בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש

קינוח אישי, מפנק ומקורי כמו של ירדן ואושרי מ-MKR - בורקס תפוחים ודבש! בצק עלים פריך, ממולא בתפוחים מבושלים קלות בדבש וקינמון, מוגש עם רוטב יוגורט ודבש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

דבר ראשון בואו נסכים, ירדן ואושרי הם גאונים. לראות את ירדן לשה בצק, זה עונג צרוף. ירדן ואושרי מ-MKR כבשו אותנו עם לא מעט מנות מקסימות, אבל הנהדרת שבהן לפי דעתנו זה בורקס התפוחים המושלם שהם הכינו. אנחנו הכנו גירסה שלנו שמתאימה לראש השנה ובכלל. בורקס תפוחים - קל, חכם וטעים טעים!

בורקס תפוחים ודבש

מצרכים

מלית

בורקס

רוטב יוגורט ודבש

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).
  2. את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה.
  3. מסננים את התפוחים מהמים.
  4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
  5. מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מדי פעם מערבבים) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
  6. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח מעט ומרדדים קצת.
  9. מחלקים את הבצק לקוביות של 10X10ס”מ (לבורקסים בגודל בינוני-גדול או קטנים יותר לבורקסים קטנים).
  10. מניחים במרכז כל קוביית בצק כף-כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש (מרימים את פינת הבצק ומהדקים לפינה הנגדית). מועכים באצבעות את שולי הבצק כדי שלא ייפתח באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. טורפים את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים בביצה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 18-20 דקות (עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה).
  13. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 149.4 קק״ל 1793.4 קק״ל
פחמימות 29.2 גרם 350.4 גרם
שומן 3.0 גרם 36.1 גרם
נתרן 17.4 מ״ג 208.5 מ״ג
חלבון 1.3 גרם 15.2 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 35.5 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 26.5 מ״ג 317.7 מ״ג
סידן 8.0 מ״ג 95.7 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 24.1 מ״ג 289.7 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    קארין בוחבוט-שנדלינג

    וואו אכין עם הילדים לקראת החג

    Avatar
    ליאת

    אין ספק מתכון מצנח! אימצתי אותו והוא מושלם

    Avatar
    גלי רבינוביץ

    זה ממש לא המתכון מהתכנית, וחבל. בתוכנית היא הכינה בצק לבד ולא השתמשה בבצק עלים. וגם לא קילפה את התפוחים.

הצג עוד