איך מכינים את הבאן המושלם – באנים במילוי שניצל טופו

תמיד רציתם לדעת כיצד להכין באן כמו במסעדות האסיאתיות? נטע לויה חקרה ומצאה את המתכון של הבאן המושלם עם כל הטיפים והטריקים. הפעם היא מגישה אותו במילוי שניצל טופו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    25

באנים. מה עוד אפשר לומר על העננים הרכים האלו שצצו בשנים האחרונות בכל מקום? המקור שלהן הוא מהבאו הסיני - כיסון מבצק שמרים, שהמילוי כבר נמצא בתוכו. הבאנים שאנחנו מכירים היום הן פרי המצאתו של שף דיוויד צ’אנג ממסעדת “מומופוקו” שבניו יורק. שף צ’אנג החליט לפני כמה שנים ליצור במסעדה שלו גרסה מודרנית לבאו המסורתי שהיא מעין לחמנייה מאודה פתוחה שניתן למלא אותה באיזה מילוי שרוצים, כמו סנדביץ’.

ההברקה הקולינרית הזאת התקבלה בהצלחה רבה וכיום אפשר למצוא בכל מסעדה אסייתית שמכבדת את עצמה באן מכל מיני סוגים ובמילויים שונים. אפילו בחתונות הן נהפכו ללהיט! אין חתונה שהייתי בה בשנים האחרונות ולא היו בה באנים בקבלת הפנים. כמובן שגם בחתונה שלי הגישו אותן…

צילום: נטע לויה
צילום: נטע לויה

אז אם אנחנו כל כך מאוהבים בלחמניות המאודות האלו, למה לא להכין אותן בבית? הרבה אנשים חוששים מלהכין באנים בעצמם אבל האמת היא שזה לא מסובך בכלל. אופן ההכנה כמעט זהה ללחמניות רגילות, ההבדל היחיד הוא שבמקום לאפות אותן בתנור, מאדים אותן בסיר אידוי.

מה שעוד שונה מלחמניות רגילות הוא השימוש באבקת אפייה בנוסף לשמרים, מרכיב שנותן ללחמניות את האווריריות והמרקם ה”ענני”.

הבאן הוא אחד המאכלים האהובים עליי, ומאז שטעמתי את הבאן של דיוויד צ’אנג בניו יורק ניסיתי לשחזר את המתכון בבית. קניתי את ספר המתכונים שלו (הוא אפילו חתום על ידו ואני מתלהבת כמו גרופית של ג’סטין ביבר) ועקבתי בדיוק אחרי המתכון. קניתי אבקת חלב ושומן אווז (במקור משתמשים בשומן חזיר) וכל מיני מרכיבים משונים.

התוצאה הייתה טעימה אבל לא מושלמת. למה? כי הבאנים יצאו בגוון צהבהב ובמרקם דחוס ולא מספיק אוורירי ורך כמו המקור. מובן שכהרגלי התחלתי במחקר מעמיק. חקרתי מתכונים סיניים מכל העולם ולמדתי שהקמח משחק תפקיד חשוב מאוד במרקם של הבאן. הרבה מתכונים דורשים קמח עוגות, חלק בכלל דורשים קמח לחם (שני קמחים מנוגדים לגמרי - קמח העוגות הוא רך ודל בגלוטן וקמח הלחם בעל רמת גלוטן גבוהה), ואז חשבתי על הפתרון המושלם שמגיע דווקא מהמטבח האיטלקי- קמח “00”.

קמח “00” הוא קמח איטלקי לבן מאוד המכיל רק את לב גרעין החיטה כך שהשימוש בו מניב מאפים רכים ואווריריים במיוחד. השימוש בקמח הזה התברר כפתרון המושלם! קמח ה”00″ יוצר באנים רכים, אווריריים ולבנים.

עוד בונוס נחמד הוא שהצלחתי ליצור מתכון מעולה מבלי להשתמש במוצרי חלב (רוב המתכונים דורשים אבקת חלב) ולכן המתכון הוא טבעוני וגם מתאים למילוי בשרי לשומרי הכשרות. הצטיידו במאדה במבוק פשוט שאפשר לקנות היום בכל סופר (וישמש אתכם לעוד המון מתכונים טעימים) וצאו לדרך. אחרי שתעזו להכין פעם אחת תבינו כמה זה פשוט וכיף להכין באנים בבית!

עשינו לכם חשק ללחמניות ביתיות? עוד מתכונים ללחמניות כאן:

מתכון לחמניות מתוקות של קרין גורן

מתכון לחמניות זעפרן שבדיות של אפרת ליכטנשטט

מתכון לחמניות רימונים מקמח מלא לראש השנה

מתכון לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן

מתכון לחמניות שוקולד שילדים אוהבים

מתכון לחמניות מקמח שיפון של שי-לי ליפא

מצרכים

באנים

שניצל טופו

בצל סגול מוחמץ

מיונז סריראצ׳ה טבעוני

אופן הכנה

  1. מכינים את הבאנים: שמים קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה ומלח במיקסר עם וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים, השמן והחומץ. לשים עד שנוצר כדור בצק, ומגבירים את המהירות לבינונית. לשים במשך 8 דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד. הבצק צריך להיות רך מאוד אבל לא דביק.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים מראש 30 ריבועים קטנים של נייר אפייה עליהם נניח בהמשך את הלחמניות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו מעט בכדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים.
  5. אם רוצים לחמניות עגולות כמו לחמניות המבורגר אפשר לדלג על השלב הבא ולעבור ישר להתפחה השנייה.
  6. מכסים את הכדורים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
  7. מרדדים כל כדור בצק לצורה אובאלית (ראו צילום), מניחים ריבוע נייר אפייה על חצי ממנו ומקפלים אותו לחצי - מה שיוצר מעין צורת “פקמן”. מניחים כל באן על ריבוע נייר אפייה.
  8. מניחים את הבאנים בתבנית, מכסים ומתפיחים למשך 30-40 דקות, עד שהבאנים כמעט מכפילים את נפחם.
  9. מחממים מים בסיר שהקוטר שלו מתאים בדיוק לסיר האידוי שלכם, כך שתוכלו להניח אותו מעליו בצורה מושלמת.
  10. מניחים את הבאנים עם ריבועי האפייה בסיר אידוי, במרווחים זה מזה בשביל להשאיר מקום לבאנים לתפוח, ומאדים מעל סיר עם מים רותחים במשך 10 דקות (חשוב שהמים לא יהיו ברתיחה עצבנית אלא בבעבוע עדין אחרת נוצרים כתמים חומים על הבאנים).
  11. כאשר הבאנים מתקררים ניתן להקפיא אותם ולהפשיר בכל פעם את הכמות הרצויה במיקרוגל.
  12. מכינים שניצל טופו: מכינים את המרינדה - מערבבים קטשופ, סילאן, סויה ומים בקערה.
  13. חותכים את הטופו לריבועים דקים יחסית (לא דקים מדי אחרת הטופו ייקרע).
  14. משרים את הטופו במרינדה למינימום שעה ואפשר גם כמה שעות, לספיגה טובה של הטעמים.
  15. מכינים את הבלילה - בקערה טורפים את הקמח עם רבע כוס מים ומוסיפים בהדרגה עוד מים לפי הצורך עד למרקם של בלילה סמיכה (כמו של פנקייק).
  16. טיפ לציפוי השניצלים- שמים את פירורי הפנקו בקופסא עמוקה. טובלים את ריבועי הטופו בבלילת הקמח, מניחים בקופסת פירורי הפנקו ומשקשקים היטב עד שהכל מצופה.
  17. מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה.
  18. מכינים בצל סגול מוחמץ: מערבבים בקופסא אטומה או צנצנת את כל המרכיבים ומשרים במשך שעה-שעתיים ואפשר גם לשמור עד שבוע במקרר.
  19. מכינים מיונז סריראצ׳המערבבים את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד כ-5 ימים.
  20. מגישים את הבאן עם מריחה של מיונז סריראצ׳ה, שניצל טופו, בצל סגול מוחמץ וחופן עלי כוסברה.
מחלקים את הבצק לכדורים
מחלקים את הבצק לכדורים. צילום: נטע לויה

 

מכדררים
מכדררים. צילום: נטע לויה

 

מרדדים כל חלק בצורה אובלית, מקפלים לשניים ומניחים באמצע ריבוע נייר אפייה
מרדדים כל חלק בצורה אובלית, מקפלים לשניים ומניחים באמצע ריבוע נייר אפייה. צילום: נטע לויה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 351.6 קק״ל 5274.3 קק״ל
פחמימות 44.3 גרם 665.1 גרם
שומן 16.9 גרם 252.9 גרם
נתרן 1485.5 מ״ג 22283.2 מ״ג
חלבון 4.5 גרם 67.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 25.2 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 31.7 גרם
כולסטרול 6.3 מ״ג 94.6 מ״ג
סידן 35.3 מ״ג 529.3 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 9.2 מ״ג
אשלגן 272.0 מ״ג 4079.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody