באקצ’וי צלוי ברוטב פיקנטי על אטריות

דרך קלה ומהירה לשדרוג שולחן החג לפסח, עם מתכון בריא ללא גלוטן. באק צ'וי הוא ירק רענן אשר מוסיף טעם נהדר למגוון עצום של מנות
דרך קלה ומהירה לשדרוג שולחן החג לפסח, עם מתכון בריא ללא גלוטן. באק צ'וי הוא ירק רענן אשר מוסיף טעם נהדר למגוון עצום של מנות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 496.9 קק״ל 1987.5 קק״ל
    פחמימות 89.9 גרם 359.8 גרם
    שומן 9.7 גרם 39.0 גרם
    נתרן 367.3 מ״ג 1469.1 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 51.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 218.7 מ״ג 874.9 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 600.7 מ״ג 2402.9 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    497
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 496.9 קק״ל 1987.5 קק״ל
    פחמימות 89.9 גרם 359.8 גרם
    שומן 9.7 גרם 39.0 גרם
    נתרן 367.3 מ״ג 1469.1 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 51.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 218.7 מ״ג 874.9 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 600.7 מ״ג 2402.9 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן. מסננים, מערבבים עם כמות קטנה של שמן ומשאירים בצד עד להגשה.
  3. חותכים את הבאק צ’וי לאורך לחצאים.
  4. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, הסויה, רוטב הצ’ילי והשום.
  5. שמים את חצאי הבאק צ’וי על גבי התבנית, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אותו באופן אחיד בעזרת האצבעות.
  6. צולים את הבאק צ’וי כ-7-10 דקות, או עד שהוא מתחיל להיות טיפה קריספי.
  7. מגישים מיד על מצע אטריות האורז.

    באק צ'וי צלוי ברוטב פיקנטי על אטריות אורז. צילום: אפיק גבאי.
    באק צ’וי צלוי ברוטב פיקנטי על אטריות אורז. צילום: אפיק גבאי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
באקצ’וי צלוי ברוטב פיקנטי על אטריות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אדוה מרקוביץ

    איזה טעם יש לבאק צ’וי?

      Avatar
      מערכת Foody

      באק צ’וי הוא כרוב סיני וטעמו עדין מאוד.

      Avatar
      מוטי שנאור

      הטעם מזכיר קצת משהו בין תרד למנגולד, אבל הרבה פחות מורגש. עדין מאד. בפרט שאוכלים גם את הגבעולים שהם עבים ופריכים, ו״יש במה לנגוס״ בניגוד לתרד וכו׳ המרקם נהדר, וכשזה קצת צלוי (בשביל הטעם) ומאודה באדים אח״כ לדקות ספורות. זה פשוט התוספת העדינה והנעימה והקלילה ביותר עם אורז או פרגיות או אטריות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות