איך אומרים סופריטו בבוכרית? קרטושקה בוך!

רון יוחננוב משתף אותנו בזיכרון הילדות שלו מבין אמו ובציפייה היום יומית לאכול את הסופריטו הבוכרי של אמא שלו. מתכון נפלא, פשוט וקל להכנה שילדים ממש אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כמה אכזרי זה להיות ילדי מפתח.

הייתי חוזר הביתה אחרי יום ארוך בבית הספר, כל הדרך הייתי מדמיין את ארוחת הצהריים שמחכה לי.

בכל פעם כשהייתי נכנס הבית, הייתי רואה את הסירים על הכיריים ומדמיין לעצמי מה אני הולך לאכול הפעם! הייתי מפליג עם החשקים שלי במחשבות, זורק את תיק בית הספר, רוחץ ידיים ומתקרב לכיריים.

מלא תקווה הייתי פותח את הסירים - הלוואי שיהיה את האוכל שאני הכי אוהב, הלוואי ויחכה לי שם הסופריטו המאודה של אימא שלי.
יום אחד, כחלק מהרוטינה הקבועה, פתחתי את הסיר והסיר היה ריק, אני עד היום לא יודע בדיוק מה קרה שם, אבל כל מה שהצלחתי לחשוב עליו, הוא שאימא שלי עבדה עלי!

כל כך כעסתי באותו הרגע, אתם רק יכולים לדמיין כמה, הייתי כל כך מאוכזב וכל כך רעב. מאז אותה הטראומה ההיא, אני משתדל לא להשאיר סירים ריקים על הכיריים או על השיש, כדי למנוע אכזבות.
בגלל אותו הרגע, הציפייה הגדולה לסופריטו ויחד איתה האכזבה הנוראית, תמיד כשאני מכין את הסופריטו של אמא שלי, אני נזכר ברגע ההוא.

היא מנה כל כך קלה להכנה שעושה תחושה של בית והרגשתי שאני חייב לשתף אתכם במתכון הזה!
קרטושקה בוך, ככה קוראים למנה הבוכרית הזו, המנה שהכי אהבתי בתור ילד.

מצרכים

הגשה

אופן ההכנה

    1. מחממים בסיר גדול ורחב 3 כפות שמן קנולה, מוסיפים את העוף יחד עם תפוחי האדמה והבצל ומקפיצים מעט עד הזהבה.
    2. מערבבים בקערה את הרסק, התבלינים והמים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. שופכים מעל העוף ותפוחי האדמה את התערובת מהקערה, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומכסים.

      שופכים את הרוטב מעל, מוסיפים מעט פטרוזליה ומכסים
      שופכים את הרוטב מעל, מוסיפים מעט פטרוזליה ומכסים

    4. מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה, ללהבה בינונית ומבשלים עוד כ-40 דקות עד שהעוף והירקות מתרככים.
    5. מגישים: מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם חם, לצד אורז (אימא שלי הייתה מגישה לי את זה עם לחם שחור של פעם כדי לטבול ברוטב).

      מגישים לצד אורז חם. בתיאבון
      מגישים לצד אורז חם. בתיאבון

 

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!

לבירורים: 052-4597318

מחכה לכם גם באינסטגרם שלי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1737.6 קק״ל 1737.6 קק״ל
פחמימות 112.3 גרם 112.3 גרם
שומן 60.8 גרם 60.8 גרם
נתרן 6929.1 מ״ג 6929.1 מ״ג
חלבון 172.1 גרם 172.1 גרם
סיבים תזונתיים 17.6 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 10.8 גרם 10.8 גרם
כולסטרול 579.7 מ״ג 579.7 מ״ג
סידן 405.6 מ״ג 405.6 מ״ג
ברזל 19.5 מ״ג 19.5 מ״ג
אשלגן 6160.4 מ״ג 6160.4 מ״ג
אבץ 19.8 מ״ג 19.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody