קרם בוואריה ברוטב טופי

שי-לי ליפא מכינה קרם בוואריה ברוטב טופי קרמל - קינוח מרשים, טעים וקל להכנה שמתאים גם לאירוח בפסח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

קרם

רוטב טופי

אופן הכנה

  1. יוצקים את 1/2 כוס החלב לסיר. מפזרים מעל את אבקת הג’לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-10 דקות.
  2. מביאים את שאר החלב לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. יוצקים את החלב החם על תערובת הג’לטין ומערבבים היטב. אם נשארים עדיין גושישי ג’לטין מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה עד להמסה. לא מרתיחים!
  3. מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. יוצקים את תערובת החלב על תערובת החלמונים ומערבבים.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת החלב. מסננים את התערובת כדי להבטיח שאין גושישי ג’לטין. יוצקים לתבנית סיליקון ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  5. מכינים את רוטב הטופי: מחממים את השמנת והסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהלהבה, מצננים ושומרים במקרר עד שבוע.
  6. מחממים את רוטב הטופי 30-20 שניות במיקרוגל או על באן מארי, יוצקים על הבוואריה ומגישים.

הערות

  • הכמות מספיקה לכ-10 תבניות אישיות בנפח 80 מ"ל

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 93.7 קק״ל 937.5 קק״ל
פחמימות 16.0 גרם 159.7 גרם
שומן 2.2 גרם 22.3 גרם
נתרן 16.6 מ״ג 166.4 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 27.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 9.8 גרם
כולסטרול 64.0 מ״ג 640.1 מ״ג
סידן 33.5 מ״ג 335.1 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 1.7 מ״ג
אשלגן 42.6 מ״ג 426.4 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody