אתם מוכנים לזה? סיגרים מתוקים מדפי אורז ממולאים כל טוב
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 132.8 קק״ל 1991.8 קק״לפחמימות 10.9 גרם 163.8 גרםשומן 6.7 גרם 101.1 גרםנתרן 149.4 מ״ג 2241.7 מ״גחלבון 1.9 גרם 29.0 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.0 מ״ג 300.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 80.5 מ״ג 1207.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות133
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 132.8 קק״ל 1991.8 קק״לפחמימות 10.9 גרם 163.8 גרםשומן 6.7 גרם 101.1 גרםנתרן 149.4 מ״ג 2241.7 מ״גחלבון 1.9 גרם 29.0 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.0 מ״ג 300.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 80.5 מ״ג 1207.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״גסגור
“אמא, בואי נעשה אצלנו מימונה” אמר הטינאייג’ר שלי השבוע. רציתי לענות ולהזכיר לו שהוא חצי רוסי וחצי פולני, אבל אמרתי שבגלל המצב אף אחד לא יכול לעשות מימונה, כי אי אפשר לארח ולהתארח.
הטינאייג’ר ענה שנעשה מימונה משפחתית רק שלנו (בכל זאת, הולם את השורשים הכה-אשכנזיים שלנו…), אז יאללה, עושים מימונה.
מופלטות כבר יצא לי להכין כמה פעמים במימונות שהוזמנתי אליהן, אבל חיפשתי עוד כמה דברים מעניינים, ואם אפשר גם שיהיו בגרסה הבריאה כמו שאני אוהבת.
וככה נולד המתכון הזה – סיגרים מתוקים מדפי אורז, ממולאים באגוזים ואפויים בתנור.
כן, עוד פעם דפי אורז. אני פשוט אוהבת אותם, וחושבת שאפשר להכין מהם כמעט כל דבר. במהלך פסח הם כיכבו אצלי במטבח במיליון גרסאות – בורקס, מלאווח, ספרינג רולס, אגרול… זה היה רק עניין של זמן עד שהם יגיעו גם למימונה האשכנזית שלנו.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 133 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה דפי אורזכ-15 דפים
-
1/2 כוס שקדים טבעיים
-
1/2 כוס אגוזי פקאןטבעיים
-
1/3 כוס שומשוםמלא
-
1/3 כוס סוכר חום
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- קוצצים את השקדים והפקאנים לחתיכות קטנטנות ואחידות - אפשר בפולסים במעבד מזון או ידנית בעזרת סכין שף.
- מערבבים בקערה קטנה את השקדים והאגוזים עם יתר מרכיבי המילוי: שומשום, סוכר, קינמון וגרידת לימון.
- ממלאים קערה או תבנית במים פושרים. טובלים בכל פעם דף אורז אחד בקערת המים, ממתינים כ-20 שניות עד שהוא מתרכך. מוציאים ופורסים את דף האורז על משטח עבודה נקי או על מגבת נקייה.
- מניחים בתחתית דף האורז כף גדושה ממלית האגוזים. מפזרים אותה לאורך בצורה של אצבע ומשאירים שוליים מלמטה ומהצדדים.
- מקפלים את דף האורז קיפול אחד מלמטה על המלית. ממשיכים בקיפול השוליים מימין פנימה, ואחר כך מקפלים גם מצד שמאל. חוזרים שוב למטה - מגלגלים מלמטה את דף האורז הממולא בצורה הדוקה עד למעלה לסגירה מוחלטת בצורה של סיגר.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז והמלית.
- ממיסים את שמן הקוקוס כדי שיהיה נוזלי לחלוטין. מערבבים פנימה את הסילאן וטורפים היטב. מורחים בעזרת מברשת כל סיגר בתערובת השמן ןהסילאן לציפוי מלא.
- אופים בתנור החם כ-15 דקות עד להזהבה ולמרקם קריספי ומתפצפץ בפה. מגישים מיד.
- הסיגרים קריספיים במיוחד כשהם יוצאים מהתנור. ככל שעובר הזמן הם מאבדים מהפריכות. אפשר להכין מראש ולאפות רק 10 דקות, ולחמם שוב ל-10 דקות לפני ההגשה.
- אם רוצים אפשר להכין סירופ ששופכים על הסיגרים לפני ההגשה או לטבילה. מערבבים 3 כפות מייפל טבעי עם רבע כוס מים רותחים ומעט גרידת לימון.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- קוצצים את השקדים והפקאנים לחתיכות קטנטנות ואחידות - אפשר בפולסים במעבד מזון או ידנית בעזרת סכין שף.
- מערבבים בקערה קטנה את השקדים והאגוזים עם יתר מרכיבי המילוי: שומשום, סוכר, קינמון וגרידת לימון.
- ממלאים קערה או תבנית במים פושרים. טובלים בכל פעם דף אורז אחד בקערת המים, ממתינים כ-20 שניות עד שהוא מתרכך. מוציאים ופורסים את דף האורז על משטח עבודה נקי או על מגבת נקייה.
- מניחים בתחתית דף האורז כף גדושה ממלית האגוזים. מפזרים אותה לאורך בצורה של אצבע ומשאירים שוליים מלמטה ומהצדדים.
- מקפלים את דף האורז קיפול אחד מלמטה על המלית. ממשיכים בקיפול השוליים מימין פנימה, ואחר כך מקפלים גם מצד שמאל. חוזרים שוב למטה - מגלגלים מלמטה את דף האורז הממולא בצורה הדוקה עד למעלה לסגירה מוחלטת בצורה של סיגר.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז והמלית.
- ממיסים את שמן הקוקוס כדי שיהיה נוזלי לחלוטין. מערבבים פנימה את הסילאן וטורפים היטב. מורחים בעזרת מברשת כל סיגר בתערובת השמן ןהסילאן לציפוי מלא.
- אופים בתנור החם כ-15 דקות עד להזהבה ולמרקם קריספי ומתפצפץ בפה. מגישים מיד.
- הסיגרים קריספיים במיוחד כשהם יוצאים מהתנור. ככל שעובר הזמן הם מאבדים מהפריכות. אפשר להכין מראש ולאפות רק 10 דקות, ולחמם שוב ל-10 דקות לפני ההגשה.
- אם רוצים אפשר להכין סירופ ששופכים על הסיגרים לפני ההגשה או לטבילה. מערבבים 3 כפות מייפל טבעי עם רבע כוס מים רותחים ומעט גרידת לימון.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
הכל נראה טוב וטעים אני מאמצת את המתכונים גם משום הם טבעוניים