רקע הייסנס Hisense

עוגיות סבתא משגעות עם קמח כוסמין. מקסים!

הילה סער במתכון לעוגיות שאמה מכינה עוד מילדותה ואפשר להכין עם הילדים. עוגיות מקמח כוסמין, שיבולת שועל וקוקוס שבאות בטוב ליד הקפה או התה או כנשנוש במהלך היום
הילה סער במתכון לעוגיות שאמה מכינה עוד מילדותה ואפשר להכין עם הילדים. עוגיות מקמח כוסמין, שיבולת שועל וקוקוס שבאות בטוב ליד הקפה או התה או כנשנוש במהלך היום
  • הילה סער
שמרו
כשר
41 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    141
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.2 קק״ל 2824.1 קק״ל
    פחמימות 12.8 גרם 256.4 גרם
    שומן 8.9 גרם 178.6 גרם
    נתרן 67.9 מ״ג 1358.0 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 44.8 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 96.3 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 17.5 מ״ג 349.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 18.9 מ״ג
    אשלגן 88.4 מ״ג 1767.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    141
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.2 קק״ל 2824.1 קק״ל
    פחמימות 12.8 גרם 256.4 גרם
    שומן 8.9 גרם 178.6 גרם
    נתרן 67.9 מ״ג 1358.0 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 44.8 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 96.3 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 17.5 מ״ג 349.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 18.9 מ״ג
    אשלגן 88.4 מ״ג 1767.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.6 מ״ג
    סגור

מכירים עוגיות סבתא? עוגיות יבשות ועדינות, שטובלים בתה או בקפה, ושתמיד טוב שיהיו בבית?

אצלנו הן נקראות “העוגיות של בבה”. בבה היא אמא שלי, סבתא של הילדים. ובכל פעם שאנחנו נפגשים היא מכינה לנו קופסה ענקית של העוגיות שלה.

בבה מכינה את העוגיות האלה עוד מאז שהייתי ילדה, רק שאז היא הייתה משתמשת בקמח לבן, מרגרינה וקורנפלור, ובמשך השנים היא שדרגה את העוגיות והפכה אותן לבריאות יותר בעידוד שלי. בכל פעם בבה החליפה מרכיב נוסף, ותמיד הייתה סקפטית ומופתעת שהעוגיות נשארו טעימות למרות השינויים.

בגלל ימי הקורונה המוטרפים לא פגשנו את סבא וסבתא כבר שבועיים, ומלאי העוגיות הלך והצטמצם, עד שנגמר. לא הייתה ברירה ונאלצנו להכין בעצמנו את העוגיות של בבה.

ותכל’ס – היה כיף להכין אותן בעצמנו. אלה עוגיות מושלמות להכין עם ילדים (היוש, קייטנת קורונה!) וגם הרגשנו כאילו בבה פה איתנו.

ההכנה ממש פשוטה – מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מרדדים וקורצים עיגולים או כל צורה אחרת שתרצו.

 

טיפ בריא:

קמח כוסמין מלא מכיל סיבים תזונתיים ודל בגלוטן יחסית לקמח חיטה. בנוסף, הוא רך ויש לו טעם לוואי מעט מתקתק. זה הופך אותו לתחליף מושלם לקמח לבן, ולחביב על ילדים.  אפשר להשתמש במתכון הזה (או במתכונים אחרים שאתם רוצים “להבריא”) בקמח כוסמין 70% – שהוא קמח כוסמין מלא שנופו ממנו 30% הסיבים. התוצאה היא קמח קל יותר לעיבוד ולעיכול, שמפיק מאפים בהירים יותר, ודומים לתוצאה שתקבלו עם קמח לבן.

 

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
41 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים, לפי הסדר, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. אפשר להיעזר בידיים וללוש מעט כדי לוודא שהבצק אחיד.
  3. במידה והבצק רטוב מדי - מוסיפים עוד קצת קמח, במידה והבצק יבש מדי ומתפורר - מוסיפים כף-שתיים של מים או של חלב צמחי.
  4. מעבירים מחצית מהבצק לנייר אפייה ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כ-3 מ”מ. העוגיות צריכות להיות עבות יחסית כדי שלא יתפרקו. קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות או בעזרת כוס זכוכית בקוטר של כ-4 ס”מ.
  5. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-10-12 דקות עד להתייצבות והזהבה קלה. העוגיות יהיו עדיין מעט רכות, וזה בסדר. הן יתייצבו לאחר שיתקררו. מניחים לעוגיות להצטנן בתבנית לפני שמעבירים לקופסה.
  6. מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. אפשר להקפיא.

 

הערות

  • ניתן להגיש את העוגיות לצד פירות או לשלב יוגורט ובכך להעלות את הערך התזונתי של הארוחה ואת רמת השובע.
tip

טיפ מקרר Hisense

לאחר הפתיחה מומלץ לאחסן את שיבולת השועל והקמח במקרר, מה שתורם להארכת חיי המדף שלהם. מומלץ להניח מתחת נייר סופג למניעת הצטברות לחות בקמח.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות סבתא משגעות עם קמח כוסמין. מקסים!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Nadia Abramovsky

    יצא מעולה

    Avatar
    Tamar Grin

    תודה על המתכון , יצאו עוגיות מושלמות !!

    Avatar
    jenny salomon

    געגועים לסבתא?

תגובות (41)

Avatar

    Avatar
    גלית דהן

    המתכון נראה מעניין ואני מתכוונת להכין אותו. הבחירה לעבוד עם כמויות בשברים עשרוניים – 1.13 לדוג’, מאתגרת ועל פניו נראית מיותרת ומסרבלת וחבל

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גלית תודה על ההערה. המתכון הוא ל20 עוגיות, והשתדלנו שלא להשתמש בשברים עשרוניים שמקשים על ההכנה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות