אם לסבתא היו תפוזים: עוגת תפוזים בחושה

עוגה בחושה שמכינים בקלות ובמהירות, עם מיץ תפוזים טרי והתוצאה עסיסית רכה וטעימה. זאת בדיוק העוגה שאתם צריכים ליד הקפה, שהוא בעצם סתם תרוץ
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

לעוגה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הבלובנד והסוכר וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לטרוף, עד שהן נטמעות בתערובת.
  4. מוסיפים את המיץ וגרידת התפוזים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים.

    עוגת תפוזים בחושה בלובנד. צילום: שניר גואטה
    נימוחה וטעימה. עוגת תפוזים בחושה צילום: שניר גואטה

  7. מצננים קצת, זורים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    עוגת תפוזים בחושה בלובנד. צילום: שניר גואטה
    פרוסה אחת של עוגת תפוזים בחושה וכל הצרות נעלמות. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4278.1 קק״ל 4278.1 קק״ל
פחמימות 577.2 גרם 577.2 גרם
שומן 192.0 גרם 192.0 גרם
נתרן 826.2 מ״ג 826.2 מ״ג
חלבון 65.2 גרם 65.2 גרם
סיבים תזונתיים 9.6 גרם 9.6 גרם
שומן רווי 78.2 גרם 78.2 גרם
כולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״ג
סידן 353.6 מ״ג 353.6 מ״ג
ברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
אשלגן 768.9 מ״ג 768.9 מ״ג
אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    gabay1953

    יצא טעים מאוד ומוצלח

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    gabay1953

    שלום ותודה על המתכון.שאלה הא אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר בהחלט להחליף לחמאה. בהצלחה (:

    Avatar
    Foody Foody

    נראה מצוין! בא לנו ביס כזה עם הקפה של הבוקר!