אמרו כן! לביצה בקן

זיכרון ילדות טעים ומושלם, קל להכנה והכי מהיר שיש - ביצה בקן! הטבילה הראשונה בחלמון הצהוב והנוזלי עם הלחם הקריספי זה פשוט מעדן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. מניחים את שתי הפרוסות על קרש חיתוך וקורצים ממרכזן עיגול (בעזרת כוס).
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
  3. מניחים את פרוסות הלחם במחבת ומטגנים כחצי דקה.
  4. הופכים את פרוסות הלחם במחבת.
  5. שוברים ביצה אחת לקערית ושופכים בזהירות את הביצה מהקערית לתוך החור (הקן) שבפרוסת הלחם. חוזרים על הפעולה גם עם הביצה והפרוסה השנייה.
  6. מתבלים במלח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון עד שהביצה מוכנה.
  7. מגישים עם גבינה לבנה וירקות טריים.
    ביצה בקן. צילום: שניר גואטה
    ביצה בקן. צילום: שניר גואטה

    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 374.6 קק״ל 749.1 קק״ל
פחמימות 22.9 גרם 45.9 גרם
שומן 21.5 גרם 42.9 גרם
נתרן 1243.2 מ״ג 2486.4 מ״ג
חלבון 21.6 גרם 43.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 10.8 גרם 21.5 גרם
כולסטרול 297.2 מ״ג 594.4 מ״ג
סידן 154.9 מ״ג 309.8 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 1.7 מ״ג
אשלגן 239.3 מ״ג 478.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    עדן

    זה הטעם של יום ראשון אבא שלי היה מכין לנו ביצה בקן עם החלה שנשארה

    Avatar
    תמר

    תקשבי המתכון שלך משהו משהו תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה לך שחזרת לספר לנו (: