איך אומרים ברוסית אני אוהב אותך? ויטרושקי!

פשוט להתאהב - רון יוחננוב בגרסתו לויטרושקי ממתכון רוסי פופולרי. גביניות בצורת לב עשויות מבצק שמרים בריוש, מלית גבינה ופטל מלמעלה שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו
פשוט להתאהב - רון יוחננוב בגרסתו לויטרושקי ממתכון רוסי פופולרי. גביניות בצורת לב עשויות מבצק שמרים בריוש, מלית גבינה ופטל מלמעלה שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    199
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.8 קק״ל 3975.7 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 476.8 גרם
    שומן 8.8 גרם 175.4 גרם
    נתרן 95.7 מ״ג 1914.2 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 119.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.2 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 95.1 גרם
    כולסטרול 63.4 מ״ג 1268.7 מ״ג
    סידן 92.9 מ״ג 1858.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 74.8 מ״ג 1495.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    199
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.8 קק״ל 3975.7 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 476.8 גרם
    שומן 8.8 גרם 175.4 גרם
    נתרן 95.7 מ״ג 1914.2 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 119.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.2 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 95.1 גרם
    כולסטרול 63.4 מ״ג 1268.7 מ״ג
    סידן 92.9 מ״ג 1858.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 74.8 מ״ג 1495.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור

הבנות שלי נולדו בימי אהבה! בתי הבכורה נולדה ממש היום, ביום אהבה, הוולנטיין ובתי השנייה בט”ו באב.

בגלל האירועים המרגשים, נבצר ממני ומאשתי לחגוג את ימי האהבה בארוחה רומנטית, זוגית לצד נרות. וכך אנחנו מוצאים את עצמנו כל שנה, פעמיים בשנה, בחגיגות ימי הולדת של הבנות שלנו, פרי אהבתינו. תכל’ס. הכי יום אהבה מהכל. לא?

בגלל שאני אף פעם לא צריך להכין משהו רומנטי לאשתי, לא יוצא לי לחשוב על מתכונים רומנטיים כל כך. על אף שלדעתי כל מתכון הוא רומנטי בצורה כלשהי.
אבל הבנתם, אני מתכוון לארוחה זוגית רומנטית, לאור נרות, בקבוק יין ובלי ילדים מסביב.

ובכל זאת, יום אהבה, ואני אוהב לציין אותו בדרך כלשהי, גם אם מדובר במאכל שאני מגיש תוך כדי מסיבת יום הולדת של אחת הבנות. אני בכל זאת מנסה לחשוב מה יהיה נחמד להגיש, לא מתאמץ מידי וכיפי לאכילה, כזה שגם ההורים וגם הילדים יהינו לאכול.

ליום הולדתה של ליאורי, בתי הגדולה, אני מכין את הגביניות האלה בצורת לב שהיא מאוד אוהבת.
מדובר בבצק שמרים בריוש אותו אני מרדד וקורץ ממנו ללבבות, ממלא במלית גבינה ומעל מפזר את הפרי האהוב עליה, פטל.

הגרסה שלי לגביניות ממתכון רוסי נוסטלגי ופופולרי שאולי חלקכם מכיר, הויטרושקי.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
רון יוחננוב
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית גבינה

לעיטור


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר והשמרים. שופכים פנימה את החלב, מוסיפים ביצה ומתחילים ללוש.
  2. מוספים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק. אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט חלב.
  3. מעבירים להתפחה של כ-שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ וקורצים ממנו לבבות.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את המילוי: בקערה נוספת מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים כל לב במלית ומפזרים מעל פטל (לא חובה)
    ממלאים כל לב במלית (צילום: רון יוחננוב)
    ממלאים כל לב במלית (צילום: רון יוחננוב)

    מפזרים פטל מלמעלה (צילום: רון יוחננוב)
    מפזרים פטל מלמעלה (צילום: רון יוחננוב)

  7. מניחים להתפחה שנייה כחצי שעה.
  8. אופים בתנור שחיממנו מראש כ-20 דקות או עד להזהבה.

    אופים 20 דקות או עד להזהבה (צילום: רון יוחננוב)
    אופים 20 דקות או עד להזהבה (צילום: רון יוחננוב)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך אומרים ברוסית אני אוהב אותך? ויטרושקי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Harel Oliver

    האם אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא כדאי להכין לילה מראש את הבצק משום שהוא עלול לתפוח יתר על המידה.

    Avatar
    עינב

    מופיעה ביצה במצרכים “לעיטור”. לפי אחת התמונות, אני מנחשת שצריך למרוח את המאפים בביצה טרופה ממש לפני האפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן כדאי לצבוע את העוגיות במעט ביצה טרופה מהולה במעט מים לפני האפיה. לא חובה. סופ”ש נעים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות