אפשר גם בלי בשר: פאי רועים צמחוני עם ירקות

מחפשים מנה צמחונית עשירה וטעימה וללא פשרות? פאי רועים צמחוני עם מלית של פטריות ועדשים שחורות ובציפוי של פירה תפוחי אדמה עשיר. מנה משביעה, בריאה וטעימה
מחפשים מנה צמחונית עשירה וטעימה וללא פשרות? פאי רועים צמחוני עם מלית של פטריות ועדשים שחורות ובציפוי של פירה תפוחי אדמה עשיר. מנה משביעה, בריאה וטעימה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3133
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3133.4 קק״ל 3133.4 קק״ל
    פחמימות 443.4 גרם 443.4 גרם
    סוכר 51.7 גרם 51.7 גרם
    שומן 101.3 גרם 101.3 גרם
    נתרן 4227.3 מ״ג 4227.3 מ״ג
    חלבון 78.9 גרם 78.9 גרם
    סיבים תזונתיים 31.1 גרם 31.1 גרם
    שומן רווי 12.9 גרם 12.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 84.5 מ״ג 84.5 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 774.9 מ״ג 774.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3133
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3133.4 קק״ל 3133.4 קק״ל
    פחמימות 443.4 גרם 443.4 גרם
    סוכר 51.7 גרם 51.7 גרם
    שומן 101.3 גרם 101.3 גרם
    נתרן 4227.3 מ״ג 4227.3 מ״ג
    חלבון 78.9 גרם 78.9 גרם
    סיבים תזונתיים 31.1 גרם 31.1 גרם
    שומן רווי 12.9 גרם 12.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 84.5 מ״ג 84.5 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 774.9 מ״ג 774.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


פירה תפוחי אדמה

מלית פטריות


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
  2. מכינים פירה תפוחי אדמה: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד ריכוך.
  3. מועכים לפירה ביחד עם שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מכינים מלית פטריות: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית. 
  5. מוסיפים את הפטריות, הגזר והבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך 5 דקות או עד לריכוך. 
  6. מוסיפים רוטב עגבניות ואבקת מרק. מבשלים 3-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  7. מוסיפים יין אדום. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין ואז מוסיפים פנימה את העדשים המבושלות.
  8. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. אם התערובת מעט יבשה (העדשים לפעמים סופחות את הנוזלים) מוסיפים מעט מים.  
  9. בתבנית חסינת חום בגודל בינוני מניחים את מלית הפטריות, ומעליה משטחים את הפירה. 
  10. “גורפים” את הפירה במזלג כדי ליצור פסים לקישוט. ניתן לזלף על הפירה עוד קצת שמן זית בכדי שיזהיב יפה. 
  11. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת המילוי מבעבעת מהצדדים. 
  12. מוציאים מהתנור, מצננים דקות ספורות ומגישים.
פאי רועים צמחוני
פאי רועים צמחוני

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אפשר גם בלי בשר: פאי רועים צמחוני עם ירקות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    ברכה ברונר

    תודה על המתכון הטבעוני..האם יש תחליף את רוטב הפומפדרו

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות שאוהבים (גם פאסאטה=מחית עגבניות או עגבניות מגוררות). בהצלחה!

    Avatar
    אליזבט לב

    כשכותבים כוס עדשים שחורות האם הכוונה לאחר הבישול או לפני ?

      Avatar
      מערכת Foody

      במתכון זה הכוונה לכוס עדשים אחרי השרייה ובישול. בהצלחה (:

      Avatar
      מרים צור

      כמה זה כוס עדשים שחורות לאחר בישול והשריה? כמה לפני? והאם אפשר להוסיף מוצר אחר במקום העדשים? נראה מתכון מוצלח. תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מרים, תוכלי להשרות ולבשל שלושת רבעי כוס עדשים שחורות, זה יתאים לנדרש במנה.
      לא מומלץ להחליף במוצר אחר, אפשר לנסות עדשים ירוקות או לוותר.

    Avatar
    קורין בוזגלו-רפאלוב

    איזה יופי .. אני צמחונית וסוף סוף פאי רועים צמחוני

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות