בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש

קינוח אישי, מפנק ומקורי כמו של ירדן ואושרי מ-MKR - בורקס תפוחים ודבש! בצק עלים פריך, ממולא בתפוחים מבושלים קלות בדבש וקינמון, מוגש עם רוטב יוגורט ודבש
קינוח אישי, מפנק ומקורי כמו של ירדן ואושרי מ-MKR - בורקס תפוחים ודבש! בצק עלים פריך, ממולא בתפוחים מבושלים קלות בדבש וקינמון, מוגש עם רוטב יוגורט ודבש
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 454.1 קק״ל 5448.8 קק״ל
    פחמימות 59.2 גרם 710.9 גרם
    שומן 21.4 גרם 257.2 גרם
    נתרן 19.6 מ״ג 235.2 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 71.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 35.5 גרם
    שומן רווי 10.6 גרם 127.4 גרם
    כולסטרול 30.0 מ״ג 359.9 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 95.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 21.4 מ״ג 256.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 454.1 קק״ל 5448.8 קק״ל
    פחמימות 59.2 גרם 710.9 גרם
    שומן 21.4 גרם 257.2 גרם
    נתרן 19.6 מ״ג 235.2 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 71.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 35.5 גרם
    שומן רווי 10.6 גרם 127.4 גרם
    כולסטרול 30.0 מ״ג 359.9 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 95.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 21.4 מ״ג 256.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור

דבר ראשון בואו נסכים, ירדן ואושרי הם גאונים. לראות את ירדן לשה בצק, זה עונג צרוף. ירדן ואושרי מ-MKR כבשו אותנו עם לא מעט מנות מקסימות, אבל הנהדרת שבהן לפי דעתנו זה בורקס התפוחים המושלם שהם הכינו. אנחנו הכנו גירסה שלנו שמתאימה לראש השנה ובכלל. בורקס תפוחים – קל, חכם וטעים טעים!

בורקס תפוחים ודבש

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

בורקס

רוטב יוגורט ודבש


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).
  2. את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה.
  3. מסננים את התפוחים מהמים.
  4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
  5. מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מדי פעם מערבבים) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
  6. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח מעט ומרדדים קצת.
  9. מחלקים את הבצק לקוביות של 10X10ס”מ (לבורקסים בגודל בינוני-גדול או קטנים יותר לבורקסים קטנים).
  10. מניחים במרכז כל קוביית בצק כף-כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש (מרימים את פינת הבצק ומהדקים לפינה הנגדית). מועכים באצבעות את שולי הבצק כדי שלא ייפתח באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. טורפים את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים בביצה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 18-20 דקות (עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה).
  13. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      1 גביע יוגורט=200 גרם, אזי 2 גביעי יוגורט=400 גרם.

    Avatar
    קארין בוחבוט-שנדלינג

    וואו אכין עם הילדים לקראת החג

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות