איך מכינים לחמניות באן מושלמות? קבלו מתכון שיהפוך אתכם לקיסרים!
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.3 קק״ל 6934.5 קק״לפחמימות 67.5 גרם 1013.0 גרםשומן 16.1 גרם 241.9 גרםנתרן 813.9 מ״ג 12208.0 מ״גחלבון 9.2 גרם 137.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 49.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 30.2 גרםכולסטרול 6.3 מ״ג 94.6 מ״גסידן 36.2 מ״ג 542.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 281.6 מ״ג 4223.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות462
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 462.3 קק״ל 6934.5 קק״לפחמימות 67.5 גרם 1013.0 גרםשומן 16.1 גרם 241.9 גרםנתרן 813.9 מ״ג 12208.0 מ״גחלבון 9.2 גרם 137.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 49.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 30.2 גרםכולסטרול 6.3 מ״ג 94.6 מ״גסידן 36.2 מ״ג 542.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 281.6 מ״ג 4223.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.5 מ״גסגור
באנים. מה עוד אפשר לומר על העננים הרכים האלו שצצו בשנים האחרונות בכל מקום? המקור שלהן הוא מהבאו הסיני – כיסון מבצק שמרים, שהמילוי כבר נמצא בתוכו. הבאנים שאנחנו מכירים היום הן פרי המצאתו של שף דיוויד צ’אנג ממסעדת “מומופוקו” שבניו יורק. שף צ’אנג החליט לפני כמה שנים ליצור במסעדה שלו גרסה מודרנית לבאו המסורתי שהיא מעין לחמנייה מאודה פתוחה שניתן למלא אותה באיזה מילוי שרוצים, כמו סנדביץ’.
ההברקה הקולינרית הזאת התקבלה בהצלחה רבה וכיום אפשר למצוא בכל מסעדה אסייתית שמכבדת את עצמה באן מכל מיני סוגים ובמילויים שונים. אפילו בחתונות הן נהפכו ללהיט! אין חתונה שהייתי בה בשנים האחרונות ולא היו בה באנים בקבלת הפנים. כמובן שגם בחתונה שלי הגישו אותן…
אז אם אנחנו כל כך מאוהבים בלחמניות המאודות האלו, למה לא להכין אותן בבית? הרבה אנשים חוששים מלהכין באנים בעצמם אבל האמת היא שזה לא מסובך בכלל. אופן ההכנה כמעט זהה ללחמניות רגילות, ההבדל היחיד הוא שבמקום לאפות אותן בתנור, מאדים אותן בסיר אידוי.
מה שעוד שונה מלחמניות רגילות הוא השימוש באבקת אפייה בנוסף לשמרים, מרכיב שנותן ללחמניות את האווריריות והמרקם ה”ענני”.
הבאן הוא אחד המאכלים האהובים עליי, ומאז שטעמתי את הבאן של דיוויד צ’אנג בניו יורק ניסיתי לשחזר את המתכון בבית. קניתי את ספר המתכונים שלו (הוא אפילו חתום על ידו ואני מתלהבת כמו גרופית של ג’סטין ביבר) ועקבתי בדיוק אחרי המתכון. קניתי אבקת חלב ושומן אווז (במקור משתמשים בשומן חזיר) וכל מיני מרכיבים משונים.
התוצאה הייתה טעימה אבל לא מושלמת. למה? כי הבאנים יצאו בגוון צהבהב ובמרקם דחוס ולא מספיק אוורירי ורך כמו המקור. מובן שכהרגלי התחלתי במחקר מעמיק. חקרתי מתכונים סיניים מכל העולם ולמדתי שהקמח משחק תפקיד חשוב מאוד במרקם של הבאן. הרבה מתכונים דורשים קמח עוגות, חלק בכלל דורשים קמח לחם (שני קמחים מנוגדים לגמרי – קמח העוגות הוא רך ודל בגלוטן וקמח הלחם בעל רמת גלוטן גבוהה), ואז חשבתי על הפתרון המושלם שמגיע דווקא מהמטבח האיטלקי- קמח “00”.
קמח “00” הוא קמח איטלקי לבן מאוד המכיל רק את לב גרעין החיטה כך שהשימוש בו מניב מאפים רכים ואווריריים במיוחד. השימוש בקמח הזה התברר כפתרון המושלם! קמח ה”00″ יוצר באנים רכים, אווריריים ולבנים.
עוד בונוס נחמד הוא שהצלחתי ליצור מתכון מעולה מבלי להשתמש במוצרי חלב (רוב המתכונים דורשים אבקת חלב) ולכן המתכון הוא טבעוני וגם מתאים למילוי בשרי לשומרי הכשרות. הצטיידו במאדה במבוק פשוט שאפשר לקנות היום בכל סופר (וישמש אתכם לעוד המון מתכונים טעימים) וצאו לדרך. אחרי שתעזו להכין פעם אחת תבינו כמה זה פשוט וכיף להכין באנים בבית!
עשינו לכם חשק ללחמניות ביתיות? עוד מתכונים ללחמניות כאן:
מתכון לחמניות מתוקות של קרין גורן
מתכון לחמניות זעפרן שבדיות של אפרת ליכטנשטט
מתכון לחמניות רימונים מקמח מלא לראש השנה
מתכון לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן
מרכיבים 25 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 462 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
באנים
-
430 גרם קמח 00או קמח לבן רגיל (3 כוסות + כף)
-
40 גרם סוכר לבן1/4 כוס
-
5גרם או 1 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
10גרם או 2 כפיות אבקת אפייה
-
5גרם או 1 כפית מלח דק
-
200 מ"ל מים פושרים
-
25גרם או 2 כפות שמן קנולה
-
5גרם או 1/2 כפית חומץ אורזאו כל חומץ אחר
שניצל טופו
-
1 1/2 חבילות טופו חומוס
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
1/2 כוס מים
-
1 1/2 כוסות פירורי פנקו
-
1/4 כוס שמן קנולהלטיגון
-
1 כוס קטשופ
-
3/4 כוס סילאן
-
3/4 כוס רוטב סויה
-
1/2 כוס מים
מיונז סריראצ׳ה טבעוני
-
1 כוס מיונזמיונז טבעוני
-
5 כפות רוטב סרירצ’ה
-
1/4 כוס מיץ לייםאו מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבאנים: שמים קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה הנמל ומלח במיקסר עם וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים, השמן והחומץ. לשים עד שנוצר כדור בצק, ומגבירים את המהירות לבינונית. לשים במשך 8 דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד. הבצק צריך להיות רך מאוד אבל לא דביק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים מראש 30 ריבועים בגודל 10 ס”מ מנייר אפייה הנמל עליהם נניח בהמשך את הלחמניות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו מעט בכדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים.
- אם רוצים לחמניות עגולות כמו לחמניות המבורגר אפשר לדלג על השלב הבא ולעבור ישר להתפחה השנייה.
- מכסים את הכדורים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לצורה אובאלית (ראו צילום), מניחים ריבוע נייר אפייה על חצי ממנו ומקפלים אותו לחצי - מה שיוצר מעין צורת “פקמן”. מניחים כל באן על ריבוע נייר אפייה.
- מניחים את הבאנים בתבנית, מכסים ומתפיחים למשך 30-40 דקות, עד שהבאנים כמעט מכפילים את נפחם.
- מחממים מים בסיר שהקוטר שלו מתאים בדיוק לסיר האידוי שלכם, כך שתוכלו להניח אותו מעליו בצורה מושלמת.
- מניחים את הבאנים עם ריבועי נייר האפייה בסיר אידוי, במרווחים זה מזה בשביל להשאיר מקום לבאנים לתפוח, ומאדים מעל סיר עם מים רותחים במשך 10 דקות (חשוב שהמים לא יהיו ברתיחה עצבנית אלא בבעבוע עדין אחרת נוצרים כתמים חומים על הבאנים).
- כאשר הבאנים מתקררים ניתן להקפיא אותם ולהפשיר בכל פעם את הכמות הרצויה במיקרוגל.
- מכינים שניצל טופו: מכינים את המרינדה - מערבבים קטשופ, סילאן, סויה ומים בקערה.
- חותכים את הטופו לריבועים דקים יחסית (לא דקים מדי אחרת הטופו ייקרע).
- משרים את הטופו במרינדה למינימום שעה ואפשר גם כמה שעות, לספיגה טובה של הטעמים.
- מכינים את הבלילה - בקערה טורפים את הקמח עם 1/2 מים ומוסיפים בהדרגה עוד מים לפי הצורך עד למרקם של בלילה סמיכה (כמו של פנקייק).
- טיפ לציפוי השניצלים- שמים את פירורי הפנקו בקופסא עמוקה. טובלים את ריבועי הטופו בבלילת הקמח, מניחים בקופסת פירורי הפנקו ומשקשקים היטב עד שהכל מצופה.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה.
- מכינים בצל סגול מוחמץ: מערבבים בקופסא אטומה או צנצנת את כל המרכיבים ומשרים במשך שעה-שעתיים ואפשר גם לשמור עד שבוע במקרר.
- מכינים מיונז סריראצ׳ה: מערבבים את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד כ-5 ימים.
- מגישים את הבאן עם מריחה של מיונז סריראצ׳ה, שניצל טופו, בצל סגול מוחמץ וחופן עלי כוסברה.
אופן הכנה
- מכינים את הבאנים: שמים קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה הנמל ומלח במיקסר עם וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים, השמן והחומץ. לשים עד שנוצר כדור בצק, ומגבירים את המהירות לבינונית. לשים במשך 8 דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד. הבצק צריך להיות רך מאוד אבל לא דביק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים מראש 30 ריבועים בגודל 10 ס”מ מנייר אפייה הנמל עליהם נניח בהמשך את הלחמניות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו מעט בכדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים.
- אם רוצים לחמניות עגולות כמו לחמניות המבורגר אפשר לדלג על השלב הבא ולעבור ישר להתפחה השנייה.
- מכסים את הכדורים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לצורה אובאלית (ראו צילום), מניחים ריבוע נייר אפייה על חצי ממנו ומקפלים אותו לחצי - מה שיוצר מעין צורת “פקמן”. מניחים כל באן על ריבוע נייר אפייה.
- מניחים את הבאנים בתבנית, מכסים ומתפיחים למשך 30-40 דקות, עד שהבאנים כמעט מכפילים את נפחם.
- מחממים מים בסיר שהקוטר שלו מתאים בדיוק לסיר האידוי שלכם, כך שתוכלו להניח אותו מעליו בצורה מושלמת.
- מניחים את הבאנים עם ריבועי נייר האפייה בסיר אידוי, במרווחים זה מזה בשביל להשאיר מקום לבאנים לתפוח, ומאדים מעל סיר עם מים רותחים במשך 10 דקות (חשוב שהמים לא יהיו ברתיחה עצבנית אלא בבעבוע עדין אחרת נוצרים כתמים חומים על הבאנים).
- כאשר הבאנים מתקררים ניתן להקפיא אותם ולהפשיר בכל פעם את הכמות הרצויה במיקרוגל.
- מכינים שניצל טופו: מכינים את המרינדה - מערבבים קטשופ, סילאן, סויה ומים בקערה.
- חותכים את הטופו לריבועים דקים יחסית (לא דקים מדי אחרת הטופו ייקרע).
- משרים את הטופו במרינדה למינימום שעה ואפשר גם כמה שעות, לספיגה טובה של הטעמים.
- מכינים את הבלילה - בקערה טורפים את הקמח עם 1/2 מים ומוסיפים בהדרגה עוד מים לפי הצורך עד למרקם של בלילה סמיכה (כמו של פנקייק).
- טיפ לציפוי השניצלים- שמים את פירורי הפנקו בקופסא עמוקה. טובלים את ריבועי הטופו בבלילת הקמח, מניחים בקופסת פירורי הפנקו ומשקשקים היטב עד שהכל מצופה.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה.
- מכינים בצל סגול מוחמץ: מערבבים בקופסא אטומה או צנצנת את כל המרכיבים ומשרים במשך שעה-שעתיים ואפשר גם לשמור עד שבוע במקרר.
- מכינים מיונז סריראצ׳ה: מערבבים את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד כ-5 ימים.
- מגישים את הבאן עם מריחה של מיונז סריראצ׳ה, שניצל טופו, בצל סגול מוחמץ וחופן עלי כוסברה.
תגובות (79)
עשיתי ויצא מעולה . אבל צריכה אותן למחר ( איך הכי טוב לשמור אותן? )
במקרר בקופסה אטומה. תודה רבה נטלי
הכנתי אתמול ויצאו מושלמותתתתתתתת! לא פעם 1 שאני מכינה אבל המתכון הזה הכי טוב! מומלץ מאוד!
תודה רבה לוסיה!