
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
בצק
-
400 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאהמומסת, או נטורינה לגרסה פרווה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
30 מ"ל אספרסוקצר, בטמפרטורת החדר
-
1 כפית תמצית ונילאיכותית
גנאש שוקולד לבן בטעם קפה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%125 מ"ל
-
150 גרם שוקולד לבןאיכותי
-
1/2 מנה אספרסוקצר, כ-20 מ"ל
-
1 כף גלוקוזהלא חובה
עיטור
-
1 כף אבקת סוכראו לפי הצורך
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר.
- לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את האספרסו יחד עם הוניל. מקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים ערבוב קצר עד לקבלת בצק אחיד ומבריק.
- מגלגלים לכדורים של כ-15 גרם כל אחד ובעזרת האגודל מייצרים שקע בכל עוגייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
- מכינים את המילוי: בקערה חסינה לאש מניחים את השוקולד הלבן יחד עם השמנת ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים את הקפה והגלוקוז ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מניחים למילוי להתקרר ומעבירים לשקית זילוף, אחרי שהעוגיות התקררו, ממלאים בגנאש שוקולד ומקשטים באבקת סוכר.
אחרי שהעוגיות התקררו, ממלאים בגנאש שוקולד ומקשטים באבקת סוכר. צילום: רון יוחננוב
בשיתוף עם דלונגי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
277.5
קק״ל
4162.4
קק״ל
פחמימות
26.0
גרם
389.3
גרם
שומן
14.5
גרם
217.6
גרם
נתרן
10.8
מ״ג
161.7
מ״ג
חלבון
3.6
גרם
53.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.7
גרם
11.1
גרם
שומן רווי
8.7
גרם
131.1
גרם
כולסטרול
30.8
מ״ג
461.5
מ״ג
סידן
27.3
מ״ג
408.8
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
5.1
מ״ג
אשלגן
63.3
מ״ג
949.2
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
5.1
מ״ג
תגובות (14)
אם אין לי מכונת אספרסו. מה ניתן לשים במקום?
קפה חזק אחר שאוהבים (נס או שחור). מנה אחת של אספרסו מכילה 30 מ”ל (כולל המים כמובן) כך שיש להוסיף 60 מ”ל קפה שאוהבים. בהצלחה (:
היי רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגיות בלי שוקולד לבן?
אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב אבל צבען ישתנה…. בלי שוקולד בכלל זה יפגע במרקם העוגיות. בהצלחה!