איך מכינים עוגת תפוזים בחושה מושלמת

אחת מהעוגות האהובות ביותר על נטע לויה היא עוגת תפוזים בחושה. עוגה שממלאת את הבית בריח הדרים שמתאים כל כך לתקופת החגים והמבשר על הסתיו הקרב ובא
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

עוגות בחושות הן הכי ביתיות והן פשוטות כל כך להכנה. אחת מהאהובות עליי ביותר היא עוגת תפוזים. זאת עוגה שממלאת את הבית בריח הדרים שכל כך מתאים לתקופת החגים ומבשר על הסתיו הקרב ובא. העוגה הזאת מושלמת ליד כוס תה לפני תחילת הצום ובטח בצאת הצום.

אז מה הופך אותה למושלמת? ראשית - המרקם. היא רכה בטירוף ואוורירית בדיוק כמו שאני אוהבת. בנוסף, אין בעוגה מוצרי חלב כך שהיא מתאימה גם כקינוח לאחר ארוחה בשרית לשומרי הכשרות או לרגישים ללקטוז. הדבר האחרון שכולנו נודה שהוא חשוב מאוד - היא כל כך קלה להכנה! תוך דקות בודדות העוגה מוכנה להיכנס לתנור ואפילו אין צורך ללכלך את המיקסר. אני בטוחה שאחרי שתכינו את העוגה הזאת פעם אחת, היא תהפוך לעוגה הביתית הקבועה שלכם.

טיפ קטן שעושה את כל ההבדל בהכנת העוגה הזו, שתקף לגבי כמעט כל עוגה בחושה, הוא הדרך שבה מערבבים את המרכיבים. הרבה מתכונים דורשים: “לערבב את כל המרכיבים הרטובים”, אך הדרך הנכונה היא ליצור אמולסיה בין המרכיבים ולא סתם לערבב אותם ביחד. בעזרת מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר ואז בהדרגה, תוך כדי טריפה, מזלפים באיטיות את השמן והנוזלים הנוספים (במקרה הזה - מיץ תפוזים), ממש כמו שמכינים מיונז. בכך שעושים זאת, יוצרים בלילה אחידה ולא “שבורה” שלבסוף תניב עוגה רכה ועם מרקם אוורירי ומשגע.

מכירים את זה שאתם אוכלים עוגה בחושה בקונדיטוריה או מסעדה, כביכול “פשוטה”, ואומרים לעצמכם איך בבית זה לא יוצא לי ככה? אז זאת הסיבה. הטיפים הקטנים והפשוטים הם אלו שעושים את ההבדל בין עוגה “טעימה” לעוגה מושלמת.

מצרכים

עוגה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבניות ומרפדים בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר ומחית וניל.
  3. מזלפים בהדרגה תוך כדי טריפה שמן ומיץ תפוזים. 
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים של קמח. נזהרים מערבוב יתר של הבלילה מה שיהפוך את העוגה לכבדה ודחוסה.
  6. מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אתם מכינים את העוגה בתבנית אחת עגולה הוסיפו לזמן האפייה 15-20 דק’). מצננים את העוגה לחלוטין.
  7. מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה מניחים את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים כף אחר כף עד שמגיעים לזיגוג סמיך. עם כף מזגגים את העוגה מצד לצד.

 

הערות

  • הבלילה מתאימה גם ל-2 תבניות אינגליש קייק

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4105.5 קק״ל 4105.5 קק״ל
פחמימות 486.5 גרם 486.5 גרם
שומן 170.8 גרם 170.8 גרם
נתרן 3315.3 מ״ג 3315.3 מ״ג
חלבון 51.8 גרם 51.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרם
שומן רווי 21.4 גרם 21.4 גרם
כולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 320.4 מ״ג 320.4 מ״ג
ברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
אשלגן 647.7 מ״ג 647.7 מ״ג
אבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody