בורקס עם גבינות, תפוח אדמה ופטריות

אם גם אתם לא יכולים לבחור בין בורקס גבינות, פטריות או תפוחי אדמה, יש לנו בדיוק את המתכון בשבילכם - בורקס ביתי, זהוב ופריך, עם כל המילויים הכי טעימים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

הברשה וקישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבהמוסיפים את הפטריות, מתבלים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים. 
  2. מערבבים בקערה את הפירה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומערבבים. במידת הצורך מתבלים. 
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  4. מכינים את הבורקס: פותחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים קלות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ. 
  5. מניחים במרכז כל ריבוע כמות נדיבה של המלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג. 
  6. מסדרים את הבורקסים במרווחים על גבי התבנית, מברישים בביצה, מפזרים את השומשום ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהם מזהיבים. 
  7. מגישים מיד או שומרים במקרר. 

 

המתכון בשיתוף חברת סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: שני הלוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 140.0 קק״ל 2099.9 קק״ל
פחמימות 2.1 גרם 31.3 גרם
שומן 10.8 גרם 162.4 גרם
נתרן 364.1 מ״ג 5462.2 מ״ג
חלבון 9.1 גרם 135.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.7 גרם
שומן רווי 5.7 גרם 85.8 גרם
כולסטרול 42.9 מ״ג 643.8 מ״ג
סידן 180.2 מ״ג 2702.4 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 7.9 מ״ג
אשלגן 161.6 מ״ג 2424.6 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 18.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody