אם אי אפשר לבקר את סבתא: מכינים את העוגיות של סבתא!

הילה סער במתכון לעוגיות שאמה מכינה עוד מילדותה ואפשר להכין עם הילדים. עוגיות מקמח כוסמין, שיבולת שועל וקוקוס שבאות בטוב ליד הקפה או התה או כנשנוש במהלך היום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מכירים עוגיות סבתא? עוגיות יבשות ועדינות, שטובלים בתה או בקפה, ושתמיד טוב שיהיו בבית?

אצלנו הן נקראות “העוגיות של בבה”. בבה היא אמא שלי, סבתא של הילדים. ובכל פעם שאנחנו נפגשים היא מכינה לנו קופסה ענקית של העוגיות שלה.

בבה מכינה את העוגיות האלה עוד מאז שהייתי ילדה, רק שאז היא הייתה משתמשת בקמח לבן, מרגרינה וקורנפלור, ובמשך השנים היא שדרגה את העוגיות והפכה אותן לבריאות יותר בעידוד שלי. בכל פעם בבה החליפה מרכיב נוסף, ותמיד הייתה סקפטית ומופתעת שהעוגיות נשארו טעימות למרות השינויים.

בגלל ימי הקורונה המוטרפים לא פגשנו את סבא וסבתא כבר שבועיים, ומלאי העוגיות הלך והצטמצם, עד שנגמר. לא הייתה ברירה ונאלצנו להכין בעצמנו את העוגיות של בבה.

ותכל’ס - היה כיף להכין אותן בעצמנו. אלה עוגיות מושלמות להכין עם ילדים (היוש, קייטנת קורונה!) וגם הרגשנו כאילו בבה פה איתנו.

ההכנה ממש פשוטה - מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מרדדים וקורצים עיגולים או כל צורה אחרת שתרצו.

טיפ בריא:

קמח כוסמין מלא מכיל סיבים תזונתיים ודל בגלוטן יחסית לקמח חיטה. בנוסף, הוא רך ויש לו טעם לוואי מעט מתקתק. זה הופך אותו לתחליף מושלם לקמח לבן, ולחביב על ילדים. אפשר להשתמש במתכון הזה (או במתכונים אחרים שאתם רוצים “להבריא”) בקמח כוסמין 70% - שהוא קמח כוסמין מלא שנופו ממנו 30% הסיבים. התוצאה היא קמח קל יותר לעיבוד ולעיכול, שמפיק מאפים בהירים יותר, ודומים לתוצאה שתקבלו עם קמח לבן.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים, לפי הסדר, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. אפשר להיעזר בידיים וללוש מעט כדי לוודא שהבצק אחיד.

    מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. צילום: הילה סער
    מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. צילום: הילה סער

  3. במידה והבצק רטוב מדי - מוסיפים עוד קצת קמח, במידה והבצק יבש מדי ומתפורר - מוסיפים כף-שתיים של מים או של חלב צמחי.
  4. מעבירים מחצית מהבצק לנייר אפייה ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כ-3 מ”מ. העוגיות צריכות להיות עבות יחסית כדי שלא יתפרקו. קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות או בעזרת כוס זכוכית בקוטר של כ-4 ס”מ.

    קורצים עוגיות בקוטר של כ-4 ס"מ. צילום: הילה סער
    קורצים עוגיות בקוטר של כ-4 ס”מ. צילום: הילה סער

  5. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-10-12 דקות עד להתייצבות והזהבה קלה. העוגיות יהיו עדיין מעט רכות, וזה בסדר. הן יתייצבו לאחר שיתקררו. מניחים לעוגיות להצטנן בתבנית לפני שמעבירים לקופסה.
    מניחים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער
    מניחים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער

    אופים כ-10-12 דקות עד להתייצבות והזהבה קלה. צילום: הילה סער
    אופים כ-10-12 דקות עד להתייצבות והזהבה קלה. צילום: הילה סער

  6. מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. אפשר להקפיא.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 136.2 קק״ל 2724.6 קק״ל
פחמימות 12.8 גרם 256.0 גרם
שומן 8.4 גרם 168.5 גרם
נתרן 56.8 מ״ג 1136.7 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 69.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 44.8 גרם
שומן רווי 4.7 גרם 94.6 גרם
כולסטרול 25.4 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 17.1 מ״ג 342.9 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 19.3 מ״ג
אשלגן 87.4 מ״ג 1747.8 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 13.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    רונה

    הי, יש אפשרות לוותר לגמרי על הסוכר (עבור סכרתיים)?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody