איך מכינים באטר צ’יקן? תבשיל עוף בסגנון הודי

הידעתם? באטר צ'יקן היא המנה הפופולרית ביותר באנגליה והיא בכלל מהמטבח ההודי. האנגלים מטורפים על אוכל הודי, וזו הפייבוריטית שלהם ובאמת שווה לטעום אותה: נתחי עוף רכים ברוטב קרמי עשיר וכתמתם עם חלב קוקוס, עגבניות ותבלינים חמים. יאמי!
הידעתם? באטר צ'יקן היא המנה הפופולרית ביותר באנגליה והיא בכלל מהמטבח ההודי. האנגלים מטורפים על אוכל הודי, וזו הפייבוריטית שלהם ובאמת שווה לטעום אותה: נתחי עוף רכים ברוטב קרמי עשיר וכתמתם עם חלב קוקוס, עגבניות ותבלינים חמים. יאמי!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.8 קק״ל 2167.1 קק״ל
    פחמימות 30.5 גרם 121.8 גרם
    שומן 45.9 גרם 183.8 גרם
    נתרן 607.4 מ״ג 2429.6 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 22.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 31.8 גרם 127.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 47.5 מ״ג 190.1 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 19.0 מ״ג
    אשלגן 1000.5 מ״ג 4001.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.8 קק״ל 2167.1 קק״ל
    פחמימות 30.5 גרם 121.8 גרם
    שומן 45.9 גרם 183.8 גרם
    נתרן 607.4 מ״ג 2429.6 מ״ג
    חלבון 5.7 גרם 22.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 31.8 גרם 127.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 47.5 מ״ג 190.1 מ״ג
    ברזל 4.8 מ״ג 19.0 מ״ג
    אשלגן 1000.5 מ״ג 4001.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת שום וג'ינג'ר

משרה

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת השום ג’ינג’ר לילה לפני: קולפים את השום והג’ינג’ר ומכניסים לבלנדר עם השמן.
  2. כותשים עד לתערובת אחידה, אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן. את אגוזי הקשיו משרים עם המים, גם הם יחכו לילה.
  3. מכינים את המשרה לעוף: לוקחים חצי מכמות תערובת השום ג’ינג’ר ומוסיפים לה את הקרם קוקוס, המלח והתבלין ההודי.
  4. מערבבים היטב, ומכניסים את נתחי העוף למשרה. סוגרים ומשאירים לילה במקרר לאיחוד טעמים.
  5. מוציאים את הנתחים מהמשרה כשעה לפני ההכנה. אחרי שהתייבשו מעט, צורבים אותם על מחבת עם מעט ספריי שמן או כף שמן עד שיקבלו צריבה נאה. מוציאים לצלחת.
    נתחי עוף נכנסים למחבת
    מכניסים את העוף למחבת. באטר צ’יקן

    נתחי עוף צרובים במחבת
    צורבים את העוף במחבת. באטר צ’יקן

  6. טוחנים את אגוזי הקשיו עם המים בבלנדר לתערובת חלקה.
  7. מכינים את הרוטב: מתחילים בספריי שמן זית לו מוסיפים את יתרת תערובת השום ג’ינג’ר.
  8. מטגנים כשלושים שניות ואז מוסיפים את הגאראם מסאלה לעוד כמה שניות, לפתיחת הטעמים.
  9. מוסיפים את העגבניות, הרסק, קרם הקוקוס, קרם הקשיו, המלח והסוכר.
  10. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. אחרי 10 דקות, כשהרוטב הצטמצם ונעשה סמיך, מוסיפים את נתחי העוף לעוד 15 דקות בישול.
  11. מגישים עם אורז לבן ובצל ירוק.
    באטר צ'יקן עם אורז לבן
    באטר צ’יקן

    מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:

     

    תבשיל עוף בסגנון מרוקאי

    מסאחן - תבשיל עוף וגרגירי חומוס

    תבשיל עוף ובמיה ברוטב עגבניות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים באטר צ’יקן? תבשיל עוף בסגנון הודי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות