עוגת תפוזים בחושה – קלאסית ומושלמת!

אחת מהעוגות האהובות ביותר על נטע לויה היא עוגת תפוזים בחושה. עוגה שממלאת את הבית בריח הדרים שמתאים כל כך לתקופת החגים והמבשר על הסתיו הקרב ובא
אחת מהעוגות האהובות ביותר על נטע לויה היא עוגת תפוזים בחושה. עוגה שממלאת את הבית בריח הדרים שמתאים כל כך לתקופת החגים והמבשר על הסתיו הקרב ובא
  • נטע לויה
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    4118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4118.1 קק״ל 4118.1 קק״ל
    פחמימות 492.1 גרם 492.1 גרם
    שומן 174.8 גרם 174.8 גרם
    נתרן 2208.1 מ״ג 2208.1 מ״ג
    חלבון 53.8 גרם 53.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 759.6 מ״ג 759.6 מ״ג
    סידן 315.0 מ״ג 315.0 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 633.3 מ״ג 633.3 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    4118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4118.1 קק״ל 4118.1 קק״ל
    פחמימות 492.1 גרם 492.1 גרם
    שומן 174.8 גרם 174.8 גרם
    נתרן 2208.1 מ״ג 2208.1 מ״ג
    חלבון 53.8 גרם 53.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 759.6 מ״ג 759.6 מ״ג
    סידן 315.0 מ״ג 315.0 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 633.3 מ״ג 633.3 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור

עוגות בחושות הן הכי ביתיות והן פשוטות כל כך להכנה.  אחת מהאהובות עליי ביותר היא עוגת תפוזים. זאת עוגה שממלאת את הבית בריח הדרים שכל כך מתאים לתקופת החגים ומבשר על הסתיו הקרב ובא. העוגה הזאת מושלמת ליד כוס תה לפני תחילת הצום ובטח בצאת הצום. 

אז מה הופך אותה למושלמת? ראשית – המרקם. היא רכה בטירוף ואוורירית בדיוק כמו שאני אוהבת. בנוסף, אין בעוגה מוצרי חלב כך שהיא מתאימה גם כקינוח לאחר ארוחה בשרית לשומרי הכשרות או לרגישים ללקטוז. הדבר האחרון שכולנו נודה שהוא חשוב מאוד – היא כל כך קלה להכנה! תוך דקות בודדות העוגה מוכנה להיכנס לתנור ואפילו אין צורך ללכלך את המיקסר. אני בטוחה שאחרי שתכינו את העוגה הזאת פעם אחת, היא תהפוך לעוגה הביתית הקבועה שלכם. 

טיפ קטן שעושה את כל ההבדל בהכנת העוגה הזו, שתקף לגבי כמעט כל עוגה בחושה, הוא הדרך שבה מערבבים את המרכיבים. הרבה מתכונים דורשים: “לערבב את כל המרכיבים הרטובים”, אך הדרך הנכונה היא ליצור אמולסיה בין המרכיבים ולא סתם לערבב אותם ביחד. בעזרת מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר ואז בהדרגה, תוך כדי טריפה, מזלפים באיטיות את השמן והנוזלים הנוספים (במקרה הזה – מיץ תפוזים), ממש כמו שמכינים מיונז. בכך שעושים זאת, יוצרים בלילה אחידה ולא “שבורה” שלבסוף תניב עוגה רכה ועם מרקם אוורירי ומשגע. 

מכירים את זה שאתם אוכלים עוגה בחושה בקונדיטוריה או מסעדה, כביכול “פשוטה”, ואומרים לעצמכם איך בבית זה לא יוצא לי ככה? אז זאת הסיבה. הטיפים הקטנים והפשוטים הם אלו שעושים את ההבדל בין עוגה “טעימה” לעוגה מושלמת.  

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


עוגה

זיגוג


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבניות ומרפדים בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר ומחית וניל.
  3. מזלפים בהדרגה תוך כדי טריפה שמן ומיץ תפוזים. 
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים של קמח. נזהרים מערבוב יתר של הבלילה מה שיהפוך את העוגה לכבדה ודחוסה.
  6. מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אתם מכינים את העוגה בתבנית אחת עגולה הוסיפו לזמן האפייה 15-20 דק’). מצננים את העוגה לחלוטין.
  7. מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה מניחים את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים כף אחר כף עד שמגיעים לזיגוג סמיך. עם כף מזגגים את העוגה מצד לצד.

 

הערות

  • הבלילה מתאימה גם ל-2 תבניות אינגליש קייק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוזים בחושה – קלאסית ומושלמת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שלומית ברודר

    תודה על המתכון מקווה שיצליח בעזרת השם

      Avatar
      Foody Foody

      יצליח בהחלט! מחזיקים אצבעות!!! נשמח לשמוע איך יצא ((:

    Avatar
    רון

    את הזיגוג מוסיפים רק אחרי שהעוגה מצוננת או שאפשר מיד אחרי שמוציאים מהתנור?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, את הזיגוג יש למוזג מעל העוגה אחרי שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות