טיפ מקרר Hisense
לאחר הפתיחה מומלץ לאחסן את שיבולת השועל והקמח במקרר, מה שתורם להארכת חיי המדף שלהם. מומלץ להניח מתחת נייר סופג למניעת הצטברות לחות בקמח.
מכירים עוגיות סבתא? עוגיות יבשות ועדינות, שטובלים בתה או בקפה, ושתמיד טוב שיהיו בבית?
אצלנו הן נקראות “העוגיות של בבה”. בבה היא אמא שלי, סבתא של הילדים. ובכל פעם שאנחנו נפגשים היא מכינה לנו קופסה ענקית של העוגיות שלה.
בבה מכינה את העוגיות האלה עוד מאז שהייתי ילדה, רק שאז היא הייתה משתמשת בקמח לבן, מרגרינה וקורנפלור, ובמשך השנים היא שדרגה את העוגיות והפכה אותן לבריאות יותר בעידוד שלי. בכל פעם בבה החליפה מרכיב נוסף, ותמיד הייתה סקפטית ומופתעת שהעוגיות נשארו טעימות למרות השינויים.
בגלל ימי הקורונה המוטרפים לא פגשנו את סבא וסבתא כבר שבועיים, ומלאי העוגיות הלך והצטמצם, עד שנגמר. לא הייתה ברירה ונאלצנו להכין בעצמנו את העוגיות של בבה.
ותכל’ס – היה כיף להכין אותן בעצמנו. אלה עוגיות מושלמות להכין עם ילדים (היוש, קייטנת קורונה!) וגם הרגשנו כאילו בבה פה איתנו.
ההכנה ממש פשוטה – מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מרדדים וקורצים עיגולים או כל צורה אחרת שתרצו.
טיפ בריא:
קמח כוסמין מלא מכיל סיבים תזונתיים ודל בגלוטן יחסית לקמח חיטה. בנוסף, הוא רך ויש לו טעם לוואי מעט מתקתק. זה הופך אותו לתחליף מושלם לקמח לבן, ולחביב על ילדים. אפשר להשתמש במתכון הזה (או במתכונים אחרים שאתם רוצים “להבריא”) בקמח כוסמין 70% – שהוא קמח כוסמין מלא שנופו ממנו 30% הסיבים. התוצאה היא קמח קל יותר לעיבוד ולעיכול, שמפיק מאפים בהירים יותר, ודומים לתוצאה שתקבלו עם קמח לבן.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 141 | כמות מנות 20 |
---|
לאחר הפתיחה מומלץ לאחסן את שיבולת השועל והקמח במקרר, מה שתורם להארכת חיי המדף שלהם. מומלץ להניח מתחת נייר סופג למניעת הצטברות לחות בקמח.
המתכון נראה מעניין ואני מתכוונת להכין אותו. הבחירה לעבוד עם כמויות בשברים עשרוניים – 1.13 לדוג’, מאתגרת ועל פניו נראית מיותרת ומסרבלת וחבל
היי גלית תודה על ההערה. המתכון הוא ל20 עוגיות, והשתדלנו שלא להשתמש בשברים עשרוניים שמקשים על ההכנה.