פרובנס במרחק נגיעה: ספירלת רטטוי צבעונית ועשירה

קיבוץ גלויות גם בשולחן החג או בשולחן שבת! מתכון למנה הצרפתית המפורסמת, רטטוי, עם שלל ירקות מעולים ותיבול מושלם
קיבוץ גלויות גם בשולחן החג או בשולחן שבת! מתכון למנה הצרפתית המפורסמת, רטטוי, עם שלל ירקות מעולים ותיבול מושלם
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    575
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 574.6 קק״ל 574.6 קק״ל
    פחמימות 9.5 גרם 9.5 גרם
    שומן 60.3 גרם 60.3 גרם
    נתרן 2776.6 מ״ג 2776.6 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 1.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.0 מ״ג 3.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 33.6 מ״ג 33.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    575
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 574.6 קק״ל 574.6 קק״ל
    פחמימות 9.5 גרם 9.5 גרם
    שומן 60.3 גרם 60.3 גרם
    נתרן 2776.6 מ״ג 2776.6 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 1.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.0 מ״ג 3.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 33.6 מ״ג 33.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

במקום עוד אנטיפסטי עם ירקות עייפים – ספירלת רטטוי מהממת וצבעונית שתרשים גם את הדודה מצרפת! מנה עמוסה בירקות ושורשים טעימים ויפהפיים, בצלים לבנים וסגולים, תפוחי אדמה משובחים, סלק מתוק, זוקיני ירוק ומעל כל אלה תערובת תיבול מושלמת בניחוח שום וטימין.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


ירקות

תערובת תיבול


אופן הכנה

  1. חותכים את הירקות לפרוסות דקות מאוד ובעובי אחיד. מומלץ שכל הירקות יהיו בגודל זהה כדי ליצור מניפה בגובה זהה. אם חלק מהירקות גבוהים יותר, אפשר לחצות אותם.
  2. מערבבים בקערה קטנה את תערובת התיבול.
  3. יוצרים על השיש מגדל של פרוסות ירק ותפוחי אדמה לפי הצבעים שרוצים ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 22 כשהצד של דופן הפרוסות כלפי מעלה. ממשיכים לבנות ולהניח את מגדלי הירקות החתוכים בצמידות עד שמתקבלת ספירלה הדוקה הדוקה.
  4. יוצקים מעל את תערובת התיבול ומשתדלים שהיא תעטוף את כל הירקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מכסים את תבנית הירקות בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  7. לאחר חצי שעה מורידים את האלומיניום וממשיכים לצלות רבע שעה נוספת או עד שנוצר קראסט יפה.
רטטוי1
ספירלת רטטוי צבעונית. צילום: בתיה שורק, סטיילינג: גיל אטלן, כלי הגשה ובישול: נעמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דורן

    הכנתי. יצא מרהיב ביופיו ונפלא בטעמו.

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, דורן! חג שמח!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות