
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
-
2 פרוסות לחמים לבניםאיזה שאוהבים או שיש בבית
-
20 גרם חמאה
-
2 ביצים L
-
2 קורט מלח דקאו לפי הטעם
להגשה
-
1 גביע גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- מניחים את שתי הפרוסות על קרש חיתוך וקורצים ממרכזן עיגול (בעזרת כוס).
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
- מניחים את פרוסות הלחם במחבת ומטגנים כחצי דקה.
- הופכים את פרוסות הלחם במחבת.
- שוברים ביצה אחת לקערית ושופכים בזהירות את הביצה מהקערית לתוך החור (הקן) שבפרוסת הלחם. חוזרים על הפעולה גם עם הביצה והפרוסה השנייה.
- מתבלים במלח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון עד שהביצה מוכנה.
- מגישים עם גבינה לבנה וירקות טריים.
ביצה בקן. צילום: שניר גואטה בתיאבון! צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
374.6
קק״ל
749.1
קק״ל
פחמימות
22.9
גרם
45.9
גרם
שומן
21.5
גרם
42.9
גרם
נתרן
1243.2
מ״ג
2486.4
מ״ג
חלבון
21.6
גרם
43.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
1.0
גרם
שומן רווי
10.8
גרם
21.5
גרם
כולסטרול
297.2
מ״ג
594.4
מ״ג
סידן
154.9
מ״ג
309.8
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
1.7
מ״ג
אשלגן
239.3
מ״ג
478.6
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
1.2
מ״ג
תגובות (5)
ממש זכרון ילדות
זה הטעם של יום ראשון אבא שלי היה מכין לנו ביצה בקן עם החלה שנשארה
תקשבי המתכון שלך משהו משהו תודה רבה
תודה רבה לך שחזרת לספר לנו (:
זה ממש טעם הילדות