איך מכינים באטר צ’יקן? תבשיל עוף בסגנון הודי
הידעתם? באטר צ'יקן היא המנה הפופולרית ביותר באנגליה והיא בכלל מהמטבח ההודי. האנגלים מטורפים על אוכל הודי, וזו הפייבוריטית שלהם ובאמת שווה לטעום אותה: נתחי עוף רכים ברוטב קרמי עשיר וכתמתם עם חלב קוקוס, עגבניות ותבלינים חמים. יאמי!
הידעתם? באטר צ'יקן היא המנה הפופולרית ביותר באנגליה והיא בכלל מהמטבח ההודי. האנגלים מטורפים על אוכל הודי, וזו הפייבוריטית שלהם ובאמת שווה לטעום אותה: נתחי עוף רכים ברוטב קרמי עשיר וכתמתם עם חלב קוקוס, עגבניות ותבלינים חמים. יאמי!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 541.8 קק״ל 2167.1 קק״לפחמימות 30.5 גרם 121.8 גרםשומן 45.9 גרם 183.8 גרםנתרן 607.4 מ״ג 2429.6 מ״גחלבון 5.7 גרם 22.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרםשומן רווי 31.8 גרם 127.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.5 מ״ג 190.1 מ״גברזל 4.8 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 1000.5 מ״ג 4001.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 8 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות542
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 541.8 קק״ל 2167.1 קק״לפחמימות 30.5 גרם 121.8 גרםשומן 45.9 גרם 183.8 גרםנתרן 607.4 מ״ג 2429.6 מ״גחלבון 5.7 גרם 22.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרםשומן רווי 31.8 גרם 127.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.5 מ״ג 190.1 מ״גברזל 4.8 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 1000.5 מ״ג 4001.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 542 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 אריזה חזה עוף שלםחתוך לקוביות גדולות
תערובת שום וג'ינג'ר
-
1 שורש ג’ינג’ר בינוניבאורך 5 ס"מ
-
5 שיני שום
-
5 כפות שמן זית
משרה
-
1/2 קופסת שימורים קרם קוקוסמזרח מערבחשוב: לא מי קוקוס או נוזל קוקוס, אתם רוצים את הגרסא העשירה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית גאראם מסאלה
רוטב
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
1 קופסת שימורים קרם קוקוסמזרח מערב
-
10 אגוזי קשיו טבעיים בינוניים
-
1 כוס מים
-
1 כף סוכר חום
-
2 כפיות גאראם מסאלה
-
1 קופסה רסק עגבניותקטנה
אופן הכנה
- מכינים את תערובת השום ג’ינג’ר לילה לפני: קולפים את השום והג’ינג’ר ומכניסים לבלנדר עם השמן.
- כותשים עד לתערובת אחידה, אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן. את אגוזי הקשיו משרים עם המים, גם הם יחכו לילה.
- מכינים את המשרה לעוף: לוקחים חצי מכמות תערובת השום ג’ינג’ר ומוסיפים לה את הקרם קוקוס, המלח והתבלין ההודי.
- מערבבים היטב, ומכניסים את נתחי העוף למשרה. סוגרים ומשאירים לילה במקרר לאיחוד טעמים.
- מוציאים את הנתחים מהמשרה כשעה לפני ההכנה. אחרי שהתייבשו מעט, צורבים אותם על מחבת עם מעט ספריי שמן או כף שמן עד שיקבלו צריבה נאה. מוציאים לצלחת.
- טוחנים את אגוזי הקשיו עם המים בבלנדר לתערובת חלקה.
- מכינים את הרוטב: מתחילים בספריי שמן זית לו מוסיפים את יתרת תערובת השום ג’ינג’ר.
- מטגנים כשלושים שניות ואז מוסיפים את הגאראם מסאלה לעוד כמה שניות, לפתיחת הטעמים.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק, קרם הקוקוס, קרם הקשיו, המלח והסוכר.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. אחרי 10 דקות, כשהרוטב הצטמצם ונעשה סמיך, מוסיפים את נתחי העוף לעוד 15 דקות בישול.
- מגישים עם אורז לבן ובצל ירוק.
מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:
אופן הכנה
- מכינים את תערובת השום ג’ינג’ר לילה לפני: קולפים את השום והג’ינג’ר ומכניסים לבלנדר עם השמן.
- כותשים עד לתערובת אחידה, אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן. את אגוזי הקשיו משרים עם המים, גם הם יחכו לילה.
- מכינים את המשרה לעוף: לוקחים חצי מכמות תערובת השום ג’ינג’ר ומוסיפים לה את הקרם קוקוס, המלח והתבלין ההודי.
- מערבבים היטב, ומכניסים את נתחי העוף למשרה. סוגרים ומשאירים לילה במקרר לאיחוד טעמים.
- מוציאים את הנתחים מהמשרה כשעה לפני ההכנה. אחרי שהתייבשו מעט, צורבים אותם על מחבת עם מעט ספריי שמן או כף שמן עד שיקבלו צריבה נאה. מוציאים לצלחת.
- טוחנים את אגוזי הקשיו עם המים בבלנדר לתערובת חלקה.
- מכינים את הרוטב: מתחילים בספריי שמן זית לו מוסיפים את יתרת תערובת השום ג’ינג’ר.
- מטגנים כשלושים שניות ואז מוסיפים את הגאראם מסאלה לעוד כמה שניות, לפתיחת הטעמים.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק, קרם הקוקוס, קרם הקשיו, המלח והסוכר.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. אחרי 10 דקות, כשהרוטב הצטמצם ונעשה סמיך, מוסיפים את נתחי העוף לעוד 15 דקות בישול.
- מגישים עם אורז לבן ובצל ירוק.
מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן