ארנצ’יני טבעוני: כדורי אורז מטוגנים מאיטליה
ארנצ'יני או סופלי? כך או כך מדובר במנת דגל של המטבח האיטלקי, כדורי אורז מטוגנים בתוספת פטריות והפעם, על טהרת מוצרים מהצומח
ארנצ'יני או סופלי? כך או כך מדובר במנת דגל של המטבח האיטלקי, כדורי אורז מטוגנים בתוספת פטריות והפעם, על טהרת מוצרים מהצומח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 412.1 קק״ל 1648.4 קק״לפחמימות 88.8 גרם 355.2 גרםשומן 1.3 גרם 5.0 גרםנתרן 910.8 מ״ג 3643.0 מ״גחלבון 9.1 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 23.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.7 מ״ג 226.8 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 441.5 מ״ג 1765.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות412
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 412.1 קק״ל 1648.4 קק״לפחמימות 88.8 גרם 355.2 גרםשומן 1.3 גרם 5.0 גרםנתרן 910.8 מ״ג 3643.0 מ״גחלבון 9.1 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 23.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.7 מ״ג 226.8 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 441.5 מ״ג 1765.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
ארנצ’יני או באיטלקית – תפוזים קטנים, הם גולת הכותרת של אוכל הרחוב האיטלקי ואופציה מושלמת לנשנוש לחטוף על הדרך. לרוב הם ממולאים בגבינה וכאן הם מככבים בגרסה טבעונית ולא פחות מעוררת תיאבון.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 412 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ארנצ'יני
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות
-
5 פטריות שמפיניון בינוניותקצוצות
-
1 כוס אורז עגול
-
2 כוסות מים
-
3/4 כוס מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
ציפוי
-
1 כוס קורנפלור
-
1/4 כוס קמח לבן
-
3/4 כוס מים
-
2 כוסות פירורי לחם
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולה
רוטב
-
1 קופסה עגבניות מרוסקותאו פחית
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
5 עלי בזיליקום
אופן הכנה
- מחממים מחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את האורז, התבלינים והמים ומערבבים היטב.
- מבשלים במשך 10 דקות בחום נמוך.
- מוסיפים את תחליף שמנת הסויה לבישול וממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
- מקררים במשך שעה.
- בעזרת כף או בידיים יוצרים 12 כדורים קטנים של אורז ומעצבים אותם לצורת תפוז קטן.
- מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים קורנפלור, קמח ומים.
- טובלים את כדורי האורז בבלילת הקמח ואז מגלגלים בפירורי לחם.
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הכדורים כשתי דקות עד להזהבה.
- בעזרת כף מחוררת או מלקחיים, מעבירים את הכדורים המטוגנים לצלחת מרופדת נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: טוחנים עם בלנדר מוט את כל מרכיבי הרוטב.
- מניחים על צלחת הגשה 2 כפות מהרוטב ועליו את כדורי הארנצ’יני.
אופן הכנה
- מחממים מחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את האורז, התבלינים והמים ומערבבים היטב.
- מבשלים במשך 10 דקות בחום נמוך.
- מוסיפים את תחליף שמנת הסויה לבישול וממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
- מקררים במשך שעה.
- בעזרת כף או בידיים יוצרים 12 כדורים קטנים של אורז ומעצבים אותם לצורת תפוז קטן.
- מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים קורנפלור, קמח ומים.
- טובלים את כדורי האורז בבלילת הקמח ואז מגלגלים בפירורי לחם.
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הכדורים כשתי דקות עד להזהבה.
- בעזרת כף מחוררת או מלקחיים, מעבירים את הכדורים המטוגנים לצלחת מרופדת נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: טוחנים עם בלנדר מוט את כל מרכיבי הרוטב.
- מניחים על צלחת הגשה 2 כפות מהרוטב ועליו את כדורי הארנצ’יני.
@foody_il איך מכינים ארנצ’ני פרווה בבית? #מתכון #אורז #טבעוני ♬ original sound - Foody פודי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מה ניתן לשים במקום השמנת סויה?
היי טובה, ניתן להשתמש בשמנת לבישול במידה ואינך מעוניינת במתכון טבעוני
צריך לכסות את המחבת בזמן הבישול של האורז
היי, לא, בלי מכסה
נראה טעים