
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים20
מצרכים
קציצות
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
1 תפוח אדמה בינונימגורד
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 ביצים L
-
2 כפות פירורי לחם
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
500 מ"ל עגבניות מרוסקותשל MUTI
-
1 כוס מים
-
1 כף סוכר לבן
-
4 שיני שוםכתושות
-
5 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף וקצוץ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- בידיים רטובות/משומנות מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז’, רחב ושטוח מחממים 5 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, והשום ומטגנים 4-5 דקות, עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות של MUTI, מים ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- אם הרוטב לא מכסה את הקציצות, באמצע הבישול כדאי להפוך אותן בתוך הרוטב כך שיתבשלו ויקבלו טעמים באופן שווה.
- מכינים את הקוסקוס: מכניסים את שקית הקוסקוס יחד עם שמן זית ומעט מלח לקערה, מכסים בסנו סושי - נייר אלומיניום וממתינים לפי הוראות היצרן.
- מגישים את הקציצות על הקוסקוס.
קציצות בקר עם קוסקוס. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
1081.5
קק״ל
4326.0
קק״ל
פחמימות
93.5
גרם
374.1
גרם
שומן
49.1
גרם
196.3
גרם
נתרן
2400.5
מ״ג
9602.1
מ״ג
חלבון
63.7
גרם
254.9
גרם
סיבים תזונתיים
4.2
גרם
16.6
גרם
שומן רווי
13.5
גרם
53.9
גרם
כולסטרול
297.2
מ״ג
1188.9
מ״ג
סידן
127.0
מ״ג
507.8
מ״ג
ברזל
7.6
מ״ג
30.6
מ״ג
אשלגן
1114.5
מ״ג
4457.9
מ״ג
אבץ
12.9
מ״ג
51.5
מ״ג
תגובות (15)
הכנתי היום. יצא מעולה! תודה
איזה כיף! כל הכבוד!!!
ארוחת צהריים מושלמת
לגמרי! תודה ((:
היי, אשמח לדעת את סוג הבשר הטחון שתמרה השתמשה בו. והאם התבלנים היחידים הם מלח ופלפל
רצוי להשתמש בבשר בקר לא מאד שמן. נתח של כתף, או צוואר יוכלו להתאים (אפשר גם להוועץ בקצב). בהצלחה (: