
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
לעוגה
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
4 גרידת תפוז בינונייםאפשר גרידה מכל התפוזים שנסחטו
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
2 1/2 כפיות אבקת אפייה
להגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הבלובנד והסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לטרוף, עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים את המיץ וגרידת התפוזים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים.
נימוחה וטעימה. עוגת תפוזים בחושה צילום: שניר גואטה - מצננים קצת, זורים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
פרוסה אחת של עוגת תפוזים בחושה וכל הצרות נעלמות. צילום: שניר גואטה
בשיתוף עם בלובנד
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
4278.1
קק״ל
4278.1
קק״ל
פחמימות
577.2
גרם
577.2
גרם
שומן
192.0
גרם
192.0
גרם
נתרן
826.2
מ״ג
826.2
מ״ג
חלבון
65.2
גרם
65.2
גרם
סיבים תזונתיים
9.6
גרם
9.6
גרם
שומן רווי
78.2
גרם
78.2
גרם
כולסטרול
1012.8
מ״ג
1012.8
מ״ג
סידן
353.6
מ״ג
353.6
מ״ג
ברזל
7.5
מ״ג
7.5
מ״ג
אשלגן
768.9
מ״ג
768.9
מ״ג
אבץ
5.6
מ״ג
5.6
מ״ג
תגובות (3)
שלום ותודה על המתכון.שאלה הא אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? תודה
היי, אפשר בהחלט להחליף לחמאה. בהצלחה (:
נראה מצוין! בא לנו ביס כזה עם הקפה של הבוקר!