- מכינים את העוף: חותכים את העוף לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- חותכים את הבצל לחצאי טבעות ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה. מוסיפים גם החלק הלבן של הבצלים הירוקים (את החלק הירוק נשמור להגשה) וכן 4-5 שיני שום קצוצות. מטגנים על לקבלת שקיפות.
- מוסיפים את העוף ומערבבים היטב עד שהעוף מוכן מכל הכיוונים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
- מוסיפים את הרוטב ומבשלים על אש בינונית מספר דקות. מוסיפים את אטריות השעועית ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת הגשה את אטריות השעועית והעוף, מוסיפים מלמעלה כוסברה, בוטנים ואת החלק הירוק של הבצל הירוק ומזלפים מעט שמן שומשום.
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במים בהתאם להוראות על האריזה.
- מכינים את העוף: חותכים את העוף לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- חותכים את הבצל לחצאי טבעות ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה. מוסיפים גם החלק הלבן של הבצלים הירוקים (את החלק הירוק נשמור להגשה) וכן 4-5 שיני שום קצוצות. מטגנים על לקבלת שקיפות.
- מוסיפים את העוף ומערבבים היטב עד שהעוף מוכן מכל הכיוונים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
- מוסיפים את הרוטב ומבשלים על אש בינונית מספר דקות. מוסיפים את אטריות השעועית ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת הגשה את אטריות השעועית והעוף, מוסיפים מלמעלה כוסברה, בוטנים ואת החלק הירוק של הבצל הירוק ומזלפים מעט שמן שומשום.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר עם אטריות אורז?
הי דנה. אפשר בהחלט.