אין עשן בלי אש: אבל עוף כמו במדורה יש!

לכבוד ל"ג בעומר הבא עלינו לטובה אסי רוז מסדרת לכם טעם של מדורה! עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור במלח גס, שמוגשים לצד ויניגרט קלאסי שמשדרג את המנה בטעם ורעננות
לכבוד ל"ג בעומר הבא עלינו לטובה אסי רוז מסדרת לכם טעם של מדורה! עוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור במלח גס, שמוגשים לצד ויניגרט קלאסי שמשדרג את המנה בטעם ורעננות
  • אסי רוז
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 474.2 קק״ל 2845.2 קק״ל
    פחמימות 57.8 גרם 346.6 גרם
    שומן 18.6 גרם 111.6 גרם
    נתרן 436.9 מ״ג 2621.5 מ״ג
    חלבון 16.1 גרם 96.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.9 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 12.4 מ״ג 74.2 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 136.3 מ״ג 818.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 474.2 קק״ל 2845.2 קק״ל
    פחמימות 57.8 גרם 346.6 גרם
    שומן 18.6 גרם 111.6 גרם
    נתרן 436.9 מ״ג 2621.5 מ״ג
    חלבון 16.1 גרם 96.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.9 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 22.9 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 12.4 מ״ג 74.2 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 136.3 מ״ג 818.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור

תפוחי האדמה החרוכים של ל”ג בעומר הם הטעם שהכי מזוהה עם החג הזה. קורט מלח מעל תפוחי אדמה שהתמסרו לאש ולחום ויש לכם ביס מושלם.

השנה כולנו הולכים לחגוג את ל”ג בעומר קצת אחרת והחלטתי שזו בדיוק העת להכין את העוף מדורה שלי. כמובן שהעוף הזה משתלב עם תפוחי אדמה שטעמם כמעט זהה לאלה שהיינו מוציאים מהמדורה מינוס הכוויות.

המתכון הזה הוא אחד המתכונים המהירים שתכינו, הוא ארוחה שלמה לכל המשפחה והוא דורש ממכם קילו מלח גס, ו-5 דקות של עבודה. הטעמים מזכירים מאוד טעמי מדורה רק בלי ריח הלווי שמתלווה אליהם.

את המנה הזו אני מגישה לשולחן בשיא תפארתה, אנחנו אוהבים לאכול אותה עם רוטב ויניגרט שהופך הכל למעניין וטעים יותר.

זה בהחלט הולך להיות החג הראשון שהיקום יודה לנו על פחות זיהום אוויר והאוויר לא יהיה מלא בעשן, את האור נכניס כל אחד לביתו, נכין בתנור הפרטי את המנה שמזוהה עם החג הזה ותהפוך להיות הארוחה הכי מהירה וכיפית שיש.

חמש דקות של עבודה, אפס כלים מלוכלכים והתנור שלכם הולך להכין לכולם ארוחה מפנקת וטובה.

ימי חג מוארים, טעימים ומאושרים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף ותפוחי אדמה

רוטב ויניגרט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה.
  2. מניחים בתחתית התבנית קילו מלח גס. במרכזה מניחים על המלח הגס ריבוע קטן של נייר אפיה עליו מניחים את העוף השלם שלנו.
  3. מזלפים מעט שמן זית וריבה על העוף ומושכים אותו שכולו יהיה מצופה בשמן וריבה, ניתן לוותר על הריבה אך היא נותנת צבע עמוק וקרמלי לעוף.
  4. מניחים מסביב לעוף תפוחי אדמה שטופים. ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע. מוציאים מהתנור מעבירים לצלחת ומגישים לצד הרוטב ויניגרט שלנו וסלט טוב.

    מניחים מסביב לעוף תפוחי אדמה שטופים ומכניסים לתנור לשעה ורבע. צילום: אסי רוז
    מניחים מסביב לעוף תפוחי אדמה שטופים ומכניסים לתנור לשעה ורבע. צילום: אסי רוז

  5. הכנת רוטב הויניגרט: מכניסים את כל מרכיבים הרוטב לצנצנת מערבבים הייטב ומגישים לצד העוף.

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה ללא הויניגרט מעל
  • ניתן לבחור בירקות שורש אחרים למנה. כמו תפוחי אדמה/ בטטה / קולורבי /סלק
  • ניתן להשתמש גם בכרעיים/ שוקיים באותה צורה בדיוק
  • המנה משתלבת נפלא עם סלט ירוק מלא בעלים
  • ניתן לוותר על העוף ולהכין רק ירקות שורש על מצע המלח באותו עיקרון בדיוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אין עשן בלי אש: אבל עוף כמו במדורה יש!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות