איך אומרים ברוסית אני אוהב אותך? ויטרושקי!

פשוט להתאהב - רון יוחננוב בגרסתו לויטרושקי ממתכון רוסי פופולרי. גביניות בצורת לב עשויות מבצק שמרים בריוש, מלית גבינה ופטל מלמעלה שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

הבנות שלי נולדו בימי אהבה! בתי הבכורה נולדה ממש היום, ביום אהבה, הוולנטיין ובתי השנייה בט”ו באב.

בגלל האירועים המרגשים, נבצר ממני ומאשתי לחגוג את ימי האהבה בארוחה רומנטית, זוגית לצד נרות. וכך אנחנו מוצאים את עצמנו כל שנה, פעמיים בשנה, בחגיגות ימי הולדת של הבנות שלנו, פרי אהבתינו. תכל’ס. הכי יום אהבה מהכל. לא?

בגלל שאני אף פעם לא צריך להכין משהו רומנטי לאשתי, לא יוצא לי לחשוב על מתכונים רומנטיים כל כך. על אף שלדעתי כל מתכון הוא רומנטי בצורה כלשהי.
אבל הבנתם, אני מתכוון לארוחה זוגית רומנטית, לאור נרות, בקבוק יין ובלי ילדים מסביב.

ובכל זאת, יום אהבה, ואני אוהב לציין אותו בדרך כלשהי, גם אם מדובר במאכל שאני מגיש תוך כדי מסיבת יום הולדת של אחת הבנות. אני בכל זאת מנסה לחשוב מה יהיה נחמד להגיש, לא מתאמץ מידי וכיפי לאכילה, כזה שגם ההורים וגם הילדים יהינו לאכול.

ליום הולדתה של ליאורי, בתי הגדולה, אני מכין את הגביניות האלה בצורת לב שהיא מאוד אוהבת.
מדובר בבצק שמרים בריוש אותו אני מרדד וקורץ ממנו ללבבות, ממלא במלית גבינה ומעל מפזר את הפרי האהוב עליה, פטל.

הגרסה שלי לגביניות ממתכון רוסי נוסטלגי ופופולרי שאולי חלקכם מכיר, הויטרושקי.

מצרכים

מלית גבינה

לעיטור

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר והשמרים. שופכים פנימה את החלב, מוסיפים ביצה ומתחילים ללוש.
  2. מוספים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק. אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט חלב.
  3. מעבירים להתפחה של כ-שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ וקורצים ממנו לבבות.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את המילוי: בקערה נוספת מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים כל לב במלית ומפזרים מעל פטל (לא חובה)
    ממלאים כל לב במלית (צילום: רון יוחננוב)
    ממלאים כל לב במלית (צילום: רון יוחננוב)

    מפזרים פטל מלמעלה (צילום: רון יוחננוב)
    מפזרים פטל מלמעלה (צילום: רון יוחננוב)

  7. מניחים להתפחה שנייה כחצי שעה.
  8. אופים בתנור שחיממנו מראש כ-20 דקות או עד להזהבה.

    אופים 20 דקות או עד להזהבה (צילום: רון יוחננוב)
    אופים 20 דקות או עד להזהבה (צילום: רון יוחננוב)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 105.0 קק״ל 2099.6 קק״ל
פחמימות 5.3 גרם 106.0 גרם
שומן 8.1 גרם 162.3 גרם
נתרן 78.0 מ״ג 1560.8 מ״ג
חלבון 3.1 גרם 61.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.7 גרם
שומן רווי 4.7 גרם 94.2 גרם
כולסטרול 57.2 מ״ג 1143.9 מ״ג
סידן 88.9 מ״ג 1777.6 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
אשלגן 52.6 מ״ג 1051.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    עינב

    מופיעה ביצה במצרכים “לעיטור”. לפי אחת התמונות, אני מנחשת שצריך למרוח את המאפים בביצה טרופה ממש לפני האפיה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן כדאי לצבוע את העוגיות במעט ביצה טרופה מהולה במעט מים לפני האפיה. לא חובה. סופ”ש נעים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody